Silivri/selimpaşa'da tekneyle ava çıkıcaz. Ancak o civarda ilk deneyimim olacak. İstavrit dışında ne tutabiliriz orada daha önce tecrübe edenler biraz bilgi verebilirse sevinirim...
Merhabalar Bölgedeki taşları bilen biri varsa yanınızda, kıyıdaki taşlarda (2-20 metre arası) klasik yemli takımla ispari izmarit belki kırlangıç alabilirsin, eğer açıklarda bir taş bilen varsa (40-60 metre derinliklerde) buralardan mercan balığı tutabilirsin şu an için, yaz sonuna doğruda uzun oltayla lüfer başlar. Şu an 10-20 metre arasında istavrit oldukça bol. Rastgele
Merhaba, Bu bilgiler çok iyi oldu. O bölgede mercan çıkacağını hiç tahmin etmezdim. izmarit bile yeterli olur aslında. Gerçi son bir haftaya kadar arkadaşların çektiği istavritler yarım yarım geliyormuş bu mevsimde biraz şaşırtıcı. Ben aslında karagöz denemesi yapmayı düşünüyordum ancak sanırım o civarda canlı yem tedariği biraz zor. İlginiz için teşekkürler.
eğer silivri limanına yakınsanız ufak gözlü bir kepçeyle limandaki yosun tutmuş betonlardan teke yakalayabilirsiniz. Belki ayakların birbirine bakacak şekilde iki adet tekeyi iğneye bağlayarak, ağırlık ve fırdöndü kullanmadan, motoru durdurup, 0.25 misinadan kalın olmayacak bir şeytan oltası kıyı kesimindeki taşlıkların üzerinde denenebilir diye düşünüyorum karagöz veya eşkina için.
Selimpaşa'dan çıkıcaz sanırım. Karides, midye, sardalya bulabilirsek tekeyle dip oltası düşünüyorum. artık İzmarit, karagöz ve sizin dediğiniz mercan varsa elbet denk gelir böylece orayıda öğrenmiş oluruz. klasik dip oltası düşünüyorum sizin o civarda deneyip randıman aldığınız bir takım varsa dip ile ilgili memnun olurum.
mercanı bulmak keşke o kadar kolay olsaydı malesef marmara ege ve akdeniz kadar kayalık bir bölge değil! Elimizde yanal taramalı sonar olmasına rağmen tek bir kayalığı bulabilmek için 3 ay uğraştık hemde silivrideki balıkçılardan kerterizler hakkında bilgiler alarak! ama işin güzel tarafı, eğer gps iniz varsa bir yer bulursanız artık o yer sizindir aslında son 2 senedir balık tutmaktan daha çok vaktimizi yeni taşlar bulmak için harcıyoruz, eğer kimsenin bulamadığı bir kayalık bulunursa oradan ne geliceği belli olmaz varmı bundan daha büyük bir heyecan
zaten sen ilk mercan diyince baya bir şaşırdım. pek ümidimde yok işin aslı. ama karagözden hayli ümitliyim. teke olayınıda çözdük. bakalım hayırlısı tavsiyeler için çok sağol.