Merhablar ' Umuyorum iyisinizdir ve aranıza yeni katılmanın keyfiyle beni ilgilendiren ve adım gibi eminimki sizin bu konuda fazlasıyla bilginiz oldugu bir konuyla ilgili size bir kaç soru sormak istiyorum .... İzmir'De ikamet ediyorum nasip olursa bu yaz sezonuna 3,40 3,60 arası bir botla giriş yapıp avlanmak istioyrum sizden öğrenmek istedigim bir kaç sene önce bir arkadaşımın daveti ve ısrarı yüzünden kursa giderek miço belgesi aldım ve bu belge evin vitrininde duruyor hiçmi hiç işime yaramadı arkadaşım şuan büyük yük konteyner gemilerinde çalışıyor bende gümrükleme ve nakliye işleriyle meşgülüm sizden ricam bu ebatlarda bir bot alsam aldıktan sonra ne yapmam gerekiyor kimi arkadaşlar miço belgen var bununlabirlikte bu botu kullanabilisin diyor kimiside ekstıra bir belge alman gerekiyor diyor inanın kafam çok karıştı ... Siz degerli arkadaşlarımdan ricam biraz vakit ayırıp bana yardımcı olmanızdır '' Miço belgem + botum var ekstıra limab başkanlıgına gidip bir belge almam gerekiyormu ? İYİ GÜNLER DİLİYORUM:thumb:
Bende Bu aralar Bot ve motor alıcam biraz araştırdım 5metre altı için belge gerekmiyor bot için. Motor 10hp olmicak 9.9hp serbest sadece limana başkanlığına gidip kaydettiriyosun ücret alınmıyor sanırım alınsada sembolik bi rakam birde bot motor toplamda 100kg gecmesin geçsede faturada düşük kg yazdır kdv veya ötv gibi bişeye dahil oluyor 100kg geçince iyi günlede kullanmanı dilerim...
Benim de merka edip konu açmayı düşündüğüm bir soruydu. Sanırım cevabını Alper kardeş vermiş. Teşekkürler.