Merhaba abilerim ben Sinop'a yeni geldim (iş dolayısıyla) ve büyük ihtimalle de birkaç ay daha buradayım. Balığa meraklı olduğumuzdan gelirken ilk düşündüğüm şey balık avı oldu. Limanda kamışla avlanan balıkçıları da gördüm ama bir türlü fırsatını bulup da bilen birine danışamadım.. Sinop'ta bu yaz aylarında nereden, hangi balık, hangi olta takımıyla alınabilir? Yanımda takım taklavat yok, gerekenleri buradan alacağım. Ayrıca evim de Sinop'un biraz dışında, deniz kenarında.. Arada denk gelirse denizde volta atan zarganaları görüyorum. Onun için şuan ilk işim doğru düzgün bi takım oluşturmak. Ve tabi ki yem.. Hangi yemciden hangi yemi almalı? Limandan at-çekle levrek alabilir miyim? Bilgisi olan balıkçı abilerim yardımlarını esirgemezlerse çok sevineceğim. Kolay gelsin, avınız bol olsun..
Hocam merhabalar.Sinopta balık çeşidi çoktur.Hamsilos koyuna giderken sağ tarafa orman içine bir yol gider.ORada kayalıklarda güzel avlak vardır.Özellikle çinekop zamanı bol miktarda balık bulunur. Yine şehir merkezinde iskelede devamlı bol balık olur.İstavrit-Çinekop-İsparoz-Çarpan-Zargan hepsi vardır. Takımları iskeleye yakın örnek mantı karşısındaki balıkçıdan almanı tavsiye ederim güzel takımları var. Rasgele.
usta çok sağol tavsiyelerin için. son bir soru iskeleden hangi takımla atayım şeytan oltasıyla mı ve iskele dediğin teknelerin bağlı olduğu yer değil dimi sonradan yapılan beton iskele?
sinop limanında birkaç kez at-çekle levrek aradım ancak çok sabırlı olup bekleyemedim.burda bazı arkadaşlarım sinop limanında levrek olmayacağına dair beni umutsuzluğa düşürdülerse de ben inanıyorum. levreğin haricinde limanda çeşit boldur...
merhaba deniz! evet limandan levrek çıkarması imkansız gibi. limandan ince buruna doğru kayalıkalrın dibinde olabilir. alay komutanlığının alt kısmına doğru.