Sinop Iskelesi çinekop Avi

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında HAMSYLOS tarafından paylaşıldı.

1. HAMSYLOS

HAMSYLOS Mustafa Saatçi

Favori Kamış:
    EL OLTASI
    En İyi Avı:
    Levrek
    SELAM ARKADAŞLAR;
    Resimlerdeki balıklar 2007 ekim ayında sinop iskelesinden el oltasıyla tutulmuştur. Sinoplular bilir, iskeleden çinekopa mantarlı takım atılmaz. Üstelik el oltasıyla çinekop ve lüfer tutmanın zevkinide hiçbir balığa değişmem. Resimler gece karanlığında iskelede çekim yapamadığım için evde çekilmiştir.
    Not= Bıçak boyu 24 cm'dir.
    Buda o gece tuttuğum, muhtemelen lüfer saldırısına uğramış bir çinekop.
    Arkadaşlar bu resimde sinop iskelesinde benim zargana tutarken çekilmiş bir resmim. İşin ilginç yanı bu resmi arkadaşlarım yada bir tanıdığım çekmemiştir. Hatta çekildiğinden haberim bile yoktu. Birgün Google Earth'te sinop resimlerine bakarken iskelenin resmine tıkladım. Tabi güzel bir şok geçirdim kendimi görünce. Güzel bir tesadüf oldu. İşte güzel Sinop'umun güzel iskelesi.
    PAYLAŞIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER...
    SAĞLICAKLA, EYVALLAH...

2. istanbulteam

istanbulteam Alparslan Altan

Favori Kamış:
    Yasal olan tüm oltalar
    En İyi Avı:
    96 adet istavrit
    İskeleye çinekoplara bak bee hiç stres olmadan olta atabilirsin afiyet olsun güzel av olmuş . Abi çinekoplara değilde ben iskeleye bayıldım geniş rahat rahat olta atabilirsiniz keyif valla ...

3. HAMSYLOS

HAMSYLOS Mustafa Saatçi

Favori Kamış:
    EL OLTASI
    En İyi Avı:
    Levrek
    Sağolasın kardeşim;
    İskele 200 metrenin üstünde. Yanlışım varsa yakup hocam denk geldiğide düzeltir. İskelemiz yılın her ayı sinopluları balıksız bırakmaz. Ben her zaman orda olamıyorum. Yazın 2 ay, çinekop zamanıda ekim ayında 2 haftalığına özel olarak gidiyorum.
    İskele yılın belirli zamanlarında oldukça iyi istavrit, ağustos 15 den sonra çingene palamutu, eylül 15 den sonra çinekop lüfer, temmuz sonlarından itibaren zargana, yine bu aylarda izmarit ve ispari, ağustos başlarında eşkina, haziran sonlarına doğru tirsi, kasımda palamut ve kış aylarında da kalkan yapıyor.
    Şimdi böyle bir iskeleye güzel denmezde ne denir?
    SAĞLICAKLA, EYVALLAH...

4. istanbulteam

istanbulteam Alparslan Altan

Favori Kamış:
    Yasal olan tüm oltalar
    En İyi Avı:
    96 adet istavrit
    Dediğin gibi balıksız bırakmıyor bizim burda öyle biyer olucak orda yatardım ben ...

5. ahmetcem

ahmetcem Cem

Favori Kamış:
    el,parmak,diş :)
    En İyi Avı:
    Ben ne yakalamıştım ya ?
    Kerem abi sinopta avlanıyorsan Yakup hocamızı tanırsın belki :)

Paylaşımın için teşekkürler :)

6. cssturk

cssturk Cenk Bişgen

Favori Kamış:
    Bir sürü Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    Turna
    Balıklardan çok iskele etkiledi beni ne yalan söyleyeyim... :D

7. HAMSYLOS

HAMSYLOS Mustafa Saatçi

Favori Kamış:
    EL OLTASI
    En İyi Avı:
    Levrek
    Tanımaz olur muyum;
    Yakup hocamla birkaç gece çinekop tutmuşluğumuz var. O, ben bide benim adaş Ayhan. İyi insandır Yakup hocam. Yazları Sinop'a geliyosan belki karşılaşırız. İskelede bütün ustalar tanır beni. Yıllardır avlanırım orda. Açarım sandalyemi, atarım oltamı denize, birde muhabbet tutturduk mu balık olmasa bile deymeyin keyfime. Gerçi Yakup hocam yüzümü görmeden hatırlamayabilir. Hep gece avlandık onunla. Malum çinekop avı.
    SAĞLICAKLA, EYVALLAH...

8. avcı22

avcı22 Mesut Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 3.4 kilo
    İçim gitti.Ne harika bir yer.

9. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    kerem tebrikler. harika bir yer gerçekten.

bir sorum olacak: "el oltası" dediğiniz, dip oltası mıdır? kullanmış olduğunuz olta düzeneği hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

selamlar....

10. HAMSYLOS

HAMSYLOS Mustafa Saatçi

Favori Kamış:
    EL OLTASI
    En İyi Avı:
    Levrek
    Selamlar Nuri abi;
    Bahsettiğim olta dip oltası değil, el oltası.
    Kısaca şöyle anlatayım; Bildiğiniz boş misinanın ucuna sadece bir zoka takılır. Zoka sarmısak kurşunlu zokayı andırır ama ağırlığı çok daha hafiftir. Tahminen en küçük kıstırma kurşunlar kadar. Zokayada yaprak yemi taktınız mı, çinekop için el oltanız hazır.
    Kullanırkende ilk olarak misina denize doğru kullanılacak mesafe kadar açılır. Misinayı önümüze doğru topladığımız için kullanmadan önce ıslanması şart. Zokada çok az bir ağırlık olduğu için(akıntının durumuna göre hafif hafif arttırılabilir) suyun içerisinde yem süzüle süzüle iner, böylelikle her derinlikte çinekopu ararsınız. Bu iskeleyi birde çinekop zamanı görün, öyle kalabalık olur ki; en geç 2'de gelip yer kapmalısınız. Tabi o saatte gelirseniz muhtemelen iskelenin sığ kısımlarına doğru yer bulabilirsiniz. bu arada isklenin en ucu 18 m diye biliyorum girişe kadar 4-6 m'ye kadar iner.
    Umarım Sinop'a birgün yolunuz düşer de sizde bu keyfe varabilirsiniz. Çünkü söylediğim gibi el oltasıyla çinekop tutmayı hiç bir şeye değişmem.
    SAĞLICAKLA, EYVALLAH...

Son düzenleme: 16 Mayıs 2008
  11. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Ellerine sağlık Kerem,içimizin yağları eridi ,negüzel ne zevkli bir av oldu kimbilir.Avın daim olsun,rasgele.:)

12. blue ocean

blue ocean Halil

Favori Kamış:
    cobra420 sorf/cornoran black star 2.70
    Favori Makine:
    daiwa bg30/catana 30
    En İyi Avı:
    3 kg .balon
    Balıklar şahane iskele ondanda şahane tebrikler.

13. garip

garip garip

Favori Kamış:
    tt
    Favori Makine:
    tt
    En İyi Avı:
    tt
    balıklar şahane

ya gördüm lüferleri içim kıpır kıpır oldu doğrusu...geçen eylül ekim ayında trabzonda yapmadı lüfer hasret kaldık....bu sene hasretle bekliyoruz...
    Benimde el oltası ile avlamasına bayıldığım lüfer ....yok böyle bi balık o yeme saldırışı ..müthiş bi avcı
    bol balıklı günler

14. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Hey maşallah ellerinize sağlık güzel balıklar

15. yunisef

yunisef YUNUS EMRE AKIN

Favori Kamış:
    ÇAPARİ
    En İyi Avı:
    13 kg oğlum yılmaz
    Ah be kerem kardeşim yarama parmak bastın. çocukluğumun en güzel zamanları sinop da geçti. hayatımda tek istediğim emekli olunca sinop a yerleşmek. hayatımda tutmadığım yada istanbulda insanların 100 milyon üstü takımlarla bile tutamadığı balıkları dediğin gibi 1 ytl lik el oltaları ile tuttum. ah Sinop ahhh. keremcim sinop un yeni fotğrafları varsa elinde msn imi vereyim görüşelim. 1993 de ayrılmıştım sinop dan. yunusemreakin@hotmail.com

16. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    İskelemiz bir tanedir de; 25 bin nüfuslu Sinop'umuza deprem ve yeni açılan fakültelerden dolayı son 5 yılda 5 bin kişi eklenince ve onların hepsi de balık avalamaya hasret, olsa da olmasa da iskelede orda burada olta atmaya meraklı olunca, iskele dinlenemez hale geldi, eskisi gibi dip balığı yapmıyor artık. Tek beklentimiz çinekop ve palamut zamanı, yani eylül-aralık dönemi kaldı.

Kerem haberin olsun; malum şahıslar (keskin dişli canavarlar) iskele bacak aralarında gezmeye başladı :) Geceleri kofanaya kadarını kapanlar var. Uzak atışlarda çapariye palamut gelmekte.
    Biz şimdilik ıspari ile uğraşıyoruz. Gecede tek trofe için bekleyecek durumda pek değiliz.
    Pazar günü öğleden sonra Ayhan'la biraz ispari aldık. Fotografı aşağıdadır.