Şıpşıp 2012 :)

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında KEFALKIRAN tarafından paylaşıldı.

1. KEFALKIRAN

KEFALKIRAN Murat Doğan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Dülger
    Boğazda birçok sahteyle yaptığım denemelerde istediğim sonuçları alamadım. Bir de sahtelerin üstlerindeki boyalı bölümlerin kalkması beni biraz üzdü. Ben de daha önce sitede konularını okuduğum şıpşıp denilen lolipop çubuğundan 2 adet sahte yaptım. Kendime göre bazı düzenlemeler yaptım. En kısa sürede denemeyi düşünüyorum. Bakalım sonuçlar ne olacak :)

Bunları hazırlarken bir tanesini alüminyum folyo ile diğerini de hologramlı kap ile kapladım. Kırmızı oje, siyah ve beyaz oje kullandım.

2. gacal

gacal Deniz Uzun

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2.40 5/25
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFD
    En İyi Avı:
    Levrek 4,5 kg
    bunun methini çok duydum. çok güzel diyenler de var bişeye benzetemeyenlerde..

bakalım sen ne diyecen :)

3. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    güzel gözüküyor eline sağlık :)

yalnız üzerine parlatıcı oje sürersen renkler daha kalıcı olur. Yat verniğide olur.

4. aTomKarinca

aTomKarinca Yavuz

Favori Kamış:
    Linea-effe Extreme cast 4.40
    Favori Makine:
    Daiwa EMCAST SPORT 5500
    En İyi Avı:
    Eşkina 2,750 Gr
    Bende aLttakinin orjinaLi var.. 3 böLümünde içerisi fosforLa donatıLmış kafa kısmı biLdigin zargana kafası su üstü su aLtı denemeLerde iyi sonuçLar eLde edecegime inanıyorum deneme sonucLarımı raporLarLa beraber iLerLeyen günLerde sitede yayınLarım nasipse..

RastgeLe Arkadasım..

5. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
  6. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Güzel görünüyor elinize sağlık, kadir abinin de dediği gibi, sonunda ki kancayı kamufle edecek tüy benzeri bir şey güzel olabilir. :)

7. KEFALKIRAN

KEFALKIRAN Murat Doğan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Dülger
    ben de çok merak ediyorum gerçekten...

teşekkürler ceyhun. üzerine parlatıcı oje sürdüm tavsiyen üzerine. birşey tutmayı başarırsam sana da gösteririm umarım :)

size de rastgele. inşallah güzel avlarınız olur.

önerinizi dikkate alacağım. bir tane de ragot iğnelisini yapayım. sağolun...

teşekkürler. tüy de iyi fikir. tek iğneli yapacağıma bir de tüy ekleyeyim bakalım. sonuçta avda başarılı olursa fotoğraflarla paylaşmak isterim. kısmet artık...

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Bunu böyle yapacağına, radyo antenleri olur içiçe geçen, onları bir dene derim.

Teknik olarak su üstünde gezen parlak bir şey görünmez. Bu levrek onu sesiyle bulamaz demek değil elbette.

9. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    Bu sistemi yaklaşık olarak sekiz sene önce öğrenmiştim. Bu yöntem gökçeada balıkcıları tarafından icat edilmiştir. Bu şıpşıp ile çok rapor yayınladım. Orjinali beyaz topitop sapı, boy 5-6-7-8-9- cm olabilir. Boyamaya hiç gerek yok. Sadece 2 metre arkasına bir fırdöndü koyarsanız misinanın gam yapmasını engeller. Biz üçlü iğne ile kullandık, ancak tek bir iğnede iş görecektir.
    Bilhassa lüferde tek iğne daha iyi derim. Lüferin tek iğneden kurtulması daha zor oluyor. Ancak iğne boşta kalmasın, bir miktar plastiğin içine sokun. İğne cubukta düz olmalı.

Yakaladığım balıklar. Levrek, sinarit palazı, lüfer, zargana, istavrit, kolyoz, uskumru, lambuka, palamut ve en çokta melenur.

10. KEFALKIRAN

KEFALKIRAN Murat Doğan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Dülger

evet sizin bu konuda yazdıklarınızı görmüştüm. umarım ben de bunlarla yakaladığım balıkların listesini yazarım :) teşekkürler...

11. KEFALKIRAN

KEFALKIRAN Murat Doğan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Dülger
    bunu bir deneyeyim de radyo anteni olayına da bir bakabilirim. o konuda da forumda bazı yazılar görmüştüm. teşekkürler..

12. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    İçine kurşun döküp sahte gibi kullanıp makul randıman alanlar tanırım. Böyle parlak bir şey, yukardna bakan için çok belirgin, aşağıdan bakan için çok görünmez olur. Bir balıkta, yukarı aşağı bilmez malum, anlamaz bunu.