Silivride sazan avı hakkında..

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında onureren tarafından paylaşıldı.

1. onureren

onureren onur

yarın ailemle silivride bi göle gidicez orda sazan veya yayın avlıcaz bana gerekli bilgileri ulastırabilirmisin acaba sitede baktım bulamadım mlsf lütfen yardım edin cok acil olta nasıldır yem olarak ne olabilir yayın icin ne yem takabilirim yayın yemlerini nasıl tutarım flan cok onemli lütfen yardım edin tesekkur ederim

2. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    çsularda avlanabilecek türler ve zamanlar

MADDE 7- (1) İçsularda amatör balıkçılar tarafından avlanabilecek günlük limit bilgileri çizelge-4�te, zaman yasakları çizelge-5�te yer almaktadır.

Çizelge-4 İçsu Balıkları
    Türler Latince adı Boy Limiti
    (en az) Miktar Limiti
    (en fazla)**** Kapalı sezon
    Doğal alabalık (Bütün türler) 20 cm. 3 adet 01 Ekim-31 Mart
    Gökkuşağı alabalığı O. mykiss Yok 10 adet *
    Sazan C. carpio 30 cm. 10 adet **
    Kadife Tinca tinca 22 cm. 10 adet **
    Sudak S. lucioperca 22 cm 10 adet 15 Mart - 30 Nisan
    Tatlısu levreği P. fluviatilis 18 cm. kg 15 Mart - 30 Nisan
    Tatlısu kefali Leuciscus cephalus 20 cm. kg ***
    Şiraz Capoeta.sp 20 cm. kg **
    Turna Esox lucius 40 cm. 10 adet 15 Aralık-31 Mart
    Yayın Silurus glanis 70 cm. 1 adet **
    Diğer türler ====- Yok kg **

% 5 küçük boylara izin verilir. Adet cinsinden limit verilen türlerde kg cinsinden limitlere bakılmaz. Kg cinsinden limit verilen türlerde, avlanılan tür tek veya karışık olsun 5 kg�ı geçemez.

* Orman içi sularda doğal türlerle aynı kapalı sezon uygulanır. Bunun dışındaki iç sularda kapalı sezon yoktur.

**Bu türlere ilişkin zaman yasağında, Çizelge-5�deki il grupları için verilen yasak dönemler uygulanır.

*** Orman içi sular hariç akarsularda kapalı sezonu yoktur. Akarsular dışındaki iç sularda çizelge- 5�teki yasak dönemler uygulanır.

**** Adet miktarı her türün ayrı ayrı avlanabileceği miktar olmayıp, gün içinde avlanabilecek toplam balık sayısıdır. Adet sınırlamasına tabi birden fazla türün avlandığı durumda, avlanılan balıklar tek tür gibi kabul edilir. Bu durumda avlanılan toplam balık adeti 10�u geçemez.

Adet ve Kg sınırlamasına tabi türlerin karışık olarak avlandığı durumunda ise, adet sınırlamasına tabi türün avlanabileceği adetten az olması halinde, avlanılan tüm balıklar için kg sınırlaması esas alınır.

Çizelge-5 İçsularda Zaman Yasakları
    İLLER YASAK DÖNEM
    Adana, Adıyaman, Antalya, Aydın, Batman, Denizli, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Kilis, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Osmaniye, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak 15 Mart �15 Haziran
    Afyon, Aksaray, Amasya, Ankara, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Düzce, Edirne, Eskişehir, Isparta, İstanbul, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Sakarya, Samsun, Sinop, Tekirdağ, Uşak, Yalova, Zonguldak 1 Nisan�30 Haziran arası yasak
    Artvin, Bingöl, Elazığ, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Kayseri, Malatya, Ordu, Rize, Sivas, Tokat, Trabzon, Tunceli,Yozgat 15 Nisan�15 Temmuz
    Ağrı, Ardahan, Bayburt, Bitlis, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Muş, Van 15 Mayıs � 15 Ağustos

3. estergon44

estergon44 fatih

Favori Kamış:
    kamış olta
    En İyi Avı:
    4.6 kg aynalı sazan
    Onurcum içindeki av heyecanını görmemek mümkün değil.ama av yasağı devam ederken balık tutmaman gerekir.Bırakalım önce üreme mevsimleri tamamlansın.tutacağın her bir balık binlerce balığın meydana gelmesini engelleyecektir.bu bir döngüdür bırakalım bu heyecan içimizde iyice biriksin ki işin zevki tam olsun.sezonunda sana birçok yöntem anlatacak arkadaş olacaktır.şu an senin gittiğin ortamda yapacağın en hayırlı şey balıkları yemlemek olacaktır.selamlar...

4. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    onur kardeş silivri tarafında bazı göletlerde turna olması lazım diye hatırlıyorum turna avı şuan serbest istersen turnaya kaşık ve silikon atabilirsin veya kıyıdan yakalayacağın ufak balıkları canlı yem olarak kullanabilirsin

5. Suatreis

Suatreis

Onur kardeşim Silivri de hangi göle gidiceksin.

6. onureren

onureren onur

gölün ismini bilmiyorm malesef ben rapala atabilirmiyim turnaya ?
    artık hazırladıgım hamurları yemlemek icin kullanırım yarın turnaya denicem bende yozurı magnet minnov mor olan war bide team daiva nın yesil princess modeli var bide alba starın bi modeli var hangisi etkili olur ?
    ayrıca bilgilendirdiginiz icin tesekkur ederim bilmiyordum yasak oldugunu kusura bakmayın :( iyi aksamlar herkeze rastgelsin

7. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    İşte hızır acil yardım san..

Koptum valla..:D :D :D :D :D

8. onureren

onureren onur

bide benim makinemde 35 lik flan misina var sanırım turna gelirse kopartabilirmi acaba ?

9. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    özüre gerek yok onur'cum bilmemek değil öğrenmemek ayıptır vede bile bile yapmak hepsinden ayıptır elindeki sahtelere gelince turnanın ne zaman neye atlıyacağı hiç belli olmaz ama sana bir tavsiye hamuru göl kenarına gidince suda eritip yemleme yap yemleme yaptığın yere solucan takılmış 12 numara iğne salla çok incede şamandıra veya kibrit çöpünden şamandırada olabilir ufak balık yakalayıp rapalanın arkasındaki üçlü iğneyi çıkarıp canlı balığın sırtına geçirip 50 cm üstede iri bir şamandıra sabitleyip varsa sazlıkların önüne sarkıt turnanın ağa babasını görürsün sana rastgele güzel kardeşim:)

10. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    hiç korkma misineyi kopartamaz ama ağzına gelirse kesebilir o yüzden misineyle rapala arasına 15-20cm sicim diye tabir edilen ipten kullanabilirsin

11. onureren

onureren onur

abi solucanı nereden bulabilrim o toprak kurtları olur dimi ? igne olarak sinek igne olurmu yoksa daha buyuk igne mi kullanıyım

12. cssturk

cssturk Cenk Bişgen

Favori Kamış:
    Bir sürü Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    Turna

Sevgili Onur özüre gerek yok, hatta ne güzel işte soruyor ve doğruları öğreniyorsun. Hem böylece bu internet birlikteliği işe yaramış oluyor.

13. yesil

yesil selçuk kahraman

Favori Kamış:
    damm/shekspir
    En İyi Avı:
    yayın balığı/6kg 900gr
    kardeş sana yeter o misina da o oltadasadece biraz sabır. ama bizim buralarda aşsam olunca yayın geziyo gündüz sazan olabilir. sana rastgele

14. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    sen yinede sezonu bekle derim ama sezonu açılan balıklara oltanı atabilirsin

15. BendekiBirBalıkSevdası

BendekiBirBalıkSevdası Suat Ergin

Favori Kamış:
    Alba star
    En İyi Avı:
    Eflanıde okullu barajda Sazan 7.250 g
    heyacanın guzel ustalrın tavsıyelerıne uymanda sagının oldugunu gosterır onur kardeşim 1 temmuzdan sonra sazanada gıdebılırsın ;) bendede cok heyecan var ama temmuzu beklıyorum sonrası nasıp kısmet ıyı turnalar sana kardeşim
    doga ile ortak yaşamak ve saygı duymak daha cok zevklı gunler saglar bize unutma. doga olmadan ınsan yasayamaz bence

16. onureren

onureren onur

malesef yayın tutamadım gunduz sadece solucan ve tavukla denedim ama alamadım bitane sazan geldi onuda denize saldım yasakmıs ama gittim golde tutanlar sazan tutmuslardı bide bi adam kücücük bi yayın almıs el kadar bisi belki yok kovaya koymus ben sonradan gordum oluydu sürekli millet parasut denilen ag gibi bisi atıyor sanırım cok zararlı bisey hic kimse dusunmuyor cok tesekkur ederim beni yasaklar konusunda bilgilendirdiginiz icin simdi bende o adamların durumunda olablirdim bilgisizlikten cok tesekkurler:)

17. estergon44

estergon44 fatih

Favori Kamış:
    kamış olta
    En İyi Avı:
    4.6 kg aynalı sazan
    onurcum akşama kadar bekledim bişey alamadım sadece 1 tane sazan çektim onuda suya attım diyorsun ya,ben seni canı gönülden tebrik ederim.Merak etme balıkları zamanı gelince birer birer çekeceksin.ama o kadar cahilin içinde sen o sazanı bırakmakla en büyük erdemi göstermişsin.en güzelide sana sitede verilen bilgileri dikkate almış olmandır.arkadaşlar ve kendi adıma teşekkür ederim...

18. onureren

onureren onur

asıl ben cok tesekkur ederim abi yasak oldugunu bilmiyordum bu yuzden ben o balıgı oldureblrdimde cok tesekkur ederim bilgilendirdiginiz icin ii aksamlar:)

19. küçükavcı

küçükavcı

Abi benim bildiğim sazana mısır yada hamur atılır.Yayınada parakete,sülük,canlı balık vb.Yardım ettiysem ne mutlu.

20. carp

carp Mehmet

Olmadı bak şimdi:mad: