Sinaritlerim 24 Haziran 2014 Sivrice

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında orhan kucukbicmen tarafından paylaşıldı.

1. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Bugün niyetim tatil yapmaktı, yani tek başıma bir kaç saat gene denizde geçecek bir tatil.:)

Dünden dağınık kalan teknemi biraz düzeltikten sonra, sadece sırtı çekmek için denize açıldım, hedef balığım belli tam zamanı olan sinarit, ilk başta beyaz renkli 13 cm. X Rap çekmeye başladım, bir hayli dolaşmama rağmen olmadı gene yadigar Tobimarumu çıkarttım, üzerindeki pullar dökülmüştü bende kadın ruju sürerek değişik bir hava verdim, gerçi çok kalıcı olmasada hemen vazifesini yaptı, 24 metrelerde dolaşırken derinden gelen sahteme gelen sinariti tekneye aldım, aynı yerde ikinci turumda tekrar bir vuruş ve gene bir sinarit, sizlere de nasip olmasını dilerim, sevgiler sizlere olsun.:)

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Vay maaşallah, çok güzel bir av olmuş, tebrik ederim.
    Ben bir türlü ikna edemiyorum buradaki teknecileri... :D
    Yönteme inanmıyorlar, sinarit vuracağına inanmıyorlar.
    Konuşuyoruz, tam zamanı diyorum, avlak bilmek önemli tabi de, derinlik ve gezeceğimiz muhitte belli.
    Kimseden duymadıklarına ve görmediklerine derin sırtı çekmeye yanaşmıyorlar.
    Bildikleri anca, canlı paragat yapılırsa tutulacağı.
    Alacam bi tekne, olmayacak böyle... :D:D:D

Devamını dilerim. :)

3. Plankton

Plankton Salih

Tebrikler..Orhan amca. :)
    Çok güzel sinaritler, çokta güzel fotograflamışsın, rastgelsin reeling

4. lorel

lorel İLYAS SÖYLEMEZ

Tebrikler Üstadım,çok güzel balıklar.

5. ONUR TÜRKER

ONUR TÜRKER ONUR TÜRKER

Tebrikler işte hayat bu

6. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Orhan kaptan

Seninle aram iyi olduğu zamanlarda yapageldiğin güzel avlarına hakikaten seviniyorum.
    .

Tebrik eder devamını dilerim.

Sevgimle kal

7. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    EYYY,BABA SİNARİTLER BEE...yakışır ORHAN BABA'ya:)

NOT:O tobimaruyu açık artırmaya çıkarsan,rekor fiyata gider gibi geliyor bana,ne balık tuttu kerata:) :) :)

8. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Volkan kardeşim ilk başta güzel yorumların için sana kalpten teşekkürler , gerçekten sen de çok iyi hissediyorsundur rapor yazarın ilacı arkadaşlardan gelen yorumlardır.
    Gelelim denizlerin prensi sinarite, ben denize açıldığım hr zaman sırtı avını bir sefer denerim işte bu denemelerden meralarımımızda neler olduğundan da haberim olur, benim uzman olduğum av sırtı avıdır bu aylarda da hedef balığım sinarittir, sen nasıl kıyıdan balıkçılıkta bir uzmansan ve bu günlerde kıyıdan hangi balıkların avlanacağını biliyorsan ben de öyleyim, günler evvelinden gelen öncü palazlar ve suya atılanlandan sonra sırada daha iri sinaritler yer alacaklardır ve büyük sinaritler olarak oltalarımıza takılacaklardır, işte zaman bu zaman, bu böyle bir ay devam eder, parekete yapan balıkçılar da var ama bizler sa dece olta ile sırtı çekerek avlanırız bizlere de bu yakışır.:) Sana da gönlündeki balıkları avlamanı dilerim, sevgiler.:)

9. Grade83

Grade83 ayhan

Maşallah kuzu gibiler

10. OnurERDOGAN

OnurERDOGAN

Favori Kamış:
    surf & spining takim
    En İyi Avı:
    palamut , lufer , kirlangic
    Efsane tobimaruyu artik emekliye ayirin da biraz dinlensin : ) güzel bereketli avlarınız daim olsun.

11. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    abi konuyu görünce kesin sen açmışsındır dedimöyle oldu acaba tobimaru var mı yine dedim oda çoktı.
    bir tatlısu avcısına bunları öğrettin sağol

12. DeepSilent

DeepSilent Serdar

Favori Kamış:
    Daiwa Liberty Sea Bass 259cm 5-28gr
    Favori Makine:
    Shimano Exsence Ci4 4000s
    Tebrikler çok güzel balıklar çok iyi bir avlanma tekniği.

13. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    Maşallah hedef balık yakalanınca insan ayrı bir mutlu oluyor. Afiyet olsun abi.

14. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler sevgili Salih kardeşim, bu avları her zaman yapa , yapa çok iyi öğrendim, şimdi amacım sizlere de öğretmek ve balık avlarında sizlere de yardımcı olmak tıpkı diğer üstadlar gibi.:)

15. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Penn regiment,ShakespeareUglyStikCustom
    Favori Makine:
    Penn Conflict,DAMQickRetro,SproZALTARCXS
    Orhan abi tebrik ediyorum. Muhtemelen balıkların ikiside erkek. Tobimaruya sürdüğün ruj ikisinide çok etkilemiş anlaşılan:) En kötü günün böyle olsun. Sağlık ve muhabbetle kalmanız dileklerimle. Rastgele.

16. fb oktay

fb oktay oktay tataroğlu

Favori Kamış:
    shımano beast master surf
    Favori Makine:
    shımano ultegra 14000
    En İyi Avı:
    daha çok yeniyim
    Sinarit

Orhan baba , bende yanına gelince kısmet olur yakalarsak,benden daha fazla sevinen olmaz herhalde...

17. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili İlyas kardeşim bu güzel yorumun bana güç verdi, daha güzel sinaritler aramaya başlayacağım tabi ki rastgelirse, sevgiler.:)

18. leventduran

leventduran levent

Favori Kamış:
    okuma salina carbon
    Favori Makine:
    okuma cedros
    eline ayağına sağlık orhan amca süper sinaritler
    20 gün önce bende gelmiştim sivriceye hatta kendi kayığımı getirmiştim limana dönerken siz limandan yeni çıkmıştınız yine sırtı çekiyordunuz hatta seslendim size yakınınızdan geçerken :)
    bayram sonrası tekrar gelicem gürede evimiz var her fırsatta sivriceye geliyorum inşalah bu seferki gelişimde tanışırız
    bereketli avlar dilerim

19. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tabiki rapor yazarını geri dönüşler motive eder ve daha iyiyi yazmak için kamçılar Orhan amca.
    Onun için bu zamana kadar çoğu kez hemen her rapora, emek veren herkese bende bişeyler yazmaya çalıştım. Bunun amacı asla ben yazayım da beni de tebrik etsinler anlayışı olmadı. Amacım, tebrik ve teşvik edeyim ki, daha çok rapor okuyalım, daha fazla bilgi sahibi olalım, daha fazla çıkabilecek balıklar hakkında ön fikir sahibi olalım, daha fazla hoş sohbet edebilelim diyeydi ama tabi bazen evdeki hesabın çarşıya uymadığı zamanlar da olmadı değil :eek:

Aslında bunları yazmamın sebebi de bana uzman sıfatını yakıştırman. Sen belki sevdiğinden, belki sempati duyduğundan yüceltiyorsun ama bu sıfat bana 3 gömlek büyük Orhan amca. Kıyıdan uzman değilim, yalnızca yaşadığım bölgede sadece levrek balığında tecrübelendim. Umarım böyle devam edersem yalnızca levrek balığında bulunduğum bölgede uzmanlaşacağım günlerde gelecek elbet. :p

Siz yaşca olgunlaşmış çok tecrübeli alanında uzman kişilerin çok daha birleştirici ve yapıcı olup, yazılarınıza çok daha dikkat etmeniz bence çok önemli. 1 cümle 10'larca güzel cümlenin içinde adeta zehir etkisi yapıp yıkıcı olabiliyor.
    Örnek, yakın zaman içinde olta balıkçısının tutacağı balığın devede kulak olduğunu yazmıştı bir ustamız, şimdi kendisinden alıntı yapsam çok güzel giden diyaloğu bozabilir diye yazmaya korkar oldum ama yazmazsam da bu hatayı yineleyerek farkında olmadan nice zararlara sebebiyet verdiğini bilmeyecek.

Evet kıyıdan avlarda, çipura, karagöz, mırmır gibi balıklarda oltacının tutacağı devede kulak olabilir ama levrek gibi genelde tam üreme zamanı yakalanan bir türde bu söylemin çok yıkıcı etkisi olabiliyor.
    Bu cümleyi bölge avcılarından da duymuştum çokça, oltayla ben zarar veremem, olta balıkçısının tutacağından bişey olmaz, kafanı yorma sen vs.vs...

Lakin tam üreme zamanı anaç 20-30 balığı çuvallayınca her sene, gözle görülür bir azalma olduğu da kaçınılmaz. Eskiden 3 avdan biri balıklı olurken şimdilerde 10 avdan biri balıklı olabiliyor ve balık boyları da küçülmekte benim gördüğüm.

Ricam, siz duayenlerin bu tip söylemlerden kaçınmaları. Yapmak çok zor, yıkmak 1 cümleye bakıyor:eek:

Kazasız belasız nice güzel avlar dilerim. :)

20. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Volkan

Orhan kaptanımız gayet iyi bir taktisyendir.

Sen dobrasın evet bende öyleyim.

Ancak sen ne yazıkki ne beni nede onu tam tanımıyorsun.Dahası beni enaz anlayabilende birisisin.

Forumun genel eylemi artık çok iribalık yakalayana övgü yazma çizgizinden çıkmıştır.

Yakala bırak,avdan birkaç balıkla dönmeyi hakiki amatör av,yapanıda has amatör avcı olarak lanse ve övmeye dönmüştür.

Babamız zaten azalmış balıkta,zaten genelde ya boş yada bir,iki balıkla dönebilirken elbette bu anlayışın artık geçerli yol olduğunu anlamış,ona uygun tarzda yazar olmuştur.

Benim anlayışım ise şu.

Ben gönüllerde yer etmiş balık avı heves ve arzusunu kiişilerin her daim taze tutmasına,gelecektede muhafaza etmesine yardımcı olacak şekilde avlanıyor vede yazıyorum.

Bir yerde felaket edebiyatı yerine yeni ufuklar açma, iç ferahlığı,gönüllere su serpme tarzını benimsemişim.

Bana karşı adeta fermaya kalkan av köpeği misali tetiktesin.

Ya direkt,yada endirektbir şekilde beni tenkit etmeye devam ediyorsun.

Oysa ben duayen biravcı olmanında ötesinde 59 senelik hep aktif hep kendini yenileyen hepbirçok hevesliyi yetiştiren bunu yüzlerce kere ortaya koymuş birisiyim.

Etik olmayan,tahrip edici davranan bunları ortya koyarak mücadele veren biirisi olduumu zaten babamız geçenlerde kaleme aldığı benimle ilgili makalesinde belirtmiş iken,sen nasılolurda böyle bir tenkitte bulunursun anlayamıyorum.

Helede hangi tecrübe ve bilginle beni tenkit edebiliyorsun bunu zaten hiç anlamıyorum.

Kızmaca gücenmece olmadan bu konuları enine boyuna tartışmak isterim,varmıısın.

Sevgiler