Merhaba Arkadaşlar, Ben İstanbula bu yıl geldim. ve Silivride oturuyorum. Kıyıdan Silivri'de balık tutmayı planlıyorum. Kamp olarakta Terkos ve AnadoluFenerinde kamp yapıp kıyıdan balık tutmayı düşünüyorum. Bu bölgelede hangi balıklar çıkar? Hangi Takım, yem veya malzemeler ile hangi yöntem kullanılmalıdır? Hangi yöntemde hangi balıklar gelir? Bu konularda detayllı bilgilendirirseniz sevinirim. Bunu özellikle silivri kıyı balıkçılığı için söylerseniz sevinirim. Daha çevre edinemediğim için kıyıdan tutmayı düşünüyorum. Bu bölgede bildiğiniz kiralık tekne varmıdır? yada tekneyle çkan arkadaşlar varsa eşlik edebilirim. Elimdeki malzemelerim aşağıdaki gibidir, Kamış :D.a.m 2494 Onliner Tele Uzun Saplı Kamış (Boy 350cm-Atarı 80-100gr) Makine :Protackle Su 5000 Spinning Makine Hazır Takım : Mobydick Çinekop, Sarıkanat Sırtı Hazır takım Sahte Balıklar : Pelican Xenon 70 Mm/ 18 Maket Balık ProCatch BBK 11cm-30gr Maket Balık 5968 009 D.A.M Maket Balık ProCatch SB-654, Silikon Yem, 65mm, 10gr Savagear 4 Play Herring 13cmCM 21gr Mackrel Kaşık döğme 30 gr Çapariler : 5 köstekli silikon balıklı floş simli çapari 5 köstekli istavrit çaparisi Sahte Yem : Mobydick Silikon Mısır Yem ProCatch, Solucan Şeklinde Silikon Yem ProCatch, Çekirge Şeklinde Silikon Yem
Silivriyi pek bilmem ama terkos da turna avlayabilirsin fakat terkos gölünde kıyıdan avlanma yerleri pek yok. çok sazlık. silivriden tahminimce ispari, mezgit, istavrit yakalayabilirsin. mırmır da olabilir. belki denersen levrek te denk getirebilirsin.