Sinarit geldi,bu dünyayı beğenmedi ve gitti.

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında orhan kucukbicmen tarafından paylaşıldı.

1. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili arkadaşlar birkaç günden beri teknem ile uğraşıyorum teknenin şaftı kırıldı, tekneyi karaya çektik şaftı nı tamir ettirdik bu arada motorun ve teknenin bütün bakımlarını yaptırdık.

Bu sabah erkenden Conta kaptan ile buluştuk onu Küçükkuyu'ya yolcu ettik, bu arada Conta kaptanımızın böbreğinde bir taş olduğu belirlendi ve taşın kırıkması için ayın 10 unda Çanakkale'de hastahaneye yatması gerekecek bu haberide amatör balıkçı dostlarımıza duyururum, inşallah iyi geçeçektir bizim kaptan denizde ne kadar fırtınalı ve dalgalı denizlerde mücadele etmiş ve galip gelmiştir, hepimizin dualarına ihtiyacı var, onu sağlıklı olarak tekrar aramıza bekliyoruz.

Ben de havayı güzel görünce yenilenmiş ve bakıma girmiş teknem ile denize açıldım, biraz rolantisi yüksek olmuş, karaya çıkınca onu da ayarlatacağım.

Deniz çok güzel ama birkaç saat dolaşmama rağmen hiç balık vurmadı, ben de bu dönmeye karar verdim dönerkende güzel bir vuruş aldım hem de 22 metre derinliklerde, fazla yormadan bana doğru geliyor herhalde palamuttur diya tahmin yapıyorum, balığı gördüm bir sinarit teknaya aldım biraz sevdim biraz okşadım ona bizim yaşadığımız dünyayı gösterdim bak balık kardeş işte bizim dünyamız bu dedim, savaşlar, ekonomik krizler politikacıların çarpma bölme toplama hesapları, alaveracılar, sahtekarlar, riyakarlar , yalancılar, dolandırıcılar, birbirleri ile artık geçinemeyen insanlar oturup iki güzel kelime laf edemeyen insanlar, açlıktan ölen insanlar, hastahane kapılarında ölen insanlar velhasıl bütün pislikleri ona gösterdim,:mad: suratını astı ve bana dedi ki,
    -bırak beni, ben kendi dünyama döneyim benim dünyam buradan çok daha güzel, hiç olmazsa bu burada gördüklerim ve duyduklarım bizi dünyamızda yok,:) bizi için en büyük tehlike insan,:mad: insan diye sana benzeyen acaip yaratıklar var her zaman onlardan kaçıyoruz bizim soyumuzu tüketmeye çalışıyorlar,:mad:
    ama gene de buradan çok daha iyi dedi ve kendi dünyasına döndü.:) :) :)

Sivrice'mizden selamlar sevgiler, saygılar hepiniz hoşça kalın.:) :) :)

2. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Orhan Ustam tebrik ederim, bu değerli balığı geri salabilmek için gerçekten balıkçılık konusunda doyuma ulaşmış olmak gerekli. Örnek davranışınız için teşekkür eder gönlünüzce avlar dilerim.

3. Orhan ağabey, tuttuğunuz balık çok karamsarmış. Bizim dünyamızın güzellikleri de var. Onları öğretip öyle salsaydınız keşke. Gerçi o anlamıştır, salınmakla beraber.. :)

4. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Orhan abi,

öncelikle Conta kaptana acil şifalar dilerim, 80 metrelerden aynı gün 3-4 defa elle çapa çeken adama taş maş işlemez :) dualarımız onunla. Balığı tutmanız kadar geri salmanız da bir o kadar güzel, tebrik ederim. Mayıs başında Altınoluk'tayım ilk iş yanınıza geliyorum,bol bol mercan için takım yaptım :)

5. muratbodrum

muratbodrum MURAT

ELLERİNE SAĞLIK USTA

hem yakaladığın için hemde kendi dünyasına geri iade ettiğin için ellerine sağlık daha irileri rasgelsin:thumb:

6. doctor

doctor Ferdi

Favori Kamış:
    Italcanna futura
    Favori Makine:
    shimano twen power 8000 Pg
    En İyi Avı:
    Kofana 2 kilo 300 gr
    Orhan Bey,

Örnek davranışınız sebebi ile, size teşekkür borçluyuz..

Rast Gelsin..

7. Yenerbey31

Yenerbey31 Levent AKSOY

Favori Kamış:
    Seytan oltasi
    Orhan abi cok guzel bir av ve cok guzel bir anlatim tesekkurler.Ayrica baligada size soyledikleri konusunda hak vermemek mumkun degil.Her zaman soylerim yeryuzunun en acgozlu ve en zararli yaratigi insanoglu.Onu geri salmaniz ise ne kadar buyuk bir ustad oldugunuzu gosteriyor.Bu hobiye yeni baslayan arkadaslarimiza ve bizlere cok guzel ornek oluyorsunuz tesekkurler:)

8. lineafee

lineafee iskender

Favori Kamış:
    lineaefee
    Favori Makine:
    okuma salina 65
    En İyi Avı:
    kofana
    orhan abi tedaş direk tamirinde buz dolu gölete 5 kişi gönderiliyor ve insanlar gözgöregöre ölüyor,tuzla tersane bölgesinde gaz sıkışma ve aynı senaryo 2 kişi öldü, genç bir bayan doğum için ambiyosentez yapılırken iğne yalnış bir yere sokulduğu için ölüyor ..
    neyse daha fazla moral bozmayalım ancak insan hayatının ucuz olduğu ve kolayca yüzlerce kişinin öldüğü ülkemizde sürdürebilir avcılık nasıl devam ettirilicek nasıl yavru balıklar korunacak insan umutsuzluğa kapılıyor ..
    yinede herşeye rağmen deniz türlerini korumak için sizin gibi değerli ağbiler sayesinde vargücümüzle savaşacağız..

9. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Cân-ı gönülden tebrikler sevgili Orhan abi.
    Denizi ve türü yok edenlerin yanında, "bir deniz yıldızını kurtarmak" da olsa, onun için fark etti işte.
    Harikasınız. Yakala&bırak avcılığının devamı dileklerimle.
    Sevgi ve selamlar...

Not: Conta kaptana geçmiş olsun dileklerimi iletirseniz sevinirim.

10. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Orhan amca tebrikler.. Conta kaptana Allah acil şifa verir en kısa zamanda sağlığına kavuşur inşallah..
    Sinarite pek iç açıcı şeyler anlatmamışsın ama yalanda söylememişsin.. hakkın var..
    Rasgele..:)

11. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Hem guzel bir sinarit avladiginiz icin hem de baligi saliverdiginiz icin tebrik ederim Orhan agabey.

Inancima gore, amator avci iri ve makbul cins bir baligi kendi istegiyle ve hic eli titremeden saliveriyorsa, amator avciligin en ust mertebesine erismistir. Insallah bir gun bizler de bunu yapabiliriz.

Tum usta avcilardan yakala - birak avlarina dair boyle ornek raporlar gormek istiyoruz.

12. HasanK

HasanK HasanK

En İyi Avı:
    2,5 Kilo İstavrit
    Conta kaptana geçmiş olsun diyorum, inşallah sağlıklı bir şekilde hayatına devam eder. Ama sinarite bizim dünyayı kısaca anlatmakla hiçte iyi etmemişsin. :) Allahtan hafızası kuvvetli değil.:D

13. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Hasan kardeşim bu güzel yorumun gerçekten gülmekten gözlerimden yaş getirdi, ne kadar güzel insanların içersindeyim sizlerle beraber olmaktan çok mutrluyum, sizleri ve amatör balıkçılığı artık daha çok seviyorum, şimdi senin için bir kadeh yaşil efe alıyorum, bunu yazmamın bir sebebide var ben böyle bir insanım beni seven beni böyle kabul ederek sevecek, ne derler ....müsliman dini aşikare....sevgiler saygılar hepinize çok güzel bir yaşam dilerim, hoşça kalın.:) :) :)

14. gönen başer

gönen başer gönen başer

Orhan abicim, öncelikle conta kaptana sevgilerimi ve geçmiş olsun dileklerimi iletirsen sevinirim. Balık için tebrikler ama sen onu keşke rakı sofrasına davet etseydin beraber efkar dağıtır, bu dünyada ne keyifli dostlıkların da olduğunu ona idrak ettirmiş olurdun. Belki arkadaşlarını da çağırırdı...

15. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Gönen kardeşim zaten Conta kaptansız bir soframız olmadı ama o şimdi kendi evine torunlarının ve çocuklarının yanına gitti hafta sonunda böbreklerinden taş alınacak, ona şimdilik içki yasak, seni de çok özledik inşallah en kısa zamanda tekrar beraber oluruz sana Çanakkale Sivrice'mizden selamlar sevgiler hoşça kal.:) :) :)

16. aykut34

aykut34 AYKUT

Favori Kamış:
    lineaeffe spider surf
    Favori Makine:
    okuma salina16000
    En İyi Avı:
    aynalı sazan
    orhan abicim söyleyecek kelime bulamıyorum saygı ile ellerinden öpüyorum sizin gibi insanlardan daha çoookkk şey ögrenmemiz gerekiyor conta kaptana acil şifalar dilerim bu arada profilinizde karagümrük yazıyor benimde recai isminde sizin yaşlarda bir eniştem wardı acaba tanırmıydınız:)

17. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Orhan abim, ellerine sağlık, seni tebrik ediyor ve avlarının devamını diliyorum.
    Conta kaptana acil şifalar diliyorum, bir an önce yanındaki yerini almasını canı gönülden temenni ederim:)

18. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Fazla söze ne gerek.

:thumb: :thumb: :thumb: :thumb: :thumb: :thumb:

19. ASSOS 17

ASSOS 17 SINAN GURLER

Favori Kamış:
    muhtelif kamislar ama el oltasi ile levrek rakipsiz.
    En İyi Avı:
    Levrek 3.600gr.
    Selam Ustadim
    Sanada bu yakisirdi zaten.Conta kaptana acil sifalar dilerim.
    Kalin saglicakla.

20. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Bence baba babalığını yapmıştır.

Balığın gayet kıt olduğu bu günlerde,palazda olsa bir kıymetli balığı tekrar dünyasına göndermek,her babayiğitin yapabileceği bir iş değildir.

Arada aleyhine ağzıma,geleni söylesemde,o bunların çoğunu hak etmiş olsada,neticede yaptığı her güzelliğide takdir eder,över ve hatta göklere çıkarırım.

Duyarlı davranışınızın devamını,gençlere örnek olmanızın sürmesini,hayattan doyasıya zevk almanızı dilerim.

Sevgiler