Boğazda birçok sahteyle yaptığım denemelerde istediğim sonuçları alamadım. Bir de sahtelerin üstlerindeki boyalı bölümlerin kalkması beni biraz üzdü. Ben de daha önce sitede konularını okuduğum şıpşıp denilen lolipop çubuğundan 2 adet sahte yaptım. Kendime göre bazı düzenlemeler yaptım. En kısa sürede denemeyi düşünüyorum. Bakalım sonuçlar ne olacak Bunları hazırlarken bir tanesini alüminyum folyo ile diğerini de hologramlı kap ile kapladım. Kırmızı oje, siyah ve beyaz oje kullandım.
bunun methini çok duydum. çok güzel diyenler de var bişeye benzetemeyenlerde.. bakalım sen ne diyecen
güzel gözüküyor eline sağlık yalnız üzerine parlatıcı oje sürersen renkler daha kalıcı olur. Yat verniğide olur.
Bende aLttakinin orjinaLi var.. 3 böLümünde içerisi fosforLa donatıLmış kafa kısmı biLdigin zargana kafası su üstü su aLtı denemeLerde iyi sonuçLar eLde edecegime inanıyorum deneme sonucLarımı raporLarLa beraber iLerLeyen günLerde sitede yayınLarım nasipse.. RastgeLe Arkadasım..
3lü kanca çok sırıtıyor..oraya tek kanca tak.(ragot iğnesi).ve arkasına tüy geçir.. bendede 5 6 tane var böyle değişik..ortadan kancalıda var..lolipop çubuğundan deyil.. görünüm olarak benzer sahte ile turna avım : http://www.dailymotion.com/video/xtt49x_handmade-lures_sport
Güzel görünüyor elinize sağlık, kadir abinin de dediği gibi, sonunda ki kancayı kamufle edecek tüy benzeri bir şey güzel olabilir.
ben de çok merak ediyorum gerçekten... teşekkürler ceyhun. üzerine parlatıcı oje sürdüm tavsiyen üzerine. birşey tutmayı başarırsam sana da gösteririm umarım size de rastgele. inşallah güzel avlarınız olur. önerinizi dikkate alacağım. bir tane de ragot iğnelisini yapayım. sağolun... teşekkürler. tüy de iyi fikir. tek iğneli yapacağıma bir de tüy ekleyeyim bakalım. sonuçta avda başarılı olursa fotoğraflarla paylaşmak isterim. kısmet artık...
Bunu böyle yapacağına, radyo antenleri olur içiçe geçen, onları bir dene derim. Teknik olarak su üstünde gezen parlak bir şey görünmez. Bu levrek onu sesiyle bulamaz demek değil elbette.
Bu sistemi yaklaşık olarak sekiz sene önce öğrenmiştim. Bu yöntem gökçeada balıkcıları tarafından icat edilmiştir. Bu şıpşıp ile çok rapor yayınladım. Orjinali beyaz topitop sapı, boy 5-6-7-8-9- cm olabilir. Boyamaya hiç gerek yok. Sadece 2 metre arkasına bir fırdöndü koyarsanız misinanın gam yapmasını engeller. Biz üçlü iğne ile kullandık, ancak tek bir iğnede iş görecektir. Bilhassa lüferde tek iğne daha iyi derim. Lüferin tek iğneden kurtulması daha zor oluyor. Ancak iğne boşta kalmasın, bir miktar plastiğin içine sokun. İğne cubukta düz olmalı. Yakaladığım balıklar. Levrek, sinarit palazı, lüfer, zargana, istavrit, kolyoz, uskumru, lambuka, palamut ve en çokta melenur.
evet sizin bu konuda yazdıklarınızı görmüştüm. umarım ben de bunlarla yakaladığım balıkların listesini yazarım teşekkürler...
bunu bir deneyeyim de radyo anteni olayına da bir bakabilirim. o konuda da forumda bazı yazılar görmüştüm. teşekkürler..
İçine kurşun döküp sahte gibi kullanıp makul randıman alanlar tanırım. Böyle parlak bir şey, yukardna bakan için çok belirgin, aşağıdan bakan için çok görünmez olur. Bir balıkta, yukarı aşağı bilmez malum, anlamaz bunu.