Bu sabah silivri'de yeni aldığımız teknemizle balık avına çıkmak üzere hazırlıklarımızı yaptık ve saat 7 sularında çıktık. teknemiz fazla büyük olmadığından (3.60 boyunda) 3 kişi çıktık. 2 kişi olta attı birimiz dönüşümlü olarak balıkları topladı epey eğlenceli vakitler geçirdik. İstavritlerin yanı sıra birde türünü bilemediğimiz bir balık türü yakaladık. Zarganaya benzeyen bir balık cinsiydi kırmızı renkli yılana benziyordu Bir bez yardımıyla oltadan çıkarttık ve balığı incelemek için teknenin içine koyduk. Babamla beraber balığa kafamızı uzatıp incelerken balığın birden bire sıçramasıyla birlikte teknede ufak bir panik yaşandı Sonra balığı ne yapacağımızı bilemediğimizden tekrar suya bıraktık. Resmini aşağıya ekliyorum türünü biliyorsanız eğer söylerseniz merakımızı gidermiş olursunuz Bu yaklaşık 4-5 saattir tuttuğumuz istavritlerin resimleri; Buda türünü bilemeyip tutupta denize bıraktığımız balığın resmi;
Elinize saglık guzel av olmuş,Balık murenin bir turudur sanırım ama kırmızı rengini bende ilk defa goruyorum.Degişik bişeymiş
yabancı değil .... bildiğimiz kayış balığının yavrusu arkadaşlar.....tekne hayırlı olsun bu arada rastgele.......:
murenin...! kurdela balıgı...! bildiğimiz kayış balığının yavrusu...! Acaba hagisi...!? Yada başka bir isimmi ACABA...!?
keyifli bir av olmuş anlaşılan tebrik ederim bende silivride oturuyorum inşallah birgün beraber balık tutmak kısmet olur
önce tebrikler... google de araştırdığınız zaman hiçbirinin omadığı öne çıkmakta. ne balığı olduğunu ben de merak ediyorum.
Bereketli avınızı tebrik ediyorum. Kurdela balığı çok masum,kayış yada mürenle bir akrabalığı olmayan,Marmara değilde daha ılıman ve tuzlu sularda yaşayan bir balıktır. Salmakla çok iyi etmişsiniz. Marmaraya ait olmayan bazı balık cinslerinin arada görülmesi pek güzel bir durum. Dülger dahi, bir kırgında Boğaz ağzında tespit edilmişti 2sene öncesinde. Sevgiler
bu tutuğun özellikle bursa mudanya açıklarında bolca çıkan kurdela balığı olarak bilinir. geçen sene ve bu sene bolca çıkmaktadır ben yenilmediğini biliyorum çok tuttuğum halde yemeyi denemedim ve tavsiye etmiyorum