silivri ve mırmırlar

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında duzensizifade tarafından paylaşıldı.

1. duzensizifade

duzensizifade Hüseyin

selamlar.

bu çevrede kumluk olan her kıyıdan rahatça tutulabilcek, tutması zevkli bir balık mırmır. takım olarak 5 numara mustad iğneli 2 yada 3 köstekli 50 gram kurşunla son bulan takımlarla iskeleden avlanıyoruz. yem olarak ise kumun 1 karış altında yaşayan ve takarken ellerimizi boyayan (çamaşır suyu ile çıkıyor) solucanları tercih ediyoruz. konuyu açma sebebim biraz uğraşla çok bereketli geceler geçirebiliyorsunuz. mırmır bu yeme adeta tapıyor. teke ve diğer mahlukatlarda nazlanan balık bu yeme hoplaya zıplaya geliyor :rolleyes: yem çıkartma yöntemimiz ise bir adet inşaat küreği ve elek ile kenardaki kumu elememiz. aydınlatıcı olması açısından bir adet video çektim. http://www.metacafe.com/watch/1713409//

sadece mırmır değil çoğu balığın sevdiği güzel verimli bir yem..

başka konularda görüşmek üzere ;)

2. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    çeşitli kamış ve makineler
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    Tebrikler mükemmel bir av olmuş... Adeta kıymışsın balığı:D
    O kurtların bir mevsimi var mı? Yoksa her zaman çıkıyor mu? İzmirde pek çıkmıyo gibi o kurtlardan...

3. duzensizifade

duzensizifade Hüseyin

mevsimi yok, izleri bulunuyor kumun üzerinde. yakın fotoğraflarını çekmek gerekiyor daha açıklayıcı olması açısından. ilk fırsatta bu eksiği tamamlarım :)

4. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    Valla izmir/mordoğan aslında mırmır cenneti... Ama dediğin gibi yeme nazlanıyo hayvan... Çok taze ve iri boru kurdunu bile beğenmeyebiliyo... Bu kurdu çıkarabilirsem belki iş değişebilir...

5. duzensizifade

duzensizifade Hüseyin

solucanımız bu (el bana ait değil)

buda kum yüzeyinde oluşturduğu izler (kıvrım kıvrım olanlar). izlerin çevresini kazarsanız hazineye ulaşırsınız.

internet dururken fotoğraf çekmeye gerek kalmıyor. yok yok ;)

Son düzenleme: 6 Eylül 2008
  6. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Bu çok duyduğum ve çok merak ettiğim bir kurt türüydü. Baş parmak iriliğinde olanlarının olduğu söyleniyor, ne kadar doğrudur bilemem. Tekirdağ taraflarında buna kobra deniyor. Mırmır kadar ispendeğin de çok tercih ettiği bir yemmiş ve Tekirdağ tarafında bu kurdu bütün olarak takıp kösteğe kadar sürerek kullanan ve 3 kg civarı levrek alan üyemiz de var. Paylaşımınız ve merakımı giderdiğiniz için teşekkür ederim.

7. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Bir de kovanızda en altta duran siyah balık nedir?
    Tamamı gözükmediğinden hangi balık olduğunu seçemedim.

8. duzensizifade

duzensizifade Hüseyin

siyah olan pisi.

9. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    bilgi için çok teşekkürler... En kısa zamanda araştırma yapacağım... Gece bulunabilirmi bu kurtlardan... Bi soru daha: Bu kurtları en verimli iğneye takma şekli nedir?

Son düzenleme: 7 Eylül 2008
  10. summerset

summerset Barıs Tufan

Favori Kamış:
    lineaeffe fishing ferrari extreme 2000 surf kamış ; tubertini gorilla surf makine
    En İyi Avı:
    50 cm kofana ;2 kg kalkan
    selam Hüseyin öncelikle balıklar için tebrikler gerçekten çok güzeller güzel bi av olmuş. keşke pisi iğneyi o kadar yutmasaydıda denize iade edebilseydiniz. sana sormak istediğim bir şey var bu kurtları silivride nereden çıkartıyorsunuz öğrenebilirmiyim? ben genelde istanbulda balık yakalıyorum ama bazen o taraflarada ( marmara ereğlisi tarafı ) geçebiliyorum. Silivri yolumun üstü olduğu için zamandan kazanmak adına kurtları ordan çıkarıp yoluma devam edebilirm diye düşündüm yardımcı olursan sevinirim :) şimdiden teşekkürler...

11. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Pisi , tepsi, dil balığı.Bu isimlerin tamamını veriyorlar o balığa sanırım.
    Bu arada bu kurdun izleri burada çok var.Bende çok kere oralarda yem aradım kürekle ama bizim bildiğimiz ayaklı solucan(kırmızı kurt)dan başka bişey çıkmadı.Yücel abi bu kurtla yurtdışında bi yerde adamlar gelgit bölgelerine bırakma yapıyor.SAbah oltaları toplamaya gittiklerinde yarım kiloyla 3 kilo arası birçok levrekle dönüyorlar.O yüzden hastasıyım bu kurdun ama hiç bulamadım:eek:

12. duzensizifade

duzensizifade Hüseyin

silivrinin 7-8 km ilerisinde oturuyorum. burda sitelerin önünden çıkartıyoruz. silivri sahilindede rahatlıkla bulunabilir sanıyorum. daha denemedim ama.

13. duzensizifade

duzensizifade Hüseyin

Kumların arasındaki çürümüş organik maddelerle beslenen bu solucanlar, besin parçalarıyla birlikte kum taneciklerini de yutarlar. Deniz çekildiği zaman, kumsalda ki yuvalarının ağzında, halka biçiminde kıvrılmış dışkı yığınları kolayca görülebilir. Kumdaki yuvalarının derinliği 60 cm.'yi bulur. diyor. demekki iyi kazmak gerekli ;)

14. RainboW

RainboW Sertan

İzinsiz kazı yapmaktan alıkoymasınlar bizi :) Bu arada Mırmırlar şahane.

15. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    :D:Dkazalım o zaman:D

16. Atto

Atto Atto

Favori Kamış:
    D.A.M Allround Tele Spin 240
    En İyi Avı:
    Levrek (800gr),Çupra (550gr)
    Tebrikler. Bereketli bir av olmuş. Afiyet olsun.

17. summerset

summerset Barıs Tufan

Favori Kamış:
    lineaeffe fishing ferrari extreme 2000 surf kamış ; tubertini gorilla surf makine
    En İyi Avı:
    Silivrinin 7-8 km ilerisi derken Çanta tarafındanmı bahsediyorsun yoksa daha geçmemiz gerekiyomu?

18. duzensizifade

duzensizifade Hüseyin

semizkumlar. izleri gördünmü kazmaya başlıyosun. videoda gözüküyo kazdığımız alanın biçimi. bileğimize gelen yerden çıkardık hep. ayrıca silivri sahilindede bu tip alanlar var, tahminimce oralardanda faydalanabilirsin ;)

19. gogo71

gogo71 GÖKHAN

En İyi Avı:
    5.7 kg levrek
    hiç çıkartmadım bu kurtlardan ama çıkartanların emeklerini gördükçe hep, bu kurtlar altın değerinde demişimdir. yeniçiftlik sahilinde bu kurtları çıkartması oldukça zahmet istiyor. ama mırmırda çok etkili buna canlı şahit oldum..

20. summerset

summerset Barıs Tufan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Hüseyin verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim ilk fırsatta marmara ereglisine giderken bu kurtlardan çıkarıp av yapıcam umarım benimde kısmetim seninkikadar açık olur