sonunda kayınpederin amerikadan bulamayıp netten vermiş olduğu siparişim taıwan dan geldi.dediğm gibi pg değil de hg modeli olmuş 5.8 devir.sormak istediğim ilk soru makinayla birlikte gelen küçük siyah yuvarlak plastikler ne işe yarar ayrıca yine beyaz yapışkanlı şeritler var bu ne işe yarar .2.sorumda aslında bunu başlık olarak açmıştım ama yinede özürdileyerek yenilim.şimdi benim kullanma yerim boğazda rapalada at çek olacak .kamış okuma compressa .yani hafif bi set kullanmak istiyorum.ben onun için daha düşük devre sahi pg istemiştim ama olmadı.elimde raw 2 var ayrıca 4.4 devre sahip ama 100 gr daha ağır .birini jigde diğerini boğazda kullanacam .sizce hangisini boğazda kullanmalıyım.işte fotolarım
Gule gule, keyifle kullan Serkan... tahmin ettigim saticidan mi siparis verdin? yani su bizim meshur Tayvan firmasindan... ? 153 Dolar olsa gerek...
merhaba serkan, makinen hayırlı uğurlu olsun güle güle kullan. yuvarlak siyah plastikden kastın pullar ise, o pullar makara ayarı için kullanılıyor, makarada misinan çok öne sarılıyorsa,makarayı çıkartıp mile bir kaç tane pul takarsan makarayı önde tutmuş olursun ve misina daha bir stabil sarılmış olur, sarım kalitesi ip misina kulananlar için çok önemlidir. tekrar güle güle kullan.
O parçalar, yedek olarak kutu içeriğine konmuştur. Sakla, belki ilerleyen süreçte gerekebilir. Eh, toruncuğu bundan sonrasında dedesinden bir Stella ister artık. Güzel günlerde, keyifle kullanman dileklerimle.:thumb: :thumb:
valla ben vermedim siparişi kayınbabam ile bacanak amerikada bulamayınca bari elimiz boş dönmesin diye netten sipariş vermişler.evet 153 dolar ama tabi gümrüğe takıldı bende alamaya gittiğimde adamlara 153 dolar dedim adamlar inanmıyo rastgele bi site açtılar ordada 170 euro yazıyodu bana 95 lira vergi ödettiler valla babama ayıp olmasın diye çamur yapmadım yoksa orayı bi karıştaracaktım ama neyse.
Plastik şeritler biryerlere işaret koymak için ama tam olarak bilemiyorum; her iki makinayı da hem hafif jig için; hem Boğaz'da kullanabilirsiniz; keyfinize ve zevkinize kalmış... Raw bir turda kaç santim sarıyor bilemiyorum ancak Aceration SW8000HG bir turda 109 cm. sarıyor; bu sahte ile at-çek için oldukça avantajlı bir durum; ancak PG modeline göre torku daha düşük bu makinanın ve bir parça daha güç istiyor...
Güzel günlerde kullanın. O siyah plastik parçaları tam anlayamadım resmin fluluğundan, benim makinemde çıkmış mıydı hatırlamıyorum açıkcası, çıkmış ise de atmışımdır ne olduğunu anlamayıp, tahminim kaloma parçaları olduğundan yana ama içinden çıkan mat çinko görünümlü metalik pullar makinenin sarım yönünü belirlemek için, ip- monofilament ve rüzgar gibi değişkenlikleri yönetmek için, duruma uygun sarım ve uzak atışlarda daha başarılı olmak için. Pul ekleme ve çıkartma misinanın (veya ipin) makara kafasındaki konumunu belirlemekte. Ya konik ya da ters konik dizilimle alakalı... Şeffaf plastikler benim kutuda da çıkmıştı çözememiştim işlevlerini, aklıma iki seçenek geliyor; - makina yatağı çizilmesin, aşınmasın diye makina yatağına yapıştırıp kamışa monte etmek - marker kalemle kafalara sarılı misinaların çaplarını üstüne yazıp makaraya yapıştırmak Esas kutuya konma amaçlarını bilen varsa hepimizi aydınlatırsa da sevinirim. İnternetten yaptığım kısa araştırmada bir sonuca ulaşamadım.
abim hayırlı olsun içinde çıkan plastik şeritler makina ön kalamasından söktügünde makaranın yerleştiği uzun milin ortasında çarklı parçanın üzerine konuluyor benim aldıgım adı aklıma gelmiyor şuanda kore malı bait runner makinada da da vardı hattı hatta onun yedek kafasının üzerine bile ayrıca su geçirmemesi için yedek conta vermişlerdi
O şeritler oraya nasıl konuyor ne amaçla konuyor aklım basmadı, açıklayabilir misiniz? Plastik şeritten kastettiğiniz o şeffaf yapışkanlar ise tabi.
Anladım, tahmin ettiğim Tayvan firmasıymış demek ki... Ebay üzerinden ürünü bulunca senin siparişi gördüm zaten. Gümrüğe takılması iyi olmamış tabi, neyse sağlık olsun, ilave ödeme yapmış da olsan, neticede maliyeti Türkiye fiyatının çok altında olmuş. Bereketi bol olsun...
Bildiğim kadarıyla bu makinanın Türkiye fiyatı yok; çünki şu an Türkiye'ye getiren yok... Bunun bir alt modeli sayılır Spheros mevcut ya da bulunma ihtimali var...
evet bu model türkiyede bulunmamaktadır.ayrıca bu makina ip misina ya uyumludur dimi.0.15 powerpro veya sevagear düşünüyorum boğaz için
Aceration 8000 HG değil de 8000 PG modeli için (şu anda stokta yok görünmekle birlikte) Ergin Balıkçılık'tan sipariş vermek mümkün gibi anlaşılıyor. http://erginbalikcilik.com/Urun/Aceration-8000-PG-pmu572.html Aşağıdaki iki üst ve alt fiyat segmentindeki makaraların fiyatına göre Aceration 8000 PG için Türkiye fiyatı tahminen 1000 TL dolaylarında olur. http://erginbalikcilik.com/Urun/Aceration-8000-PG-pmu572.html http://erginbalikcilik.com/Urun/Shimano-Sephia-2500-S-pmu2620.html Az para değil yani...
Hayırlı olsun makine. Ama keşke pg olanı olsaymış. 5.8 devir boğazda akıntıda biraz kastırır. Zorlar ve yorar.