Sinarit ve Melanur

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında orhan kucukbicmen tarafından paylaşıldı.

1. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sinarit ve Melanur 2 Haziran 2012 Kuzey ege.

Sevgili arkadaşlar İstanbul'dan Sivrice'mize gelen Talip Girgin kardeşim ile çok güzel günler geçirdik.:)
    Bizim müsafirimiz olan Talip kardeşim ile denize de açıldık, son günlerde denizlerimizde gerçelten gözle görülür şekilde azalan balıklar bizlere de fazla rast gelmediğini üzülerek söylüyorum ama ben buna inanıyorum ki bir müddet sonra hava ve deniz kendine has rayına oturacak ve beklediğimiz balıklarda iki aylık bir gecikme ile sularımızda olacaklardır.:)

İşte Talip kardeşimle Sivrice'mizdeki beraberliğimi ve balık avlarımız.:)

İkinci gün.
    Talip kardeşimle beraber Okan moteli ziyaret ettik.

&

sevgili Hayrettin kaptan ile çok güzel sobetler yaptı ve eski dostlarımızı yad ettik.:)

&

Sivrice barınağımızdaki kaptanlardan sizlere çok selamlar var, Erol, Necmi ve Şenol kaptanlar ağ ellerken.:)

&

Mercan avında oltamıza gelen baba hannoslarda tulum çıkartılarak pişirilen balıklar gerçekten çok lezzetliydi, Hayrettin kaptanın ellerine sağlık.:)

&
    İlk günümüz.
    Bu arada Sivrice'ye gelen sevgili Enes Save kardeşimizin bizleri sürpriz bir şekilde güzel ziyareti çok değerli oldu, ve çok memnun olduk buradan kendisine bu güzel ince davranışından dolayı çok teşekkürlerimizi iletiriz.
    Sevgili Enes kardeşim seni her zaman bekleriz hoşça kal.:)

&

Talip kardeşim ile açık denizlere açılıyoruz,:) sırtı çekmeye kara verdik.:)

&
    İlk günümüz.
    Ben gene demode olmuş ama her zaman sırtıda çok başarılı sahtelerden Tobi maruları her ikimizin de takımlarına taktım, senelerden beri kullandığım bu sahtelerden çok memnunun, Talip kardeşime de anlattım, biz Karagümrüklüyüz,:) daha şimdiye kadar bu firmalardan bir adet hediye bile benim takım çantama girmemiştir böyle şeyler bizim kitabımızda yazmaz....
    diye anlatıyorum.:)

&

Nihayet oltamıza yakalanan güzel ve çok tatlı bir sinarit.:)

&

http://www.dailymotion.com/orhankbicmen#video=xr8yqg Oltamıza gelen melanur ve Sinarit.Tıklayın.

http://www.dailymotion.com/orhankbicmen#video=xr8wk8 Tıklayın.

Sinariti sevdim öptüm ve azad ettim, büyüsün öyle gelsin.https://plus.google.com/105673375155550325422/posts Tıklayın.

2. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Tebrikler Orhan abicim. Zaman geçmiyor sanki, heyecanla bekliyoruz haftasonunu :)

3. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    major craft crostage 902 M cormoran 210 bull fighter, cormoran 210 red master
    Favori Makine:
    shimano exsence 3000,shimano exsence 4000hgm, penn battle 6000.
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    orhan abi
    tebrikler, bol avlar dilerim.

4. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Ceyhun kardeşim haberler çok güzel inşallah haftaya kadar daha çok güzel haberler gelecektir, artık balığın tam bereketli zamanı.:) :) :)
    Sizleri bekliyoruz, tekneklerde hazırlandı, sevgiler hoşça kalın.:) :) :)

5. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler sevgili Atıl (Kahya) kardeşim burada bilgisayarlarda çok arıza var raporun sonrasını da video olarak ekledim,:) aman o sinarit palazını tutmuş mutmuş derler.:) :) :) geren neyse senelerden beri yaptığımızı yapıyoruz, ben buradan senin nezdinde bütün balıkçı arkadaşlarıma sesleniyorum,:) yemeyeceğiniz ve çok daha büyük olacak balıkları lütfen azad edin, onlar büyüsünler de gelsinler, sevgiler hoşça kal.:) :) :)

6. arkadyan

arkadyan LEVENT ÇELİK

En İyi Avı:
    çupra..2.4 kğ
    Orhan Baba tebrik eder daha güzel avlar dilerim..Bende kendi kendime sorup duruyordum İzmir'de neden balık yok diye..Raporu okuyunca olayı çözdüm..Yukardan aşağıya balıkların inmesine izin vermiyorsunuz,bizde burada deli divane balık aranıp duruyoruz :) Avından çok balığın artık normale döneceği ile ilgili umutlu yazına dikkat ettim..Çünkü bende özellikle bu sene mevsimlerin normale yakın seyretmesi sebebiyle oldukça umutluyum.Umarım yanılmayız :) Sevgi ve saygılarımla ellerinizden öper,İzmir'den cennet Sivriceye bol selamlar :)

7. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Sevgili Orhan abi güzel avlarını seyrederek burdan mest oluyoruz.Ayrıca oltanıza gelen cinsinin ufaklarını salabilmekte büyük erdem.İnşallah bu foruma üye olan olmayanlarda görür ve izlerlerde kendilerine örnek olur bu davranış.Tebrikler ...

8. ssozkan

ssozkan Serkan Özkan

Favori Kamış:
    Vega Potenza Moon Star 4.25, Ryobi Kaiyoku 4.20, Okuma V System 2.70 10-40 gr.
    Favori Makine:
    Daiwa Windcast Surf Z5000, Ryobi Proskyer Nose Power, Ryobi Exucima 8000VI, Daiwa Crossfire 4000X
    En İyi Avı:
    Boşver karıştırma orasını.
    Tebrikler Orhan abicim.

Emin ol o sinarit daha büyüyecek ve yine sana gelecektir.

Belki biz geldiğimizde bizede babaları gelir bellimi olur?:) :)

Saygılar, sevgiler. Hoşçakalın.:) :) :)

9. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili levent kardeşim bu kadar güzel yorum ve övgülerin için sonsuz teşekkürler, balık mevsimi biraz geç geliyor ama gelecek ve şu yakınlarda kendini göstermeye başladılar, sevgiler hoşça kal.:) :) :)

10. azazel85

azazel85 uğur açıkgöz

Favori Kamış:
    shimano vengeance spin
    Favori Makine:
    shimano exage rc 4000
    En İyi Avı:
    1500gr civarı kasna ırak sınırı habur çayından
    fotoğraflar yine kıskanılacak kadar güzel Orhan amca. saldığınız sinarit büyüyünce tekrar gelir umarım

11. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Can kardeşim güzel yorum ve övgülerin için çok teşekkürler ,:) sizlerle bu şekilde paylaşmak bani gururlandırıyor ve mutlu ediyor,:) ne kadar güzel ilişkilerimizin bu şekilde devam etmesi,:) ben de senin avlarını izlemekten çok zevk alıyorum, sevgiler hoşça kal.:) :) :)

12. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    Ortamı çok beğendim denize sıfır bir mekanda masan kurulu harika çok hoşuma gitti. En kısa zamanda bende yapmak istiyorum bunu :)

13. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

İnşallah, inşallah sevgili Serkan kardeşim, bu durum balığın yeme rağbet ettiğini gösteriyor, bu da iyiye delalettir bekliyorum sevgiler hoşça kal.:) :) :)

14. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrik ederim, çok güzel boyda bir melanur. Sinaritte gayet güzel ama senin davranışın sinaritten çok daha güzel. :)
    Avlarınızın devamını dilerim. :)

15. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Tebrikler sevgili Orhan abi.
    Bırakmış olduğunuz sinarit umarım sizin gibi geniş gönlü olan, gerçek bir amatöre nasip olur.
    Sevgi ve selamlarımla...

16. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Teşekkürler sevgili Uğur, sinaritler zamanla çok büyüyorlar bunun gibi balıkların küçüklerini tekrar denize iade etmeliyiz ki hem çoğalsınlar hem de
    büyüsünler ve öyle helsinler sevgiler hoşça kal.:) :) :)

17. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Mert kardeşim bizim Sivrice'mizi beğendiğin için teşekkürler, artık senin de buralarda olmanı ve seninle de yüz yüze tanışmayı çok islerim...Gez dünyayı gör Sivrice'yi, teşekkürler, sevgiler hoşça kal.:) :) :)

18. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Teşekkürler Volkan kardeşim, bu günlerde deniz ana biraz iktisatlı gidiyor, yakında daha da eli açık olacaktır, hoşça kal.:) :) :)

19. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili ve cok degerli Orhan Babam , Ustadim

Hem ufak ufak yeni sezonu yokluyor, hem de bizlere cok guzel ornek oluyorsunuz.Verdiginiz mesajlar gercekten buyuk kalp gostergesi ve bu kulture hizmettir.Kova kova balikla usta balikci olunur ancak bu devirde artik onunla ustad olunmaz, o gunler coktan gecti. Simdi dunya capinda hangi balikcilik dergisini, nesriyatini alsam icinde bu ise kendini adamis gercek amatorler, bir iki nadide aviyla poz veriyor, aldigini degil, saldigini sergiliyor ve aynen sizin yaptiginiz gibi cevreci hassasiyeti vurgulayan mesajlar veriyor.Onlarin sergiledigi balikcilikta bir tane kanayan, kesilmis balik goremezsiniz.Modern , akli basinda amator balikcilik budur.

Talip Abime ve size sevgilerimi ve saygilarimi sunuyorum.Nice paylasimlariniz da sizlerle birlikte olabilmeyi arzu ediyorum.

Gonlunuzdekine rast gelsin degerli abilerim...:)

20. arkadyan

arkadyan LEVENT ÇELİK

En İyi Avı:
    çupra..2.4 kğ
    Merhaba Hüseyin Abi,yorumunu okuyunca şaşırdım açıkçası.. ''Kova kova balıkla ustalık devirleri geçti'' deyip,modern aklı başında balıkçılığın özelliklerini sıralamışsın.Bence çok ama çok önemli bir tespit.Ve biz bunun üzerine sayfalarca günlerce tartışmalıyız diye düşünüyorum.ÇÜNKÜ KABULLENMEKTE ZORLANDIĞIMIZ ACI GERÇEĞİMİZ BUDUR..Eski kova dolusu avlardan, tutabildiğimiz balıkları geri salma sürecine geçiş bu işe gönül verenler için çok acı ve zor bir değişimdir..