Su ürünleri avlanma sezonunun başladığı 1 Eylül’de yürürlüğe girecek tebliğle 3 bölgede gırgırla avlanmaya sınırlama getiriliyor. Buna göre, Marmara denizinde balık varlığının artırılması ve koruma alanları oluşturması amacıyla İzmit Körfezi, Adalar civarı ve Büyükçekmece Koyu’nda bazı alanlar gırgır avcılığına kapatılacak. Marmara Denizi’nde kaçak trol avcılığının engellenmesi için manyat ve algarnayla gece yapılan avcılık da yasaklanacak. Gırgır avcılığında 18 metre olan derinlik mesafe uygulaması, tebliğle 24 metreye yükseltiliyor. Uygulamayla AB ülkelerinde 50 metre olan avlanma derinliğine kademeli olarak ulaşılması öngörülüyor. -Balık boyları uzatıldı- Yeni tebliğ balık nesillerinin sürdürülebilirliğinin sağlanabilmesi için bazı balıkların asgari avlanabilir boy uzunluklarıyla avlanma yasak zamanlarına da değişiklik getiriyor. Buna göre avlanma boy uzunluğu kalkanda 40 santimetreden 45 santimetreye, levrekte 18 santimetreden 25 santimetreye ve sinagritte 20 santimetreden 35 santimetreye yükseltiliyor. Balıkların üreme zamanlarının dikkate alındığı yeni düzenlemeyle bazı türlerde yasak dönemler değişiyor. Kalkan için 1 Mayıs-30 Haziran olan yasak dönem 15 Nisan-15 Haziran, dil balığı için 15 Şubat-15 Mart olan yasak dönem ise 1 Ocak-1 Şubat olarak yeniden belirlendi.
Bilgiler için teşekkürler. Ben ençok levreğe baktım 25 cm'e çıkması yetersiz olsada eskisinden iyidir. 18 cm çok komikti çünkü. Ben isterdim ki en az 30 cm olsun. Gene de dolu tarafından bakınca güzel bir teblig gibi duruyor. Gerçi çıkınca ustalar daha net değerlendireceklerdir.
paylaşım için teşekkürler..limitler önemli tabiki ama önemli olan bu limitlere uyulup uyulmaması.yada yeteri kadar kontrol edilmesi...
tebliği değiştirmek kağıt üzerinden çalışma yapmak kolay. yapılan tebliğ üzerinden adam akıllı denetleme yapsınlar astronomik cezalar verilsin sonra yüzümün gülümsemesi ne ki havada takla bile atarım sevinçten. ama malesef ki sevinemiyorum pek...
Teşekkürler bilgiler için .. levregin 18 cm gibi komik bir olcuden 25 cm gelmeside çok iyi olmasada yinede bi nebze iyi iyi dedirtiyor dogrusu ama gel gelelim sadece kagıt üzerinde bu uygulamanın kalmasıda insanı düşündürüyor dogrusu
trolleri yasaklamak yetmezzzzz... denizin dibine 3-4 mt' lik çiviler yerleştireceksin, trolün tekerini patlatacaksın )) niye sadece marmara ayrıca.!!! gelelim esas bombaya; o balığın boyu bizde bilinçli avlanan arkadaşlarımız olmadığı sürece hiç uzamaz bundan da emin olun..yani limit falan hikayee.. saygılarımla.. iyi bayramlar..
Dostum gırgırın ağ derinliği derken ağ atabileceği minimum derinlik kastediliyor. 24 mt altındaki sularda ağ atamayacaklar artık. Balığa daha fazla kaçış alanı bırakılmış oluyor.