Sinarit,çupra,mırmır

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Kılıçaslan tarafından paylaşıldı.

1. Kılıçaslan

Kılıçaslan Gürbüz Kılıçaslan

Favori Kamış:
    Niyetlenen balığa göre farklı düzenek
    En İyi Avı:
    Köpekbalığı 7 Kg
    Merhaba Arkadaşlar,
    2009 Ağustos ayında Karaburun Küçükbahçe köyünde 1 ila 4 metrelerde zıpkın ile yaptığım sinarit palazı,çupra ve mırmır avını sizler ile paylaşmak istiyorum.

Saygılarımla

2. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    sinaritin kafası deforme. ilginç, çipuraya benziyor... :)

3. LapinCash

LapinCash

Bence o sinagritte çipura ile kırma çıkmış.Güzel av.Tebrikler.

4. fish founder

fish founder Özgür

güzel av olmuş,tebrikler,
    dediğiniz gibi bu arada ne kadar yarı metamorfoza uğramış balık var ortada,

5. Okan_uA

Okan_uA .

Şimdi yanlış anlamayın da tamam deforme,metamorfoz falan acayiplik var da sizce boyu nasıl sinaritçiğin :rolleyes: :confused:

O bıçağın aynısı bizde var ve ölçtüm 24-25 cm geliyor sizce 25 cmlik sinarit palazı avlanmalı mı :rolleyes:

6. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    tür.........................: Sinagrit

latince....................: Dentex dentex

Boy limiti en az.........: 20cm

Miktar limiti en fazla...: Kg

7. Okan_uA

Okan_uA .

Evet abicim doğru söylüyorsun ama bu işin VİCDANİ yönü var. Bence limitlerde zaten çarpıklık var çipuraya da 15 cm diyor 15 cmlik çipuradan ne hayır gelir mesela ha şunu da unutmayalım %5 limit altına da izin var o zaman 13 cmye kadar da düşebiliriz.:rolleyes:

Yani kısacası limitler hikaye vicdanı devreye sokmak daha uygun olur bence.

8. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    Kesinlikle haklısın çift cinsiyetli bir canlı için çok düşük bir rakam ve maalesef lidaki diye kendimizi kandırıyoruz, çünkü çipura denirse komik duruma düşülecek.

Trol ve ağcılık ticaretine göre hiç yoktan iyidir demek geliyor içimden. Tek tesellim bu.

9. Okan_uA

Okan_uA .

Bu tesellinde de sen haklısın abi.:)

1 de zıpkınla istavrit bile vuran var bu da teselli haklısın ne yapalım idare edicez :)

10. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Dostlar, kendimizi kandirmayalim...

Lidaki, cinekop, defne yapragi, cingene palamudu, kiraca, vs. diye yavru baliklara isimler uydurmusuz gecmiste. Bu isimler belki balik kulturumuze katki saglamistir ama esas amac yavru balik katliamini golgelemekti, bunu hepimiz biliyoruz. Cipura degil de lidaki veya lufer degil de cinekop avlayinca baska bir tur balik avlamis olmuyoruz. Yavru balik katliamina ortak oluyoruz...

Yapilmasi gereken cok basit ve net. Avlanan ufak boydaki balik zarar vermeden suya geri birakilacak (hoyratca savurulmayacak, nazikce suya birakilacak, zira yuksekten suya dusen baligin carpmanin etkisiyle hava kesesi patlar, bu da baligin olmesi demektir).

Avladigi yavru baligi suya iade eden ve bu davranisiyla gururlanan yeni bir amator balikci kusagi olusturmak zorundayiz. Belki bu sayede genc balikcilar birbirinden gorerek eski avlarindan utanmaya ve bu yeni davranislarindan gurur duymaya baslarlar, hatta belki gelecekte "lidaki tuttum, bogazda cinekop akini varmis, gidip avlayalim" gibi konusmalar tarih olur...

Herkese rastgele...

11. Onur Özben

Onur Özben Onur Özben

Bıçağın boyu nedir bilmiyorum ancak söylendiği gibi 24 cm civarı ise ben bu balıkları oltama geldiği zaman bile kıyamayıp denize saldığım oluyor kaldıki zıpkınımın lastiğini bile germem.

Yasal limitlerin arkasına sığınıp yapılan avlar ne yazıkki çoğunlukla yavru balık katliamından başka birşey olmuyor.Miyadı dolmuş sirkülere takılacağımıza vicdani sirkülere göre hareket edilmeli diye düşünüyorum.

Resimlerdeki sinariti görünce gerçekten yüreğim sızladı.15kg lara kadar büyüyebilen bir balığı daha 300-400g iken vurmak ve resimlerini yayınlamak bana gerçekten çok ters geliyor.

Yinede ortada bir emek var.Avı yapan dostumuzu tebrik ediyorum ve bundan sonraki avlarında yazılı sirküler yerine vicdani sirküleri gözetmesini temenni ediyorum...

12. alemci35

alemci35 mustafa

Arkadaşlar

arkadaşımızın yapmış olduğu avı bu kadar yargılamayın.almış olduğu 3 adet balık herkez konuşuyor ama icraat görmek lazım. ben balıkçı dostlarımızın nasıl o limitlerin altında balıkları aldığını görüyorum uyardığımda aldığım tepkiler karşısında susmak zorunda kalmamda çok üzüyor beni.
    sitedeki dostlarımızın çoğu bilinçli fakat bir çoğuda bilinçsizcede avlandığını tahmin etmektesinizdir.
    tepki vereceksek o 2 tane 3 tane olta ile balık yakalayan arkadaşlara değilde büyük maketlerde satılan akvaryum balığı kadar mercanlara ve lidakilere tepkimizi göstermeliyiz.bu ticari avlanan avcılara tepji vermeliyiz arkadaşlar.
    ayrıca arkadaşımızın avlandığı bölgede büyük çapta olon bir balık üreticisinin çiftlikleri bulunmakta buradan kaçan balıklardır onlar sinavrit palazı veya çipura için kastım.
    herkese iyi avlar dilerim.ayrıca eleştirirken kimselerin şevkini kımadan eleştirmeye özen gösterelim.
    sevgi ile kelın.

13. Okan_uA

Okan_uA .

Çiftlik varsa avlanılan yerde oraya da 100 metreden fazla yaklaşıp avlanmak yasak :rolleyes:

Ayrıca dediğiniz marketlerdeki küçücük balıklara katılıyorum ama onlarda eleştiriliyor.

Eleştiriyi zaten yıkıcı olarak yapmak istemem,istemiyoruz da. Niyetimiz art niyet değil.

;)

14. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Mustafa bey Slm,

Gürbüz beyin avında zaten bir problem yok bizde yargılamadık dikkat ettiyseniz konu avlanmalımı avlanmamalımı diye başladı, bizde kendi fikrimizi söyledik Gürbüz beye atfen bir şey yazılmadı. Av yasal.

İcraat demişsiniz ama burası zaten amatör balıkçılık sitesi, bizler kendimizden sorumluyuz, bize ne ki ticari balıkçılardan, neden onları eleştirelim? amatör balıkçıların sorunu bittimi ki, bunu bırakıp ticari balıkçılara yönelelim? onların kendi platformları var, bu işi ticari yapıyorlar, ekmek parası kazanıyorlar, yasaları var, onlar kendi içinde uğraşsın, bizler kendi içimizde.

Şunu zaten hiç bir zaman öğrenemedik, amatör balıkçılık hobi amaçlı yapılır, kova dolsunda gideyim zihniyeti bir türlü değişmiyor, bu işin keyif yönünü düşünerek hareket edersek problem kalmayacakta, maalesef en çok balığı yakalama yarışı halen sürüyor.

Yanlışa yanlışla hareket etmek sadece kendimizi kandırmak olur bunu unutmayın, yani ticariler akvaryum balığı gibi mercanları avlıyor diye bizde avlayabiliriz gibi bir şey olamaz.

Gürbüz beyden özür diliyorum, konusunu biraz meşgul ettik, aramıza hoş geldiniz.

15. Kılıçaslan

Kılıçaslan Gürbüz Kılıçaslan

Favori Kamış:
    Niyetlenen balığa göre farklı düzenek
    En İyi Avı:
    Köpekbalığı 7 Kg
    Merhaba dostlar,
    Eleştirilere her zaman açık olmuşumdur.Beni eleştiren arkadaşlara da saygı duyuyorum.Ama biraz abartı olduğu kanısındayım.
    Düşünün balığa gidiyorsunuz ve kıraça tutuyorsunuz.Ohhh ne güzel olur şimdi kızartıp yemesi diyorsunuz,çıtır çıtır.Bu balık katliamı değil mi sizce.Ben çocukluğumda Hereke 'de tanesi 1 kg olan istavritler yakalardım yemli olta ile.Şimdi nerede?İstavriti zor buluyoruz.Neden çünkü kıraça iken midemizde
    öğütüp tekrardan denize yolladık.
    Benim vurduğum 1 tane sinaritin forumu ve sizleri bu kadar meşgul edeceğini düşünememiştim.Verdiğim meşguliyetten öürü özür dilerim.

Saygılarımla

16. Okan_uA

Okan_uA .

Çifte standart olduğunu düşünmeyin lütfen. Ben kişi ayırt etmeden zaten düşüncelerimi söylüyorum. Art niyet yok. Yanlış yapılan ya da kişiye uygun görünmeyen ben olsam vurmazdım tutmazdım gibi sözler herkese yazılabilir tabi nazikçe. Eğer kalbinizi azıcık da olsa burktuysam kendi adıma özür dilerim. ;)

17. levrek hayalcisi

levrek hayalcisi tulga

Favori Kamış:
    albastar
    Favori Makine:
    lamda 40
    En İyi Avı:
    Çupra 750 Gr,Lüfer 600 gr,Trakonya 780 gr
    Sinarit çok güzelmiş,levrekten sonra bence en güzel balık.

18. fener80

fener80 hakan

Favori Kamış:
    zıpkın
    En İyi Avı:
    levrek 4,5 kg
    güzel av olmuş ama bidahaki sefere tayiten zıpkın kullan o demiri değiştir balığı parçalıyor..

19. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

sirkülelerde belirtilen yasal av boyları tamamen yanlış ve trolcülerin,gırgırcıların, yani profesyonel balıkcıların ekmeğine yağ ,bal sürmek için hazırlanmış yasal dayanaklar düye düşünüyorum. Burada yayınlanan sinaritin boyunu bende tasvip etmiyorum banada küçük geliyor fakat burada yalnızca 1 adet sinarit var amatör avcı olarak arkdaşımız 1 adet vurmuş bu arkadaşımız gibi sahilerimizde 100 kişi olsun 100de bu boyda balık vursun yine sesim çıkmaz çünkü profesyonel balıkçılar gır gır gemilereinde trol gemilerinde bu balıkları misliyle avlayıp kasalara koyuyor daha sonrada , küçük boydakilerei denize atıyor.peki teknelerden geri salınan bu küçük balılar yaşıyormu ? hayır birkısmı daha sudan çımadan ağın içinde birkısmıda teknenin güvertesinde, birkısmı balıkcının elindeki kürek sayesinde,birkısmıdabalıkcı gemilerinin peşinden gelenmartılara yem oluyor

bu sözlerim forumdaki amatör arkadaşlara atıf değil sirkülelerde limit belirten kişlere ve yasalara sürdürüle bilir avcılık için her arkadaşımız ama tör olrak elinden geleni yapıyodur ama Bu limitlerle trolcüler gırgır cılar üstüne düşen görevi yerine getirmez işte bu sirkülelerde onların arksına saklandığı perdedir