http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=39865 Daha önce bu başlıkta aşılamaya karşı ne kadar hassas olduğumu ve ne kadar kötü sonuçlar doğurabileceğini dile getirmiştim. Bazı kimseler ise aşılamanın bilinçli yapılması halinde çok zararsız hatta faydalı bir yöntem olduğundan bahsetmişlerdi. Samsun'da yerel bir forumumuz var. Sadece samsunlu balıkçılara hitap ediyor. Naçizhane bende elimden geldiğince teknik altyapı işlerini yürütmeye çalışıyorum. Bir çok 18 yaş altı üyemiz bulunmakta ve 12 yaşında bir çocuk bu mesajı attığında "Ha şimdi tamam" dedim kendi kendime. Şimdi tamam çünkü tabiri caizse "Eşşeğin kulağına suyu kaçırmışız" dedim. Acaba yıllar sonra bu koltuk kabartarak ve övünerek söylenilen aşılama faydalıdır diyenler hangi yüzle bakacaklar Balıkseverlerin yüzüne...
Yapılacak tek şey , 12 yaşındaki genç insana, balıgında bir canlı olduğunu ,her balıgın kendine has yaşam ortamı oldugu, başka yerlerde sorun çıkacagını ve bu işi ancak bilim adamlarının çalışması ile yapılacagını söylemek..yılmadan bıkmadan teşekkürler Ergin.