siteye yeni üye oldum. hazır üye olmuşken 2 gun önceki av maceramızı anlatim dedim. Kankimle bu aralar nerdeyse hergün balığa gidiyoruz. bundan 2 gün öncede dolaşırken herzaman sarkana (zargana) baktığımız bi yer var oraya doğru bi gidelim bakalım yine dedik. baktık bikaç kişi kefale diplik olta atıyo. gittiğimiz yer Sinop limanının girişinde ve gırgır tekneleri genellikle sabahları kamyonlara ordan hamsi yüklüyolar. yüklerkende hamsinin bir kısmı denize dökülüyo. bu dökülen hamsiye baya bi kefal gelmiş irili ufaklı. bunu görünce gidip büyük boy bi sıyırttırma aldık. 0.40mm lik misinaya bağladık. 7-8 kefalden olusan bi sürü sürekli aynı güzergahta dolaşıyo. benim sürü liderini almamla birlikte sürü dağıldı o an heyecan yaptım heralde bayadır sıyırttırma kullanmıyodum misinayı yanlış tutmuşum 0.40mm lik misina sol elimin serçe parmağına oturdu baya derin bi kesti ama olsun. benim peşimden kankimde bi kefal yakaladı balıkta iyice huylandı ve kaçtı. günü iki kefalle kapattık. sarkana diye gittik kefalle geldik. bunlarda balıklar...
Merhaba Burak.Aslen Sinop'lu biri olarak balikavi.nete hoş geldin diyorum.Güzel av olmuş.Sinopta başka nerelerde oltayla avlanıyor bu konuda bilgi verirsen sevinirim.Radar tarafında olta atılıyor mu?
valla Sinop un bir numaralı balık yeri iskeledir. radar tarafındada olta atılıyo ama oralara ulaşım zor biraz. bide teknen varsa denizin her yeri müsaittir.
Selam Burak hoşgeldin balıklar güzel görünüyor. Zargana için limanın arkasına doğru eski cezaevinin arkasını tavsiye ederim güzel av veriyor.
Burak mendirekten av yapabiliyormusunuz sanki bir ara yasak diye duymuştum. birde hamsilos'ta iç kısımda değilde mağaranın orada avlanma şansın oldumu hiç kısmet olurda gelirsem uyku tulumu, çadır kurucam artık kampı gelince, sizlerinde tavsiyelerinizi alalım.
simdi mendirek olayı soyle mendireğin ucunu sahil güvenlik aldığı icin uctaki fenerin oraya 30-40m kala falan tel orguyle cevrılı yanı gecıs yasak ama onun dısında kalan alanda hala avlanılıyor. aklimanda mağaranın orası derken balık burnunu kastettin sanırım. ordada avcılık devam ediyo genelde oraya giden çinekop a gidiyo ama bu aralar sinopta çinekop lüfer yok gibi hamsi erken çıkınca hamsinin içine karıştı hayvan. ama tek tük balık tutulduğunu duydum.
evet kastetğim yer balık burnuydu ama bence çinekop için oraya gitmeye gerek yok zaten balık olunca iskeleden alınıyor bildiğim kadarı ile tabi seyrek olduğu durumda dediğin olabilir. Verdiğin bilgiler için teşekkürler. Rastgelsin