Merhabalar balıkavı ahalisi. Çok uzun zamandır balık avına ilgim olmasına rağmen yaklaşık 1 yıldır forumu takip ediyorum. Bundan 2 ay öncesine kadar da forumdan edindiğim bilgilerle ilk surf kamışımı ve makinamı aldım. Ancak foruma üye olmam bugüne kısmetmiş. Genelde İstanbul' da kalıyorum ama 3 gün önce memleketimiz Sinop'a geldik. Şimdi en yakın zamanda eksik malzemeleri tedarik edip birazda burda avlanmaya çalışacam. Herkese rastgele.
Vaaayyy benim toprağım gelmiş foruma , üye olmuş... Hoşgeldin Serkan kardeşim.. Benimde memleketim Sinop / Gerze, o yüzden mutlu oldum seni gördüğüme yeni aldığın takımınla birlikte güzel ve bereketli avlar yaparsın inşallah.. Kısmetin hep bol olsun kardeşim... Balık avı konusunda sormak istediğin birşey olursa, dilimizin döndüğünce yardımcı olmaya çalışırız :thumb: tekrar hoşgeldin, keyifli forumlar
Hoşbuldum Ersin bey. Çok sevindim hemşeri bulduğuma . İyi dilekleriniz için teşekkür ederim ama henüz balığa gidemedim. Hazır memleketten birini bulmuşken hemen sorayım o zaman . 2-3 gündür iskeleye limana bakıyorum ama pek avlanan göremedim. Acaba buralarda balık çıkmıyor mu diye kafama takıldı. Siz Gerze' de avlandıysanız acaba nerelerde avlandığınızı paylaşabilir misiniz. Saygılar...
Hoşgeldin Serkan abicim.inşallah nice avlar yaparsın da güzel av raporlarını okumak nasip olur. Soruna gelince.Ben Tekirdağlıyım ama buradada balık kalmadı birkaç kefalden başka.bende ava gittim ama birşey tutamadım.Yani demek istediğim balık sizın oradada açığa , derine gittiği için tahminimce kıyılar boş.Ama gece avın başarılı olabilir....
Teşekkür ederim Murat kardeşim . Henüz rapor benim için çok erken olsa da inşallah o da olur zamanı gelince. Bilgi için de ayrıca teşekkür ederim . Napalım bizde balık gelene kadar bekleriz artık.
Serkan kardeşim Sinop'un denizi balık konusunda bereketlidir diye biliyorum, mevsimlerine göre birçok balığı avlayabilirsin o denizde, ancak ben şimdiye kadar hiç orada avlanma fırsatı bulamadım.. Ben senin yerinde olsam bir an önce balığa gitmek için vakit yaratırım kendime ve oradaki yerli halka danışırım ne tür balıkların çıktığını veya illaki balık satan bir tezgah vardır orada da onlarada danışabilirsin... Yanlış hatırlamıyorsam birkaç ay önce bir arkadaş Sinop merkezdeki limandan sahteyle güzel bir levrek avladığını yazmıştı en iyisi sen ilk önce çıkabilecek balıkları öğren hemen hepsine göre birkaç olta takımı yap hazırlıklı bir şekilde gözüne kestirdiğin meraları dene :thumb:
En yakın zamanda gitmek için fırsat kolluyorum zaten ancak geldiğimden beri bir öksürüktür kurtulamıyorum. Daha kötü olmasın diye de gitmeye cesaret edemedim doğrusu ama genede en azından avlanan birini bulursam ne avladığını, neler avlanabileceğimi sorabilirim diye iskeleye, limana gidiyordum. Balıkçılara sormakta aklıma gelmemişti . Dediğiniz gibi yapıp balıkçılara sormak mantıklı . Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim .
Samsun tarafından trofe levrek avları geliyor sizin oralarda da bence denemekte fayda var.. Benim iş yerimde ki bir arkadaşım da gerzeli sık sık gidip geliyor ama hiç balık tutan görmüyorum diyordu kıyıdan.. herkez tekne ile filan çıkıyormuş genelde.. ama kıyıdan illaki balık alınır oralardan diye düşünüyorum. aramıza hoş geldiniz keyifli avlar.
Rica ederim Serkan ne demek... Balıkçılara sorduğunda burda kıyıdan birşey tutamazsız cevabını verip kestirip atabilirler, bu seni kesinlikle amacından geri çevirmesin, sen sadece o bölgeden ne tip balıkların çıktığını öğren... Kıyıdan, iskeleden ve özellikle dalgakıranlardan kesinlikle av yaparsın bence ( hem yemli, hem de uygun sahteler ile).. hatta su biraz derinse lüfer familyası için bile denemelerde bulunabilirsin yine hem yemli hemde sahteyle, zira bu sene dişliler oldukça bereketli avlar veriyorlar ki karadenizde de bolca çıktı, halada dolanıyordur diye tahmin ediyorum... Sağlık durumunu biraz toparla ve hiç vakit kaybetme, çıkabilecek tüm balıklar için olta takımlarını yap ve hazırlıklı git böylece deneme fırsatında çoğalır
Hoş bulduk Fatih Bey. Yarın şansımı iskeleden falan deneyecem. Levrek, lüfer olmasa bile umarım birkaç istavrit gelir oltama. Sizede keyifli avlar, rastgele... Yarın sabah yanıma çapari, yemli ve sahteleri alıp tek tek hepsini deneyecem abi . Daha önce boğazdan çapariyle istavrit almıştım ama tabi lüfer falan çok farklı sanırım. Yavaş yavaş öğreniriz artık . İlgin ve tavsiyelerin için tekrar teşekkür ederim.
çitayı düşürtme yükselt lufer levrek yoksa kalkan malkan vardir bosa kurek çekme günün farkli saatlerinde ozellikle sabah ve aksam sularinda olta atmasan da ortamda kim ne yapiyor diye gozetlemeye gitsen çözersin neyin ne oldugunu..
Sağol Fatih abi. Boğazda avlanırken soruyordum, ordaki avlanan abilerimde sağolsun çok yardımcı oluyorlardı. Yemli oltayla nasıl lüfer tutulacağını oradaki abilerden öğrenmiştik. Ama burada kıyıdan avlanan pek yok. Artık öğrenebildiklerimle idare edecem, tabi arada da sizlere sorarım .