Ben ve eşim son2 yıldır bu işe gönül verdik. Fırsat buldukça en yakın deniz yöresine kaçmaya çalışıyoruz(malum Ankara da oturunca çok da kolay olmuyor). 19-21 Mayıs arası Sinop'a gitmeyi düşünüyoruz. Zaman kıyıdan balık tutmak için çok uygun değil ama o civarlarda kıyıdan ne tutabiliriz. ayrıca hava iyi olursa limandan av için tekne ayarlayabilirmiyiz. Bizleri aydınlatırsanız seviniriz. Şimdiden teşekkürler.
Valla sinop türkiyenin en bakır yerlerinden birisi.. Bundan birkaç sene önce limanda dolaşırken birkaç kglik levreklerin gümüş balıklarını kovaladığını görmüştüm. Balık olmasa bile gezersiniz müthiş doğa güzelliğine sahiptir. Yaşamayı düşündüğüm sayılı şehirlerden.
Son iki gezimizdeki (akçokoca 0 çektik, amsra o levreklerin kovaladığı gümüşlerden yakalayabildik) hasılat sonrsı eşim heran olaydan kopabilir. Bu sefer voliyi vyrmamız lazım. Şaka bir yana birkaç küçük balık da tutsak işin zevki paha biçilemez( tabiki geriye iade edilme şartıyla)
Levent Bey, Biz bu yaz ailemle oradaydık. Çok güzel bir yer Ben Aşık oldum desem abartmış olmam. Biz Hamsilos yakınlarında bir pansiyonda kaldık. İnsanı çok içten ve misafirperver İnsanlar genelde balıkçılık ve ek başka işleri birarada yürütüyorlar. Demek istediğim şu Akliman bölgesinde insanlara ben olta balığına çıkmak istiyorum dediğinizde kayıklarını kiralıyorlar. Ayrıca Hamsilos yolunda balık burnu dedikleri bir mevki var Kıyı oltacıları burada çapari ve yemli yapıyorlar. Benim bilgim bu kadar Ama bölgede balık avı forma üye usta abilerimizin(üstadlarımız) olduğunu biliyorum. Umarım onlardan daha kapsamlı bilgi alabilirsiniz. Keşke imkanım olsada bende oralara tekrar gidebilseydim. Şimdiden keyifli bir av geçirmenizi dilerim. (fotoğraf makinanızı yanınızdan ayırmayın diyorum) Rastgele
İlginize teşekkür ederim. Bizim için şimdilik trofe değil olta ucunda vurmayı hissetmek bile yeterli. Benim nacizane araştırmalarım da Hamsilos'un ideal biryer olduğunu söylüyor. Hadi bakalım hayırlısı.
Bu yıl henüz balık başlamadı, kıraça bile yok. Yine de liman içlerinden bir şey alnabilir. Size tavsiyem 2-3 no meps standart yada longaglia kaşık ile veya tavuk ciğeriyle Erfelek Barajı altlarında Karasu Çayında olta atmanız. 1 kg ye kadar tatlısu kefali avlayabilirsiniz. 20 mayıs sabahı saat 05:00 de Rize Ayder'e alabalığa gideceğimden 19 unda görüşebilirsek daha detaylı bilgi verebilirim.
Sevgili hocam merhabalar, Rize de alabalık avı, muhteşem bir duygu olmalı. Kıskandırıyorsunuz vallahi. İnşallah güzel gönlünüze denk güzel balıklar oltanızı süsler. Selamlar..
Yakup Bey Sinop hakkında en iyi bilgiyi sizden alacağımı tahmin ediyordum, ilginize teşekkürler. Biz zaten eşimle oldukça amatör olduğumuzdan liman içinden ya da okuduğum kadarıyla hamsilos ta uygun bir yerlerden 2-3 balık tutsak bize yeterli. Eşim bu işe Dikili de bir batında 5kg kadar(kupa, karagöz, izmarit, manda gözü, mercan) tutarak başladığından herseferinde öyle olacak sanıyo. Ama bu işin zevki kadar zahmetini de öğrenmesi lazım. Bu arada o avda 5 kişiydik limitleri aşmadık yanlış anlaşılmasın. Biraksilik olmaz ise perşembe oralarda olucaz limanda olta atan sadece 2 kişi görürseniz onlar bizleriz. Sağlıcakla kalın, iyi avlar
Merhabalar; Belli olmaz benim işim, Ovit dağını aşar Tortum'a iniveririm Kıskanmak konusuna gelince; Kırmızı beneklisi var, siyah beneklisi var, mor beneklisi var, pala bıyıklısı var, sarı kuzusu var, karı, kırağısı, soğuğu ayazı var, yanında semaver çayı var, unutma beni'den başlayarak binbir türlü çiçeği otu var... sizin av raporlarınız varken başka kıskanılacak şey olur mu hey dost ==========- Levent bey; Bu arada pazar günü hava gayet iyi geçti ve iskelede birşeyler oynamaya başladı. İnşallah neşeli bir deniz safası yaparsınız. https://picasaweb.google.com/lh/photo/iw924kee9peamt4843d4ZA?feat=directlink
Ayder'in coşkusuna vasıl oldunuz mu hocam, ömür tazeleyen güzellerin gözleri size gülmüştür inşallah? Kar geçit vermedi sevgiliye, döndük.
Merhabalar; Ayderi ziyaret ettik ama avcılık daha aşağılarda ve başka derelerde yapıldı. Böyle bir bereket görmedim... Alabalık avlamanın, her çeşit takımı denemenin hazzını doya doya yaşadım. Tüm dereler HES lerden kurtarılabildiği ölçüde yöre halkının koruması altında, misafir olarak kabul ettiremezseniz kendinizi muhtemelen ana karayolu kenarı hariç olta atmak mümkün olmaz. İyi ki de öyle. Derelerin debisi çok yüksek olduğundan balık kendini koruyabilmiş. Genelde limitin hemen üstünde 20-25 cm lik balıklar yaygın. İyi tarım uygulamalarıyla gübre ve tarım ilacı kullanımı da oldukça düzene girmiş. İnşallah böyle de devam eder.
O eşi menendi olmayan canım doğanın bağrına hançer misali saplanan HES'lere rağmen, derelerin hırçın ve haylaz çocuğu alaların bereketiyle sizi karşılamasından büyük sevinç duydum. Yöreye ait gözlemleriniz bir müjde oldu benim için. Çok teşekkürler muhterem hocam. Dileğinize katılmamak mümkün değil, inşallah güzel gelişmelerin devamı gelir, akamete uğramaz. Black Fury tam ala için. Bir kaşık bu kadar mı güzel olur? Tıpkı alabalık gibi alımlı ve yakışıklı. Çevik ve hassas. Süslü ve narin. Benekli ve avcı, tıpkı alabalık gibi.
Asıl görülmesi gerekeni görmemiş bu kör gözlerim. Hocam bu balık hani şu sizin dağ taş yıllardır peşinde olduğunuz, türlü yerlerde araştırmalarınıza konu olan ve nihayetinde artık kendi kendine üreyebilme kaabiliyeti elde edebildiğini ispatladığınız gökkuşağı bireylerinden biri değil mi? Yahut yorumsuz sorayım, en doğrusu bu: Bu balığın türü nedir?
Arkadaşlar merhaba..Eşim Sinop lu ve yaklaşık 1 hafta burada kalacagız. daha once hic karadenizde balık avlamadım. burada nasıl balık avlanır neler kullanılır pek bılmıyorum. bu gun aksam ustu bıraz lımanda dolastım. hava cok ruzgarlıydı ama 5-6 kısı makaralısı ıle balık avlıyorlardı. sanırım çapari dedikleri takımı kullanıyorlardı. Ben de yarın balık avlamak ıstıyorum. fakat yanımda herhangı bır takım vs hıc bırsey getırmedım. bir makaralı almayı dusunuyorum sanırım ben de çaparı denen takımı deneyecegım..bunların dısında baska ne deneyebılırım. yem ile avlanabilirmiyim.? yada kasık vs kullansam faydalı olurmu? lımanın gırısınde kayaların uzerınde kefaller gordum..sırtlarını kayalara surtuyorlardı..yengec yada tuzlanmıs tavuk ıle balık alabılırmıyım? bölgeye tamamen yabancıyım. degerlı fıkırlerınız ıcın sımdıden tesekkur ederım. syg