Okuma ot 30 spin makinam Okuma salina sea spin kamış trabuco 0,20 misina 8 numara rapala halkası 2 adet rapala 2 adet şeffaf küçük su şamandırası Bu gün elime ulaştı. alışverişi av marketimden yaptım. Genel olarak iyiydi fakat bazı sıkıntılarda olmadı değil. Sipariş verdiğim surcat rapala ellerinde kalmadığı için bana aynı değerde başka bir maket balık göndereceklerini söylediler fakat aldığımda baktım ki 11 tl etmeyecek kalitede nemmo marka dandik bir maket balık göndermişler. 8 Numara rapala halkası sitenin vitrininde çok sağlam görünmesine rağmen geldiğinde gördümki çok küçük ve dayanıksız bir izlenim bıraktı bende. Sanki birazcık ağırlık binse deforme olacak ve maket balıkla birlikte balığın ağzında kalacak gibi... Ben hiç 2 parçalı kamış kullanmadım ve kamış geldikten sonra kullanımla ilgili sorular takıldı aklıma. Eğer 2 parçalı kamış kullanan arkadaşlar varsa bana lütfen yardımcı olsunlar. Bu kamışı nasıl kullanmalıyım. Yani sizi nasıl yapıyorsunuz. Düzeneği avlağa gittiğinizde baştan kurup av bittiğinde tekrar söküyormusunuz. Herhangi bir yardımcı ekipman kullanıyormusunuz. Bunun gibi kullanımla ilgili tavsiyeleriniz varsa ve geçmişte yaşadığnız zorlukları nasıl aştığınıza dair bilgiler verirseniz çok mutlu olacağım. Hepinize saygılar sunuyor avlarınızda başarılar diliyorum.
8 numara rapala halkası küçük zaten ben 4 numara kullanıyorum. Çanakkalede yazlıktayken evin duvarına dayıyorum ve balığa gittiğimde oradan alıp hoop doğru meraya, arkadaşlar ile bir yerlere gittiğimizde ise elbet tak çıkar misinayı halkalardan geçir rapala klipsini bağla gibi durumlar oluyor.
Avı sonlandırdıktan sonra düzeneği toplarken makinadaki misinanın kendi kendine boşalmaması için napıyorsunuz?
Bende forumdaki tavsiyeler üzerine okuma 8 numara halka aldım ve onu kullanıyorum. Büyüklüğününde fena olmadığını düşünüyorum. Acaba firmalar arasında bir fark olabilirmi. Atıyorum okumanın 8 i iyidir de sizin kullandığınız başka bir markadır ve numaralandırması farklı olabilirmi.
Ben de parçalı kamış kullanıyorum. Av bittiğinde birbirinden ayırıyorum, zaten misinada klips olduğu için kamışın ucundan geçmiyor, ben de misinayı hafif gergin tutarak kamışı tabiri caizse katlıyorum. Geçen günlerde başıma geldi, kamışları sıkıca birbirine takamamışım ve oltayı attığımda diğer ek de fırladı .
makinanın üzerinde misinayı sıkıştırmak için yer vardır misinanın ucunu oraya sıkıştırın. taşımak sorun olmıyacaksa misinanızı hiç sökmeden kamışı ek yerinden çıkarın diğer parçayla ortalayın kamışın iki uçlarını paket lastiğiyle tutturun.rast gele
en kolay yöntem... uç parçanın ucunu alt parçanınsap tarafına dogru yatır . makineyi sar boşlugu al uste ve alta birer adet paket lastiği tak oldu bitti becerebiliyorsan yada birisine saglam keten bezden(tente bezinden) bir boru kılıf diktir.. güel günlerde kullan...
Güle güle kullan Soner kardeşim. Makina ve kamışın, ana unsurlardır. Diğer, misinaydı, halkaydı, rapalaydı, bu tür malzemeler teçhizat kısmına girer zaten. Sahtelere yöneleceksen, 3-5 rapalan değişik boylarda halka ve klipslerie ve de misinalara ihtiyaç duyacaksın. Hepsinin yeri ve zamanı mutlaka olacaktır. İyi dileklerimle, en güzel avlara olsun.
Çok sağolasın hem balık hemde meslek üstadım Tevfik Abicim. Bu takımla tuttuğum ilk balık senin şerefine olacak....
O ŞEREF hepimize ait olsun. Ay sonu bar sayımlarında fazla karıştırıp .............................hihi hihi
Ben ilk fırsatta gideceğim. Makine gayet güzel görünüyor fakat sol elle sararken makinanın kolu dikkat etmezsen üstte dönen kısma çarpıyor. Gerçi bunu düşünerek genişleyebilir yapmışlar ama ben saten sağ elimle sardığım için yerini değiştirince çarpmamaya başladı. Birde misinayı makinaya sararken farkında olmadan ağzına ladar doldurmuşum . Bi sorun olurmu acaba? Herkese verdiği bilgiler ve tavsiyeleri için ayrıca çok teşekkür ederim. Yüzünüzü kara çıkarmayacak ve iyi balıklar yakakayıp burada paylaşacağım.
Aşk olsun abicim sende böyle düşünürsen hiç bilmeyenler turizm çalışanlarını hep alem yapıyor zannedecek? Her zaman olmaz ara sıra
Misina fazla olunca atışlarda dolaşma çok oluyor. Babam da makinelerden birine çok sarmış, her atışta fazladan ip çıktığı için dolaşıyor, misinayı azaltacağım fırsat bulursam.
Soner kardeşim, Benimkisi sadece espiri. Kulanmamda. Ama sayımlarda, gerçek mi, boyalı sumu? R. yerine şişelere su mu doldurulmuş diye koklamaktan ve tatmaktan kafayı bulurdum. Tabii bunu değişik özelliklerde 3000-5000 şişe olarak düşünmen gerekir.hihi hihi
Misina sarım konusundada, orta sıkılıkla makaranın dolmasına 1 mm. kalana kadar sarılırsa problem kalmaz. Fazla sarımlarda, misina kendiliğinden boşalacağı için ciddi sorunlarla karşılaşırsın.