fırsat buldukça oltalar elimde ver elini iskele yolu bir hayat yaşıyorum. bu yaz tutup fotoğrafladığım güzelleri paylaşma zamanı geldi. lüfergillerden yana şansım gülmedi bir uğursuzluk var üstümde. onun dışında çoğu çeşit balığı kovaya aldım. tuttuğumuz tüm balıklar bunlar değil tabikide, onlarca zargana, kefal, ispari, karagöz vs. attık kovaya. bu sene mırmır ve iskeleden geçen yaz kiloyla tuttuğumuz istavritler kayıp. imkanlar kısıtlı balığımızda kıt buralarda. daha doğrusu derin bir iskelemiz yok çevrede, attığımız maksimum derinlik 3-3,5 metreyi geçmez. silivri merkezden bahsetmiyorum yazlığın bulunduğu semizkumlar tarafıdır bahsini ettiğim. güzellerimize geçelim; daltonlar bir gece tuttuğum karışık balıklar fena sayılmayacak bir eşkina bir gece komşuya kaptırdığım balıklar kefallerden bir bukle iskelenin dibinden gelen kırlangıç, ben onu ileride boşuna aramışım irice bir kolyoz geri iade ettiğimiz onlarca kırlangıçtan bir tanesi, büyüsünlerde gelsinler bir akşam tutabildiğimiz 2 adet ispari, aynı hızla boklu kebap köpeğim ateş, balık tutmaya çalışan çocuklar ve güzel bir akşamüstü onur ile mesut arkadaşım zargana tutarlarken arkadaşım mesut kefale takım hazırlarken gelecek raporlarda görüşmek üzere silivriden selamlar, sevgiler.
keşke silivri'de eski balık bolluğu ve çeşitliliği hiç azalmamış olsa idi ve bu güzel karelerde daha nicelerini görebilse idik, paylaşım için teşekkürler
darısı başınıza emre arkadaşım. insanlarda kuşlar gibi ötmeden duramıyor garip köpeğim ateş olmasa beni dinlemese konuşurken ne kadar balık olsada çekilmez ortam. muhabbet şart. keşke o bolluk azalmamış olsaydıda verilen emekler tam karşılığını alsa, ziller şıngır mıngır çalsa. sabah liman içindeydim heykelin ordaki iskeleden olta salladım biraz. gelen arkadaşlarla konuştuk ettik, yavru kırlangıçlar geldi oltalarına saldılar sağolsunlar. fakat herkes aynı duyarlılıkta değil ortak şikayetleri buydu. limandan kalkan çıkmaktaymış bu sıralar. kilo üstü olanlarda varmış arada fakat insanlarımız öyle aç gözlüki 200gr'lık kalkanları parmak boyunda kırlangıçları evlerine götürebilmekteymişler
Hüseyin çok güzel görüntüler karagözlerde oldukça iriymiş bu güzel avlarının devamını dilerim rastgele
Hüseyin selamlar. Seni okurken ve Fotoğraflara bakarken inanılmaz huzur doldum. Hele ki o Kolyoz'u , kocaman İsparileri ve Kırlangıç'ı görünce " Vay be ' demek hala hayat var bu Marmarada'" dedim. - Levrek konusunda herhangib bir hareket gördünmü diyede soracağım bu arada. Tekrar tebrik eder, güzel Laporlarını beklerim Selamlar & Sevgiler. .
teşekkür ederim eşref abi. gün gelirde birlikte olta sallarız inşallah. bende teşekkür ederim. gerçekten keyifli oluyor emeğin karşılığını almak. levrek konusunda gördüğüm tek hareket sahilde fenerle gezerken duvar dibi diye tabir edebileceğim diz boyu suda gördüğüm 2kg civarı bir balık vardı. sanırım levrekti ışığı çakınca acayip huysuzlandı. onun dışında oltamızı ziyaret eden olmadı. yeniçiftlikte kum solucanıyla aldıklarını biliyorum bozuk havalarda. sırf solucan çıkartmaya tulum sipariş ettim. umarım bu kış oltamda görürüm.
Hüseyin , çok güzel hareketler bunlar, Marmarada avlanan biri olarak hala kendini çok şanslı sayabilirsin kardeşim, biz bu balıkların çoğunu unuttuk buralarda 3. ve 4. karedeki eşkina da gözümden kaçmadı, harika Allah tadında avlarını daim etsin
Güzel bir sunumdu , teşekkürler Hüseyin, bende her sene mayıstan eylüle kadar gümüşyakada takılırım , seninde belirttiğin üzere bu sene mırmır hemen hemen hiç yoktu fakat levrek ve ispendek güzel av verdi, karagözler ise yıllardır vermediği avı bu sene çıldırmışcasına verdi.
hepimize rastgelsin. marmarada hayat devam ediyor eskisi kadar olmasada. silivride fenerlerin orada eskiden çok boldu eşkina bu sene ne hikmetse oda kayıplara karıştı, gelen haberler hiç iç açıcı değil. gümüşyaka kumsalından kalkan alınıyormuş şu sıralar. levrek familyasına daha denk gelemedim, bir yazıda okumuştum "gerçek balıkçı levrek avlamaya başlanıldığında olunur" diye. umuyorumki bu kış hatrı sayılır bir levrek çıkartıcam kıyıya, geç olucak ama güzel olucak karagöz dediğiniz gibi bollaştı, umuyorumki bu yavrular dahada büyüyecek, popilasyon dahada artıcak, kilo üstü olanlarınıda tutabilicez. kıyılarda teke ve gümüş bolluğu var, büyük balıkların olmaması için bir sebep yok. marmara için herşey güzel olucak inancım bu doğrultuda
darısı başına emre kardeşim. ben teşekkür ederim. yok olmuyor işte alışılan yerlerin dışına çıkmakta lazım. bazen tamamen zaman kaybı olsada arada süprizde yapabiliyor deneme yapılan yerler. şu an kafamda iki bölge var belki hüsran olucak sonuç ama gidip denemeden göremem bunu. atalarımız boş konuşmamış kimi zaman kendileriyle çelişselerde kulak asmak gerekli bu sözlere.