Sormak istediğim soru silivri denizinde ne tür büyük balıklar vardır ve bu balıkları tekne ile nasıl takımlarla yakalayabiliriz? Geçen sene babamlar arkadaşımızın teknesi ile balığa çıktıklarında köpekbalığı yavrusu camgöz diyorlarmış heralde oltalarına ondan takıldığını söylediler. 50-60 cm varmış balık. Tam tekneye almaya çalışırken balığı sudan çıkarmaya uğraşırken misinayı koparıp kaçmış. 2 tane iğneyi istavritin içine geçirip denize atmışlar. Öyle çapari ile istavrit avlarken bir el oltası yapıp atmışlar aşağı. Bi kontrol edeyim derken takılmış balık. Silivride böyle büyük balık yakalamak mümkünmüdür? Nasıl yakalayabiliriz? Nasıl bir takım yapmak gerekir. Başka bunun gibi büyük balıklar yakalayabilir miyiz? Cevaplarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Selam metin hoşgeldin siteye....bende Silivri'de uzun zamandır büyük balıkların peşindeyim bu bölgede öncelikle çok açıklarda büyük taşlar var ama buraları sonarsız bulman çok zor..ben sonarla 2 ayda buldum ve cok güzel mercan avları yaptım hatta fangri cinsi olanları mevcut daha büyük balıkların olduğunada inancındayım sinarit gibi....ama çok zor bir bölge akıntı ve fazla derinlik avcılığı bi hayli zorlamakta....bi de kıyıda silivrili eski balıkcıların karaçalı dedikleri bölge var Burdada canlı teke ile karagöz ve hanos tutabilirsin tam olarak erseven sitesi yanındaki mocamp önleri 5-6 kulaçlarda zamanı geldiğinde çok güzel uzun oltayla lüfer alırsın...umarım yardımcı olabilmişimdir bide metin bu camgözleri amatör balıkçılar olarak Doğan'ın dengesini bozmamak için salmalıyız....rastgele
Tuncay bey mesajınız için teşekkürler. Bende ersevenin hemen yan sitesinde basınkent4'te oturuyorum. 2 sene evvel bazı sabahlar mocamp dediğiniz bölgeye gidip kumun içerisinden çıkarttığımız kurtlardan oltaya bağlayip o şekilden kıyıdan balık tutuyorduk. İspari ve mırmır geliyordu yanlış hatırlamıyorsam. Sonar dediğiniz balık bulucusu mu oluyor orasını tam anlıyamadım. Nedir bu sonar denilen şey? Benim balıklarla pek aram yok türlerinide pek bilmem yemesinide pek sevmem. Ailede benim dışımda herkez balığı sever. Ben birtek tutmasını severim. Ben tutarım zevkimi alırım onlar ise yerler Mercan dediğiniz balık türü oluyor sanırsam. Bunların boyları ortalama kaç cm oluyor tuttuklarınızın. Bu balığı avlarken ne tür yem kullanıyorsunuz? Karaçalı denilen yeri bilmiyorum. Sizin çok açıklarda dediğiniz bölge neresi? Silivri mocamp bölgesinde kıyıdan açığa doğru sol çarpraza doğru bakıldığında bayağı bir açıkta bir platform vardır. Oradan eskiden doğalgaz çıkarıldığı söyleniliyordu. Sizin çok açıkta dediğiniz yer oranın dahada ilerisinde mi yoksa onun hizasındamı ? Camgözler için söylediğin uyarıyı dikkate alacağım. Cevabınızı bekliyorum. Rastgele.
Öncelikle sonara açıklık getiriyim dediğiniz gibi balıkbulucusu....mercan dediğim bir balık türüdür geçmişte Marmara'da cok fazla bulunurmuş özellikle günümüzde Marmara'da çok az rastlanıyor ancak böle fazla bilinmeyen hırpalanmamış meralarda çıkıyor...ben genelde tuttuklarım 20-30 cm bunları karidesle tuttuklarım ama canlı yemle daha büyüklerin oltamı yoklucanı düşünüyorum inşallah bu sene büyük trofeleri görücemreeling.Bahsettiğiniz platform cok yakında oranın en az iki katı kadar daha açıkta bölge ama dediğim gibi balıkbulucusu olmasına rağmen ben 2 ayda buldum sadece arayarak çünkü Deniz'de bi sokak veya mahalle yok kerteriz alınmasıda imkansız kıyı kesimi görünmüyor zaten onun için bu mercanlar bu bölgede yaşamakta kolay bulanan bi yer olsaydı coktan ağcılar yok ederdi...Karacalı dediğim bölgeyi cok kolay bulabilirsin Ağustos ilk haftasında Silivrili balıkçıları görürsün uzunoltayla lüfere bakarlar hatta benide görürsün seninde söylediğin gibi mocamptan sol çapraz platforma doğru 5-6 kulaç sularda...Aslında açığa doğru daha birçok kayalık bölgeler var ama bilinen yerler olduğu için ağcıların hışmına uğramış verimsiz birçok kez çapa attığımda çekerken ağları takılıp geliyo çapayla beraber....Umarım yardımcı olabilmişimdir metin rastgele
Bir diğer yolda, bir vasıtaya binip Gebze civarına gelmek olabilir. Bu günlerde camgöz zamanı, bol bol tutulabilir bu civarda.