Türkiyede yaygin olarak kulanilan teleskopik kamislarin fujilerinde olusan bir hata veya parcalardan birinin kirilmasi ile gereken tamirde dikkat edilmesi gereken fujinin tekrar dogru monte edilmesi,burada cok önemli,dikkat edilmesi gereken bir püf noktasi var,bunu kac kisi biliyor onu merak ettim,ben biliyorumda sizlerinde bilip bilmediginizi bilmiyorum,hadi bakalim dogru cevabi kac kisi biliyor,iki gün sonra cevabi verecegim...
Teleskopik kamışlarda, her bir silindirik parçada, üst üste binen bir hat var. bu hatlar bir omurga gibi kamış boyunca aynı hizaya getirilir ve fujiler bunlara göre takılırsa, kamışın gücü daha çok artıyor.
kamışın ucuna, en uçtaki jujinin arkasından bir ağırlık asıp, kamışı kendi ekseninde çevirince, bir açıda kamış daha az bükülüyor. orası o hatta işaret ediyor. ama tek tek her bir parçanınkini nasıl buluruz bilmiyorum.
Bu bir sinav,biliyorsaniz tabikide söylemelisiniz,konu benim olabilir ama bütün üyelere acilmis bir konudur,simdi bende"bilenler bilmeyenlere söylesin"dersem olmaz degilmi ...
Valahi tebrik etmek lazim sizi yolunuz cok dogru,yanliz kamisin parcasi büyük olunca dediginizi yapma sansi varda,ama parcanin icini görme sansi yoksa nasil bulacagiz bu hatti...
Geç kalmış birileri yoksa sınıf boş kalacak. Tek öğrenci sensin Kadrican. Ha gayret sökecen sen bu fujileri.
Konuyu tam anlayamadım ama madem çift katlı bir yer var ,parçayı suya atsak o hat hep altta durmaz mı?
Kamisi bu sekilde büküp ileri geri oynatinca,kamis tik diye omurgasina oturur,sanki saat saniyesi gibi tik diye atar ve o yöne daha rahat esner,iste bu kisima fujilerin oturtulmasi gerekir...