sinop ve kıbrıs için öneri ?

Konu, 'Bölgeler' kısmında cakbas tarafından paylaşıldı.

1. cakbas

cakbas çağdaş

En İyi Avı:
    50 cm Turna
    herkese selam..

bazı konu alt başlıklarına yazdım ancak, gerekli yanıtları alamadım.

haftasonu sinop, önümüzdeki hafta içi kıbrıs'ta olacağım. mrsparkle

ve tabi ki balık peşinde olacağız.

bölgeleri bilen arkadaşlardan tavsiye alabilir miyim ?

sinop akliman'da kıyıdan at-çek ile levrek alabilir miyiz ? rapala mı ? kaşık mı ? oralarda yemliye birşey vurur mu ?

kıbrıs girne'de tekne ve kıyıdan av yapabileceğiz.. yemli mi ? sahte mi ? çapariye palamut vurur mu ? jig ile trofe denk gelir mi ? ekmek ile sokar mı çeksek ? vs. vs.

konunun uzmanı abiler ne der ki ? reeling

2. muratzx

muratzx MURAT

Favori Kamış:
    shimano beast master 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 FB
    En İyi Avı:
    2650 gr levrek
    hocam vaktin olursa samsun yönüne doğru biraz gidersen gerze ve yakakentte at-çek ile levrek alabilirsin
    selamlar

3. akliman

akliman deniz

Favori Kamış:
    okuma vsystem 2,70
    Favori Makine:
    shimano exage 3000 sfd+okuma trio
    En İyi Avı:
    kaçırdığımın yarısı :)
    İlle akliman diyorsanız kaşık öneririm

4. cakbas

cakbas çağdaş

En İyi Avı:
    50 cm Turna
    not aldım hocam,

teşekkürler...

5. cakbas

cakbas çağdaş

En İyi Avı:
    50 cm Turna
    daha önce akliman'a gitmedim, sadece forumlardan okudum.

bir çay tam da o noktada denize dökülüyor diye biliyorum. malum levrek için tam ortamı.

o dere hala akıyor mu ?

sinop çevresinde önerebileceğiniz başka bölge varsa onlara da açığım ;)

bir arkadaşın sandalı ile palamut için sırtı da çekelim diyoruz. bu aralar iş yapar mı ? ya da istavrit mi yapsak ? idk

6. aknysfsrn

aknysfsrn AKINYUSUF

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 420
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    Yumurtalık Pistaş mevkii LAGOS 5 kg
    girne de esentepe diye bir nokta var ben bi ara oraya gitmiştim abim çok süper kayalıklar var tavsiye ederim

7. cakbas

cakbas çağdaş

En İyi Avı:
    50 cm Turna
    notu aldım dostum,

at-çek mi önerirsin ? rapala iş yapar mı ? ya da yemli bi deneyelim ?

balık alabildin mi sen ordan ?

teşekkürler ilgilene... :thumb:

8. cakbas

cakbas çağdaş

En İyi Avı:
    50 cm Turna
    ve 10 günlük tatili tamamladık.

sinop'ta akliman tarafında at çek yaptım. rapala ve kaşık denedim ama takip bile yoktu.

hamsilos tarafına geçtim. aşırı bir rüzgar vardı. at çek eziyete dönüşecekti, takımı bile çıkarmadım.

ertesi gün tekne ile açıldık. önce palamut çaparilerini saldık suya.. sırtıda verim alamadık. sonra iğneye takılan bir istavriti üçlü takıma bölüştürüp, 200'lük kurşun ile saldım dibe.. yine tık yok..

dünden kalan rüzgar yağmurla da birleşti. balık gelmiyordu ama çok keyif alıyorduk. tüm büyük balıkçı tekneleri de etrafımızda bekliyorlardı. kaptan içlerinden birini aradı ve balık olup olmadığını sordu. o ticari gemilerde gelişmiş ff'ler hatta sonarlar var. sürü bekliyoruz, hiçbir hareket yok cevabını aldık.

sonra hava açtı. liman içine doğru kırdık dümeni. diğer küçük kayıklarda istavrit hareketliliğini görünce palamut çaparilerini topladık, istavrit çaparilerini bağladık.

her atışımızda 4'er 5'er istavritler tekneye dökülmeye başladı. önce orta suda bulduk balığı. demir için derin bir bölgeydi. sürüklendik. kaptan tekrar eski noktaya çekti tekneyi. balık orta sudan daha dibe kaçmıştı. bu kez çaparileri diplemeye başladık. daha da yoğun balık almaya başladık.

teknede 12 kişiydik. 4 kişi istavritleri topladık, diğerleri temizledi. iki kova balığı tavada yağla buluşturup afiyetle yedik.

böyle bir tadı başka nerde bulabilirsiniz ki ?

kıbrıs tatilini ise dinlenmeye ayırdım.
    girne'de liman tarafında ekmek ile kefal kovalayanları gördüm ama verim olmadığı her hallerinden belliydi.

tekne işi çok pahalı olduğu için o işe de bulaşmadım. kaldığım otelin yakınında bulunan kayalık bir alanda avlak keşifi yaptım. küçük balık sürülerini gördüm, akşam suyunda avcılar yanaşır mı diye düşündüm ama gözüm yemedi. bu kez sadece yiyiciydim :)