Çıkrık önerilerini dikkate aldıktan sonra kıyıdanda bazı avlaklarda avlanmak istiyorum bu avlaklar genelde kofana,levrek,akya,liça ama en çok levrek ağırlıklı avlaklar onun için at çek için güzel bir makineye ihtiyacım var. Shimano Exage 4000FB VARISPEED. 4 SHEILDED STAINLESS STEEL BEARINGS. 1 ROLLER BEARING. COL FORGED ALUMINIUM SPOOL. DYNA BALANCE SYSTEM. SUPER STOPPER II. OVERSIZED POWER ROLLER. LONG LIFE BAIL SPRING. SPARE SPOOL. POWERFUL, SMOOTH AND PRECISE FRONT DRAG. GEAR RATIO 5.1:1. WEIGHT 390G. BALL BEARING 4. ROLLER BEARING 1. CAPACITY 8LB-240YDS 10LB-200YDS 12LB-160YDS 0.25MM-260M 0.30MM-180M 0.35MM-130M 0.40MM-100M. SHIMANO SYMETRE 4000FI Brand New Shimano Symetre 4000FI with all the papers and spare spool. 4 A-RB SS Ball Bearings +1 Roller Bearing, Fluidrive II Gearing System, Dyna Balance "Wobble" Free System, Cold Forged Aluminum Spool, No Play Super Stopper II anti-Reverse, Oversized Power Roller Line Roller, New Floating Shaft Design,Front Drag, Spare Spool, Super Slow Oscillation, Gear Ratio 5.7:1 Line Capacity 8(240) 10(200) 12(160) Weight 13.6oz.(385g) SHIMANO SAHARA 4000FB A solid performer for any freshwater or light saltwater use. * Sturdy aluminum frame * cold-forged aluminum spool * anti-rust bearings * Super Stopper® II instant anti-reverse * Fluidrive® II gearing with polished gear surfaces * Dyna-Balance front end design, and front drag. * 3+1 bearings. * 12.1 oz. Line capacity: 10 lbs./200 yds. * Gear ratio: 6.2:1. nasıldır makineler ?
Murat Bey merhaba. Bahsettiğiniz makinelerle ilgili bilgim yok ancak ben de size bir şey sormak istiyorum. Bu makineleri nerden temin etmeyi düşünüyorsunuz ve fiyatları nedir? Benim de ileriki bir tarihte shimano alma düşüncem var. Piyasayı öğrenmek için soruyorum. Ayrıca makinayı alıp kullandıktan sonra da izlenimlerinizi yazarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Aynı şekilde ben de Shimano nun yabancısıyım ancak görüntüsü, teknik özellikleri ve birçok kullanıcının yaptığı yorum bu markanın bende özel bir yer etmesine neden oldu. Aynı Kerem gibi bende nerelerden uygun fiyatlı temin edebileceğimi öğrenmek istiyorum. Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
ben sahara 4000 f kullanıyorum yeni aldım ama inanın çok memnunum başka bi ürünle de çalışamadığım için yorum yapamayacağım
ebay den baktım fiyatlara baya uygun ama çakmamıdır bilmiyorum baktığım satıcıların karnesi %100 güvenirlik var ama yinede bilenlere danışmak gerek. exage ile max hangi balığı rhatlıkla çektiniz.
Tabiiki diğerlerinden daha üstün olan symetre 4000FI . İçlerinde kalite olarak en üstünü symetre'dir. exage ve saharayı direk eleyin. çakma shimano ben hiç görmedim. düşük fiyatlı olunca ancak tamir görmüş tekrar satışa konmuş olabilir. veya ufak bir kusuru olabilir. kıyıdan at-çek te kofana ve akya tecrübem yok fakat 4000 lik bir shimano kıyıdan rapalayla levrek vs. ve kurşunsuz yemli atıp çekerken çok iyi oluyor. yani at-çek için ideal bir model. exage ve catana avrupa modelleridir. symetre amerika modeli. exage ve catana avrupa modellerinin en düşük modelidir. yani amerikada sienna ve sedona gibi. bana sorarsan symetre al. çünkü symetre amerikada stradic e geçmeden bir önceki modeldir. yani ekonomik sınıfın en üst modelidir.
ben geçen hafta sedona 4000fb aldım... makinadan çok memnunum... arkadaşımda catana ve exage vardı ama o avlarında devamlı exage'i kullanmayı tercih ediyordu...
Fiyatların uygun olduğu doğru, sahte olduklarını düşünmüyorumAncak, Ebay deki ürün fiyatlarına 30-35 $ da kargo ücreti ilave edililiyor bildiğim kadarıyla. Ayrıca bu işin bir de gümrük kısmının olduğunu duymuştum yanılmıyorsam. Yani 30 $ lık bir makina için 60-70 $ ödemek gerekebilir.
Evet doğru söylüyorsunuz. kargo ücreti yüksek ve gümrüğe girme ihtimali var. ve ebayden aldığınız ürünün tamir görmüş veya hemen farkedilmeyen kusurlu ürün olma ihtimalide herzaman mevcuttur. bunu da ancak makinenin içini açarak işten anlıyorsanız anlarsınız.
Shmano Symetre Fj 2500 3000 arasında bir modelde karar kıldım gibi.110 dolara mal oluyor yol parası ile ama türkiyeden daha ucuza mal olucak yinede. Abi sıfır gönderiliyor buy it now + new yazıyosa sıfır ürün yollamak zorunda user ın karnesinde yazıyor ne tür olumsuzluklar aldığı ben suunto stinger almıştım zamanında hiçbir sorun ile karşılaşmadım getirttiğim saatte bir hayli pahalı bir üründü türkiye de.100 dolar,eu limiti var gümrükte bayramlarda ise bu oran 300
Sıfır göndermek zorunda tamam ama eğer ürün cabelas'dan ucuza satılıyorsa dikkatli olmak gerek. sıfır gibi görünen ama tamir görmüş ürünler de var.
Spin makine olarak yedi aydır CORMORAN CORCAST SUPER SPIN 4Pİ kullanıyorum. Dam e motion 270 cm 5-25 gr atarlı kamış ile güzel bir takım oldu. Spin olarak çok kullanışlı bir makine. İki tanede yedek makarası var, ancak yedekler spin için çok uygun değil. Makinenin kendisi küçük ama çekişi bir hayli iyi. Rapala gibi sahteleri atmada oldukça başarılı.
Cormoran düşünüyordum fakat türkiyede aradığım modeller sanırım yok örneğin CORCAST Super Spin 8Pi bu makinas müthiş bir makina almanyada ikamet eden 2 arkadaşımda var süper memnunlar özellikleri verdiğim linkte http://www.daiwa-cormoran.info/co/en/produ...ducts-model.htm MAGNESIA 10PiF modeli var aklımda 8pi var ama buda cezbetti http://www.daiwa-cormoran.info/co/en/produ...ducts-model.htm bu ürünleri nerden temin edebilirim distribitöre sordum 4 pi ler var dedi rodeo serisinde varmış 8 pi ama
arkadaşım ben öncelikle bir cormoran corcast 2 pi aldım ama çok pişman oldum at çek için kullandım ama ilk balıkta maf oldu diş attı bilyasında misina da yuva yaptı valla makara vasat ama sahara için neden direk ele demişler merak ettim yeni aldım çokta memnunum aslında ama bilene sormakta fayda var
Cormaran ciddi bir marka. Dawia ile de teknoloji ortaklığı var. Genelde makara altından misina kapması gibi bir sorunu olduğu satıcı tarafından söylenmişti.Atış sonrasında kurşun suya düştükten sonra misinaya fazla boşluk vermeden salarsanız problem halledilmiş oluyor. Sizin şansınıza hatalı bir ürün çıkmış olabilir. Bende bir sorun olmadı. Hatta merakımdan surf kamışa takıp bir kere çaparide de denedim .75 Gramlık bir kurşunla boşta çekiyormuş gibi ağırlığı hissettirmeden getiriyor. Ben sahte yemlerde kullanıyorum, şimdiye herhangi bir problem yaşamadım.
symetre saharanın üst modelidir. arkadaşımıza o yüzden ele dedim.yoksa shimanonun tüm makineleri kalitelidir. üst modele geçtikçe de özellik eklenir.
ya hiçbirini türkiyede bulamadım hep eski modeller kalmış acilde lazımdı arkadaşım daha geçen sene almıştı 8 pi yi burdan yav rodeo serisi var hep iyi serileri neden getirmezler bilmem ikisinin fiyat aralığıda aynı