Mersin aydıncık taraflarında sinarit yakalandığını bazı forumlardan duydum.Sinarit Mersinde Şehir merkezi ve Erdemli acıklarındada varmıdır bu bölgelerde sinarit avlayan arkadaşlarımız varmıdır.şimdiye kadar bahsettiğim bölgede sinarit avlayan pek duymadım.Deniz aynı deniz olmasına ragmen aradaki 40-50 km mesafe balıgın yaşam alanı acısından etkilimidir.
sinarit hk. Evet hocam mersin merkez ve erdemli arası sinarit tutabilmen neredeyse imkansız gibi Ancak mersinden 50 60 km gidip akyar,boğsak,taşucu tarafında sırtı ile sinarit tutabilirsin.Tabi zıpkıncı arkadaşlardan kaldıysa o da
Arkadaşım zıpkınla sinarit avı gerçekten çok zordur ve senin olduğu gibi bizlerde sirkülere göre avlanırız.Sırtıyla yakalarken problem olmuyorsa zıpkın avıyla emin ol hiç sorun olmaz.Çünkü sinarit dediğin balık öyle 3- 5 hatta 10 metre de bile pek gözükmeyen ve avı gerçekten bilgi beceri gerektiren zor bir balıktır. Herkese rast gelsin...
bizim buralarda TÜPLE zıpkın avcılığı yapılıyor desek daha doğru olur. o yüzden pek sinarit olmaz o bölgede.normal bir zıpkın tekniği deil yani.
Sen sirkülere uyabilirsin arkadaşımAma çok şahit oldum el kadar lahosa zıpkın sıkanları.O yüzden bu bölgelerde gerçekten dip balığı bulmak çok zorlaştı.Boğsağa gidersen şahin kayalıklarında tüple dalan zıpkıncıların hikayelerini dinlemeni tavsiye ederim.Tüple dalıpta Sinarit peşinde çok dönemeyen oldu
Sanırım Mersin kıyı yapısı itibariyle kumluk olduğu için sinarit kıyılamıyor.Tekneylede pek deneyen yokki raporlara rastlamıyoruz.30-40 kulaçlarda Mersin merkez civarlarındada olması muhtemel demekki.