Günlerden birgün avdaşımla av zamanı hakkında konuşuyoruz. - Abi, bugün avlanmak için güzel bir gün değil diyor program. - Ben balığa bakıyorum, balık şıp şıp yaparsa ertesi gün face'de çok balık yakalanmış oluyor. Abinin evlerinde, fanusta bir japon balığı var. Eğer o yüzeyde durup dururken yemlenmeye çalışıyorsa güzel av oluyormuş. - Allah, Allah... Doğru ama buda balık değil mi? Olabilir. Gözüm fanusta bakıp duruyorum balığa. (Şaşı bak, şaşır) Günler geçiyor, kaynanam benim oğlana da japon balığı almış. Tam aradığım şey. Yılbaşı dolayısıyla kaynanam bizde, balığı da getirmiş. Millet televizyona, ben fanusa bakıyorum. Yılbaşı nasıl geçerse, yıl sonuna kadar öyle geçermiş derler ya, sanırım ben bu yıl sürekli fanusa bakacam. Balık suyu değiştiğinden öylece yatıyor, fanusun dibinde. Su soğuk sanırım. Ondan şıpşıp yapmıyor bu zaar. Hava bozuk, sağanak var. Kusursuz fırtına. Hem rüzgar, hem yağmur. On dakikada bir pencereden bakıp, iç geçiriyorum. - Bugün kırdılar balığı, kesin. Eşim : İstersen sen de git. - Çok yorgunum, ayakta zor duruyorum, avlakta dayanamam. Hem ertesi gün sabah Bergama'ya gideceğiz. Yarın giderim balığa. Yılbaşının sabahı Bergama'ya doğru yola çıkıyoruz. Balık ta yanımızda. Araba sürerken bile şıp şıp yapıyor mu diye balığa bakıyorum, hakgetire... Ay takvimini bilmiyo bu balık. En salak balığı almışınız. Bergamadayız, akşam suyuna 2 saat falan var. Ava mı gitsem, annemlere mi kararsızım. Hava şartları levreğe gel, levreğe diyor ama annem de Doruğu özledim diyordu. Neyse, şimdi ilk annemlere gidelim de zırlamasın yine, diyerek annemlere gidiyoruz. O gün annemlerde kalıyoruz ve ertesi gün öğreniyorum ki, ava giden kim varsa levrek tutmuş 2 gün. Şıpşıp yapmayan balığa gözümü dikip, ev ahalisine talimatı veriyorum: Bu köpeğe, 2 gün ne yemek ne su vermeyeceksiniz. Duyuyorum ki 2 avlağı patlatmışlar.:boom: Müthiş av vermiş 2 avlak. 1 avlak ta henüz kayda değer skor yok ama eli kulağındadır. Belki de şu satırları yazarken millet levreğe, levrek demiyordur. Şartsal bazda av zamanını kaçırmıştım, birazda kendi ehlikeyifliğimden. Sonraki 2 gün 2 avlağı denesek te kayda değer bir şey tutamadık 1 tane 25 cm civarı palaz tutup, fotograf dahi çekmeden saldık. Herkese şanslı avlar dilerim. Bu da Bergama'dan sevdiğim bir arkadaşım. Benim annneme gitmeyi tercih ettiğim gün yakaladı. Şu levreğin güzelliğini görmenizi istedim, umarım telif hakkı istemez. İzin de almadım kendisinden. Bi albeam var Cüneyt, telif hakkını istersen de, usturuplu iste.
Sen o Japon'u denize götürseydin, bi salsaydın, deniz suyu iyi gelirdi. Bol bol şıp şıp yapardı :laughing: :laughing: Bu arada, arkadaşın görünmeyen fotodan telif hakkı istemez sanırım Düzeltme : Foto göründü, şimdi isteyebilir telif
:laughing: :laughing: :laughing: Uygun bi fiyatta anlaşırız sanıyorum. Japon böyle devam ederse düşünüyorum bi güzellik. 30 gün alışma süresi verdim balığa. Saatini falan ayarlasın o süre zarfında, yoksa kendi bilir. :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: Zarardan son anda dönmüşsün, her işte bi hayır vardır, iyiki yazmışım. hihi
Balığı gözlemleme olayı ilginçmiş hihi hihi hihi Yılbaşı haftasındaki lodosu ve fırtınaları bende kaçırdım Volkan Abi , o aralar Dikili de değildim.Fakat benim olduğum taraflarda dip oltasına 4 kg civarı gelmiş.Ben cuma günü dönünce her şey eski haline dönmüştü. Ama 2 gün önce levrek beklerken lüfer geldi. idk Bunlar sevdi sanırım buraları geri dönüş yaptılar. Levreklerde tekrar kayboldu Bende buraları özetlemiş oldum. Levrek güzelmiş bu arada Bir dahakine sana rastgelsin reeling
Levreksizlik adama neler yaptırıyor işte. En son martın ilk haftası tutmuşum, sonrasında tık yok. Gerçi kaç av yaptım ki, olsun. Tam işi öğrendim biraz, hem konsantrasyonum kaçtı, hem isteğim azaldı, hem avdaşım evlendi av süremiz azaldı. Bu sene geçen seneyi mumla arayacam muhtemelen. Gaza gelecek, motive edecek bişi lazım ama ne bende bilmiyorum. idk Hala lüfer geliyor mu ya, onların da ayarı kaçtı. Levrekler mart sonuna kadar bi kaybolur, bi görünür. Ne zaman görüneceklerini ön görmek lazım yalnızca. hihi Sana da güzel bir levrek dilerim. Şöyle 3 kilonun biraz üstü bişi. Daha büyüğü yavan oluyor.
hayirli isler... Alemsin vallaha Kafes kusunda sak sakli kus diye bir tabir var hani sak sak sak vijuvvv vijuuvv cipetpet pet pet.. Senin balik sip sipsiz zaar
Abi tam ben balıksız av raporu yazmaya niyetlenmiştim ki sen yazmışsın neyse ben içimdeki fırtınalar dinsin sonra yazayım, hem benim foto koyabileceğim bi tanıdığım da yok, facebooktan mı kopyalasam acaba fotoları
Bizim balığın balık olduğundan şüpheliyim Roy. Fizik balık, beyin kuş olabilir. 1 ay gözlemleyecem kendisini. Şıpşıp yaptı, yaptı. Sende yaz Kardeşim. Boş dönenler balıklı raporları görünce kendini kötü hissediyor, kendimden biliyorum. Bizim raporlar, bak bizde siz gibi boş döndük dediği için boş dönenlere moral veriyor bence. hihi En son Japonya'nın kaç km olduğunu hesaplıyordun face de. :laughing: İçindeki fırtınaları tahmin ediyorum.
Abi sorma levrek peşine kat ettiğim yolun 3te biri ile japonyaya gidip orada yakala bırak levrek avı yapabileceğimi hesapladım aslında bu kadar bozulmamıştım bu güne kadar ama 4 günde 3 defa ve tam havasında suyunda gittiğim halde vuruş bile olmadan dönünce kayışı sıyırdım azcık
Volkan senın raporlarında gözüm balık aramıyor Anlatımın ava giderken , hazırlanırken yaşadıkların küçük japonun zaten bunlar trofe balığa ne hacet, neşen bol avların bereketli olsun kardeş
Eline sağlık Volkan. Güzel bir mizahi öykü olmuş. Akvaryum balığının rehberliği başta kafama bayağı yatmıştı. Sen iyisi çaktırmadan o balığı arkadaşınınkiyle değiştir. :9
Gerçekten de çok güzel levrekler yakalandı o bir kaç gün. Bana da tanımadıgım birinin bacak gibi levreğini kepçelemek nasip oldu.. idk balık sığ suya oturmuştu ve ince misina kopacak diye çekemiyordu.. sonrasında 3 gün boyunca soğuk fırtına dinlemeden gittim ama nafile.. O meşhur avlakta ben hariç herkes levrek aldı sanırım..
Güzel bir konu olmuş Volkancım. Bence balığın şıpşıpına değil de dönde arkana bak. Kaşıntın varsa git İç güdülerinle tecrübelerini birleştir. Uygun zamanı denk getirdin mi bak keyfine. Zira akvaryum balıkları su sıcaklığı, açlık, oksijen oranı, nitrit ve nitrat dengesi gibi faktörlerden etkilenip şıpşıp yapabilir Bence Ay umurlarında bile değildir. Hava gerçekten çok soğuk. Balıksız dönme riskini göze alamıyor insan. Zira balık yoksa yenilen soğuk çoook acı geliyor. 1 Ocak akşam suyunu farklı bir avlakta denedim bende. Israr etmedik çünkü gerçekten çok sert bir hava vardı. Şimdilik dönüp bakıyorum; henüz kaşınmıyor
Levrekçilik böyle maalesef, 1 ay hemen hergün gidene bile denk gelmeye biliyor. Ne zaman, nereye gittin diye sormuyorum.
Teşekkürler Cem, başarılı avlarının devamını dilerim. Sağolasın Muharrem abi, benimde başta bayağı kafama yatmıştı da, düşündüğüm gibi olmadı. Her balık bilmiyor avlanma zamanını. Zamanlı zamansız avlanan bireyler var. Doğada da böyle zaten. Güzel avlarınızın devamını dilerim. Nice raporlarınızı okumak dileklerimle Sen tek değilsin Ulaş, denk gelmeyen Bergamalı arkadaşlar da var. 7-8 tane birden tutan da var. Bu levrekçilikte avcılığın nasip, kısmet kısmı bayağı ağır basıyor. Bir sonraki ava şansın bol olsun, bacak gibi çekmek sana da nasip olsun. Öğretmen olduğun nasıl da belli. Hemen nitrit, nitrat vs. konuyu bilimsel olarak sonuçlandırmışsın hocam. Benim japon balığıyla ilgili hayallerimi de bitirdin. Hava o zamanlar ılıkımsıydı yine. Şu anda dışarda olana Allah yardım etsin. Sana da keyifli avlar dilerim.
Uzun yıılar,yıllık ortalama 300 bin fanusluk japon satmış bir ağabeyin olarak, fanusta bakılan bu balıkların ortalama yaşamının 15 gün civarı olduğunu,dolayısıyla bir aylık süreyi görmeme ihtimalin olabileceğini üzülerek bildireyim Volkanım.Bu balığın,yerlisi var,suriyesi var,çini var,malezyası var,taylandı var,yani varoğlu var.Solunarla bağlantılı reaksiyon veren hangisi acep,senin balık biraz yoz bir çeşide benziyor,arkadaşının balığının varsa bir fotosunu koyarsan,menşei hakkında seni bilgilendirebilirim sanırım,bu sayede incelemene doğru materyallerle devam etmiş olursun
Sen sorma ben söyleyeyim abi bir akşam suyu bir sanah suyu azmaklara yaptım su güzel bulanıktı, bir tanesinde biz alamadık ama yanımızdaki bi arkadaş hava kararınca çamurlu suyun içine silikon atıp hızlı sarımla ve tepe lambasını sudan ayırmadan????? bi levrek aldı. Üçüncü avım körfezde yakala bırak olacaktı ama yakalayamayınca bırakamadım haliyle denk getirebilseydim körfezden video alıp suya iade edecektim
Renk ve tip aynı ama sanırım benimki çin malı. Avdaşımdaki 6 aydır yaşıyor, ölecek gibi de değil. Bizdeki de pek toprağa bakmıyor Fatih abi. Yardım teklifin için teşekkür ederim abi. Keyifli avların olsun. Demek ki levrek gördün sonunda. Sen tutmasan da doğru zamanda avlağa gitmişsin. Sürü yoksa zaten 1 kişi, hadi bilemedin 3 kişi tutar 15 kişi bakar. Tepe lambası olayı da ilginçmiş. hihi Levrek cins balıktır, gider en acemiye en kötü takıma toslar bazen. Tutulan muhtemelen 35 - 40 cm'lerdedir diye düşünüyorum. Hangi gün nereye gittiniz özelden yazabilirmisin, merak ettim?
Bir belgesede, yuvarlak akvaryumların (fanus) balıkların dış dünyayı algılarına olumsuz etkisi olduğunu bu nedenle balıkların fiziksel ve ruhsal sağlıklarının bozulduğu anlatılmıştı. Hatta bazı ülkelerde yuvarlak akvaryum kullanımının yasaklandığından bahsedilmişti. Bu konudaki fikriniz nedir sevgil abim?