kayseri yamula barajına gidiyoruz inş. bişeler çıkar...yarın raporu mu yazarım.. herkeze rastgele ...
sabah 9 da geldik 1 adet limit altı sazan geldi oda suya geri iade edildi az sonra raporlar bölümüne geçerim...
avcı38 ustam ben ikidir yamula barajından eli boş dönüyorum.. ilk gittiğimizde 2milyonluk olta vardı hadi onu pas geçelim diyelim 2. gidişimizde takım sağlamdı yem olarak mısır, hamur falan kullandık oltaya vuran bile olmadı dokuzpınara gitmeyi düşünüyorum olta işinde daha yeniyim sizin gibi ustaların yardımını almam lazım..
estafurullah ben bu yaz haftada 2 defa gittim her şeyi denedim 5 kişi gittik olta fazla olsun diye ama limit üstü 2 defa tuttuk en az 20 defa gitmişimdir bu yaz ama tık yok...bu sene yamulada ağcılar çok fazlalaştı koparatif adına alıyolar 200 mt ağ atacağız diye 10 000 mt ağları var sadece 1 kişi değil barajın her tarafı ağ....geçen sene 2 olta ile 26 adet sazan aldığımızı hatırlıyorum.. 2 kişi balık livarını kaldıramıyodu...ama bu sene bişeler var önümüzde 400 mt ağ vardı ağ oş çıktı 2 adet sazan tutuk koca barjdan yem desen yem de tamam herşeyi denedim dediğim gibi...jandarmayı aradık hiç bişede yapmıyolar 1 kaç seneye kalmaz orada balık biter...olta konusuna gelecek olursak olta ile alakası yok.. ala balık tutarken abimgilin av bayiinden aldıkları 1 tanesi 10 tl olan mepps leri balık tutamamıştı benim elde yaptığım dönmeyen meppslerim 12 adet balık tuttu.... haydi rastgele...
hmm anladım usta baraj öyle her taraf ağ dolu kurutmuşlar resmen.. bu alabalık ve sazan tam olarak neye gelir ? hamur ekmek içi falan onlara gelmiyor ya da bana denk gelmiyor..
alabalık ciğer. ben küspe ile tutuyodum mepps ve sahtelere .alabalık yemi var ona gelir sazan hamur mısır meyve ye falan solucan...