Formda değerli üyelerimizin güzel önerileri sonucunda daiwa crossfire kamış ve 420 gr ağırlığı nedeniyle vaz geçtiğim diwa crossfire makine yerine shımano catana 40 ile bir takım oluşturdum. Sufix 10 kg çekerli 0.35 te misina sardım. (kalın olmuş demeyin daha ince misina kullanacak kadar ustalaşamadım.) Bu takımda amacım et-çek ve hafif beklemeli avlar. Ancak üstadlara bir sorum olacak catana'yı acaba 40 lık olması sebebiyle 2.40 carmoran bull fingeer kamışta kullansam çok uyumsuz olur mu? Not: Bir av sırasında bu kamışa okuma nın 55 lik bi makinasını taktım ve gördümki en büyük kamış yüzüğünün makinaya yakın ve gereğinden küçük olması sebebiyle titreme oluyor. Hemen çıkartıp 30 luk eski makinasını geri taktım. Bunun gibi uyumsuzlu mesela
Catana 30 luk 76 tl ye düştü umarım yakalamissindir.. 25 yada 30 luk kafa spinde iyi tabi ama 40 da olabilir.. Bağlantı bacağı uzun kacarmi onu da bayide takip denemek lazım...
Ali Kardeşim. 2.40 kamış + 40 lık Catana kombinasyonu Spin amaçlı, 3.00 lük kamış + 40 lık Catana kombinasyonu, hafif avlar için oldukça uygun olacaktır. Zaten bu platformda 3-5 değişik kamış kombinasyonu olmazsa olmazdır. Bu da zaman içerisinde oluşacak ihtiyaçların doğrultusunda giderilecektir. İyi günlerde güle güle kullan.:thumb: :thumb:
bende catana 40 var 270 10-30 gr atarlı kamışla çok rahat hm yemli hemde at çek yapıorm bence bir sorun olmaz catana çok güzel mkina şahsn gözüm gibi bakıom bn bu gidişle torunlarıma kalır : okadar saglam ve daanklı ii seçim:thumb: ii akşamlarr hepinize... balıklı rüalar.. ayrıca eklemek istedim 2.40 kamışlada kullandım 5-25 a hiç bir dez avantjı yok kullanınca anlarsın ...
Tevfik abi. Söylediğin gibi bunu sipin amaçlı kullanacam. makinayı daiwa crosfire 2.70 takıp hafif yemli avlarda kullanmayı düşünüyorum. Zaten, ayrıca sizin tavsiyenizle linaffe allaraund 3.50 kamışı aldım ve buna da okuma travertine 55 takıp iribalıklara göz dikmiştim Teşekkürler.