Sinop Sevgi Göleti ve Taşmanlı Göleti Sazan Avı

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında HAMSYLOS tarafından paylaşıldı.

1. HAMSYLOS

HAMSYLOS Mustafa Saatçi

Favori Kamış:
    EL OLTASI
    En İyi Avı:
    Levrek
    Selamlar arkadaşlar;
    Sinop Sevgi Göleti ve Taşmanlı Göletlerinde avlanan arkadaşlarım ve abilerim varsa bana gölde ne tür sazan çıktığını, avlanma yöntemlerini ve kullandıkları yemleri söylerlerse çok sevinirim. Temmuz 15'ten sonra kısmet olursa orda 1 haftalık kamp kurup kendimle başbaşa kalmayı düşünüyorum. Dönüştede avlarımın resimlerini sadece kendime ayırmayıp kısmet olursa sizinle paylaşırım.

2. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Taşmanlıda balık yok, yada uğraşmaya değmez.
    Bektaşağa'da ise küçük aynalı ve pullu sazan, kırmızı balık ve TSK var.
    Genelde ekmek, tavuk ve solucan yemli dip oltası kullanılır. Şeytan oltasıyla avlananlar da var. Sazanlar nadiren yarım kg yi geçmektedir.

3. HAMSYLOS

HAMSYLOS Mustafa Saatçi

Favori Kamış:
    EL OLTASI
    En İyi Avı:
    Levrek
    Hocam selamlar;
    Ben Kerem, gerçi Kerem deyince hatırlamayabilirsin ama benim adaşın adını verince hatırlarsın belki. Denizana'nın sahibi Ayhan varya senin su ürünlerinden öğrencin, seninle birkaç gece çinekop tutmuştuk, hatırlarsan bana adaş diyodu. 1 ay sonra Sinop'a gelicem kısmetse, umarım görüşürüz de senden bir kaç değerli bilgi de orda alırım. Göletler hakkında verdiğin bilgi için teşekkür ederim. Geldiğimde bu iki gölete gitmeyi düşünüyordum ama verdiğin bilgiye göre randıman alamam sanırım. Balıklar büyüyünce belki birlikte gideriz:) .
    SAĞLICAKLA...

4. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    :) Merhaba Kerem.
    Aslında ben bu başlığa uzun bir mesaj yazdım. Bir gün burada kaldı, herhangi bir cevap gelmeyince sanırım gereksiz bir iş yaptım deyip sildim.
    Sen gel hele :)
    Sazan sa sazan, TSK ise TSK, yada nikindeki yere git asıl da balığı gör. İstavrit salkım saçak.

Ya da Ayhanla beraber Gürcüvet'e bir operasyon planımız vardı. Levrek, Karagöz, İskiri ne ararsan var.
    Sen de katıl.

Bektaşağa Manzaraları

Bunlar Bektaşağa'da kırmızı balık beklerken yakala bırak yaptığım sazan kırmaları.

Bektaşağa'da kaşık çevirmece

Bu kaşıkla yakın bir mekandan alınmış ve canlı olarak geri iade edilmiş TSK.

Bektaşağa'ya aşağı yukarı son bir ay içinde 20 kilo balığı ben saldım. Onları yakalasan yeter :D

Hamsilos Balık Burnu

Bunlar geçen gün Hamsilos'tan 20 dk içinde alınan istavrit.

Son düzenleme: 18 Haziran 2008
  5. HAMSYLOS

HAMSYLOS Mustafa Saatçi

Favori Kamış:
    EL OLTASI
    En İyi Avı:
    Levrek
    Hocam eline emeğine sağlık;
    Kısmetse gelicem inşallah. Ne yalan söyleyeyim çinekop tutarken yaptığımız balık muhabbetlerini çok özledim. Bu arada senin çinekop tutarken arada sırada kullandığın meşhur kısa kamış duruyo mu:) ? Laf aramızda memleketide çok özledim. Hocam senin bıraktığın balıklarıda bizde yakala bırak yaparız inşallah. Şimdi onlar deneyimlidirde , iyi spor yaparız:) . En son Ayhan askerdeydi, telefonu olmadığı için ulaşamıyodum. Selamımı iletirsen çok sevinirim.
    SAĞLICAKLA KAL...

6. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    Ayhan'ın olduğu mekanda balık avlamanın dışında her türlü aksiyon oluyor. Muhabbet de gırla.:D
    O kısa kamışlar malum alabalık kamışlarım. İskelede kafadan aşırtmaca keyifli atış çekişler sağlıyor. Bu yıl bereket yılı. inşallah güzel balıklı bir tatil yaparsın.

Kaya balığının gövürtya
    Horozbinanın tükmükçü
    Lapinanın latin
    Altınbaş kefalin okseyl
    Eşkinanın iskiri
    Karidesin cıngırya
    deniz çayırının ivirya
    gündoğusu'nun gündoğrusu
    akıntının sular
    dalganın denizler

diye isimlendirildiği,

Türkiyenin en kuzey ucundaki, huzurun, doğanın yeşili, denizin mavisinin memleketinden sana da bol selamlar.

7. HAMSYLOS

HAMSYLOS Mustafa Saatçi

Favori Kamış:
    EL OLTASI
    En İyi Avı:
    Levrek
    Hay ağzına salık hocam ne güzel anlatmışsın. Hocam aslında kafayı bozup temelli gelmeyi düşünüyorum. Bakarsın küçük bir kafe yada başka bir iş kolu ile, ama güvenemiyorum. Aklım hep orda, kısmet inşallah.
    Bu arada bu konuyu zaten özellikle sen yazarsın diye açmıştım. Bakmamam mümkün mü? Az önceki mesajımda belirtmeyi unutmuşum, kusuruma bakma.
    Hocam bide Taşmanlı'ya üzüldüm, enson 2000'de istanbul'dan bi arkadaşımla gitmiştim, ki bu benim ilk tatlı su deneyimimdi 2 kiloya yakın bir sazan almıştık( siz daha iyi bilirsiniz ama benim aklımda sanki pullu adi sazan gibi birşey kalmış). 300-400 gr sazanlarda silme doluydu diye hatırlıyorum. Acaba ne oldu da o kadar kurudu Taşmanlı. Sanırım bilinçsiz avcılık.

8. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    Dün Taşmanlı Göletine gittim. Bir iki fotograf ta taşmanlıdan ekleyelim.
    Balık durumuna gelince;
    Yasak sezon olduğu için sazana bakmadım. İki kişi olta sallıyordu, bir kaç kırma sazan almışlardı.
    Kaşık denememde yöre insanının deyimiyle dere balığı bizim bildiğimiz tatlısu kefali hedefledim ama öğle güneşinde kaşığa dokunan olmadı.

Bu panoramik görüntüye tıklayıp büyük ölçeklisini görebilirsiniz.

Bizim uşak, baba balık öyle avlanmaz deyip oltayı eline aldı ama onun da kaşığının peşine düşen olmadı.

Son düzenleme: 22 Haziran 2008
  9. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Yakup hoca eline saglık...

10. HAMSYLOS

HAMSYLOS Mustafa Saatçi

Favori Kamış:
    EL OLTASI
    En İyi Avı:
    Levrek
    Hocam ellerine sağlık. Sen böyle resimleri ekleyince, benimde içimden ''Atılgan ışınla beni'' diyesim geliyor. Hocam çok özledim memleketi.
    Sağlıcakla kal...