Sinarit, Levrek, Karagöz ve Dahası...

Konu, 'Denizdeki Canlılar' kısmında Eksik tarafından paylaşıldı.

1. Eksik

Eksik Metin

Favori Kamış:
    Okuma V-System 240 cm & Mebaru Salty Rugger 73L
    Favori Makine:
    Shimano Rarenium CI4+ 2500 FB
    Bi' av macerası başlığı olsa en çok ben sevinirdim herhalde. Hayal kırıklığı yaşatmak gibi olmasın ama ava ait bir konu değil.

İstanbul Florya'daki Akvaryum'a gittim geçen. Bu zamana kadar niye gitmediğime pişman ettirecek kadar güzelmiş meğerse. Dünyanın en büyük tematik akvaryumu imiş.

Marmara'dan başlıyorsunuz, Karadeniz, Ege, Akdeniz, Atlantik vesaire vesaire... Başlıkta, aklıma gelen birkaç balığı sıraladım ama çok daha fazla çeşidi mevcut tabii. Marmara tankında gördüğüm bir arada yaşayan sinaritler, mercanlar, mırmırlar, istavritler, uskumrular, levrekler, çipuralar, eşkinalar, gridalar, karagözler(sivriburun, baltabaş...) ve benzeri balıklar bu bölgenin bir yaşayanı olarak insana hakikatli bir of çektirtiyor. Neredeee...

Şu an bu satırları okuduğunuza göre balık avına meraklı bir kişi olmalısınız. Dolayısıyla, şayet imkanınız varsa gidip görmenizi tavsiye ederim. Ayrıyeten, türlere ait bilginizi de test edebiliyorsunuz hazır bu fırsat. Valla epey öğrenmişim ben de gel zaman git zaman.

Daha iyileri YouTube benzeri ortamlarda mevcut olsa da, kaydettiğim birkaç video'yu paylaşayım:

http://www.youtube.com/watch?v=UclYEcslbvM&list=PLqv75Hk1zKSI5fYoQ2l44_dGWaUfKIxvM

2. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Bir türlü fırsat bulamadım, şurayı görmek için :) Teşekkürler video için Metin

3. Eksik

Eksik Metin

Favori Kamış:
    Okuma V-System 240 cm & Mebaru Salty Rugger 73L
    Favori Makine:
    Shimano Rarenium CI4+ 2500 FB
    Rica ederim...

Yüzde yüz doğal ortamları olmaması nedeniyle kesin bir gözlem olmasa da, ilgilendiğiniz balıkların davranışlarını da üç aşağı beş yukarı gözlemleyebiliyorsunuz. Levreklerin kendi halindeliği, mercanların, istavritlerin grupça takılması vesaire... Eklemiş olayım...