arkadaşlar şahsi fikrimi söylüyorum kimse üzerine alınmasın baştan söyliyim amacım kimseyle tartışmak değil ama şunu söylemeden geçemeyeceğim.şu mera konusunda herkez bir sır gibi davranıyor.bu başlık altında insanlar bu mera konusunu paylaşmayacaksa ne paylaşacak.şu kadar tuttun bu kadar kaçırdım için yazacaksanız zaten çoğu insanımız bire bin katarak anlatıyor milletin ne tuttuğu yada kaçırdığı en azından benim için çok önem arz etmiyor.ayrıca nerden bileyim senin ne tuttuğunu yada tutamadığını.arada teknelerle alanlar oluyor sanki kıyıdan tutulmuş gibi anlıyor insanlar bu da çok yanlış.insanlar çalışıyor ve vakitleri çok az...mera aramakla bu vakiti ölüyor.yer versek orası hemen doluyor atacak yer kalmıyor gibi düşünenler de olabilir ama istanbulun çoğu yerinde zaten olta atacak yer sayısı az olduğundan kalabalık...köprüler yılın büyük çoğunluğu hep dolu balık olsa da olmasa da...neyse herkezin düşüncesine de saygılıyım ama bence paylaşmak çok güzel bir duygu...
Kimse terketmediği merayı teşhir etmez. Zira mera tespiti büyük emek ister. Sabır, emek, zaman, para gider iyi bir mera tespiti için. Onun için uluorta merasını teşhir edene de inanmam zaten.
Gezici timler var Ellerinde 3G teknolojisi sahillerde bekliyorlar. Forumda bir balık alındığını duyunca hoppa toparlanıp oraya gidiyorlar. Bu kişiler en az 5 kişi olmakla beraber 10 kişiye kadar sayıları yükselmekte olup, sakin bir meraya yerleştiklerinde bulundukları yeri biraz karıştırıyorlar. En güzeli insan kendine 3-4 mera bulsun. Kafasına göre Boğaz misler gibi bu aralar.. Selam ve hürmet ile..
furkan kardeşim arkadaşlar aradılar ve inanırmısın sahildeki arkadaşlara megafondan bir küfürler ediyorlar şaşırdık kaldık ama yılmak yok aramaya devam kötü söz sahibinindir
Ah ben orada boğazda attığım 150gr kurşunlarla olacaktım, Allah yarattı demeden bombardıman etmezmiydim onları banghead banghead banghead
. Balık işi hiç belli olmaz birgün orada birgün burada önemli olan bu balığın çıktığını bildiğiniz yerden şaşmayın. Benim mera bu sene çok güzel balık yaptı ama bu ara bayramdan önceki gibi yapmıyor. Ayrıca buradan mera bilgisini verdiğim zaman orada omuz omuza atar millet. Zaten az çok herkesin bildiği meralar var. Herkes bildiği yerden şaşmasın sabırlı olsun.
Merhaba, Insanların denize saygısı yok ki meraya olsun. Sadece buradaki üyeler okusa öğrense ne ise... Üye olmayanlar dışarıdan hazır bilgi peşinde koşanlar vs.. Ben olsam bende söylemem. Zaten istanbulda balığa atılan yerler belli oralarda ana baba günü oluyor millet zevk almıyor. Ben 2 sene önce Vaniköy- kuleli buralardan çok zevk alırdım şimdi hafta sonları gittiğimde o kalabalıkta oltamı açmaya kendimi yormaya luzum görmüyorum. Artık başka yerlere istanbul dışına yada merkezden uzak yerlere gitmeyi düşünüyorum.
Zaten, forumda aktif olanlar hiçbir zaman ne mera sorar, ne de mera açıklar. Dikkat edin, mesaj sayısı çok az olan kişiler hep carlıyor. Hep onlar, ya burası rapor sayfası muhabbet etmeyin diyenler.
Balık tutmak artık hakikaten zevk olmaktan çıktı, eziyete dönüştü.. Hiç kimse alınmasın gücenmesin, hepimiz acemiydik, hala da yeni gittiğimiz meralarda acemi oluruz.. Ama..... Lütfen Acemiliği saygısızlık ve vurdumduymazlıkla karıştırmayalım.. Hemen örnek verelim... Gece balığa gitmişiz. ağır kurşunla yemli dip oltası atmışız, birisi gelir, gece gece palamut çaparisi atar, biri gelir ince takım istavrit çaparisini uzağa atar, biri gelir yemli su üstü takım atar.. Uyarırsın....... "Ben ACEMİYİM"der, ve uygulamasına devam eder.. Tabi tüm takımlar birbirinde..... Bunların hepsini ayrı örnek sanmayın... Hepsi ayni gecede, ayni anda, ayni yerde yaşananlar...... Böyle ACEMİLER! ne kendileri balık yakalar, ne başkalarına yakalatır, ne de insanda balık tutma zevki bırakır....
Yorumunuza yeke yek katıLıyorum... ve diyorumki buradan o acemi arkadasLara.. Lütfen yemLi oLta atan arkadasLarın yanında capari atmayın biraz daha anLayış biraz daha sağ duyuya davet ediyorum sizLeri.. avcıLık saygı iLe başLar anLayış iLe devam eder ve mutLu sonLa ßiter....
abi çok güzel söylemişin bende acemiyim ama yeni bir yer yeni balık söz konusu olunca sağımda solumda kim varsa sorarım ne var ne yok nasıl atılıyor nereye atlıyor nasıl tutuluyor malzemeler neler aynı şekilde yanımda varsa böyle bir kemse elimden geldiği kadar yardım ederim
hepimiz yeni meraya gittiğimizde acemilik yaşamısızdır onun için forumda olanlar belli yeni meraya gideceğimiz zaman bildiriz giden arkadaşlardan yardım istenir bizde özelden yazarak elimizden geleni yaparız yapmamaya gelince sendersin 100 ben derim 500 bir rüyanın içinde hep beraber yaşarız veya yaşarlar onun için biz torbacılara değil birbirimize yardım edersek bu sorun ortadan kalkar ama yer bildirmeyene yer bildirilmessin yani herkes birbiyle bilgi alış verişinde bulunulsun derim yer bildirmeyene saygılar bizden[/B]
Balıkla uğraşan herkez az çok hangi balık nerede,nezaman,ne ile ve nasıl tutulacağını bilir,Buradaki paylaşımımız sadece malum meralarımızda balığın başlayıp başlamadığı ve miktarı ile bilgi vermeye yöneliktir,paylaşanada paylaşmayanada saygı göstermek zorundayız,amaç salt balık tutmak değil keyifte alabilmektir,zaten dileyen arkadaşlara herkes özelden yardımcı oluyor hemde bu sayede gerçek gönül veren arkadaşlarlada tanışmız oluyoruz.Şahsen balık tutarken ben forumdan falanca kişiyim,selamlaşmak tanışmak beni çok mutlu ediyor.
Sende 1 lira var. Bende 1 lira var. Paraları değiştirdik. Sende 1 lira var. Bende 1 lira var. Sende bir Bilgi var. Bende 1 Bilgi var. Bilgileri değiştik. Sende 2 Bilgi var. Bende 2 Bilgi var. Sabri, ne güzel imzan varmış. İlk defa farkediyorum. Süper..
Ne şekiller var meralarda. Birisine dalacam az kaldı patlıyacak sabır taşım da du bakalım kime dalacam. Artık sopa mı yerim sopamı atarım bende merak ediyorum. 20 sene evvel olsa garantili döverdim de şimdi ihtiyarladık .
Boşver abicim.. değmez hiç bir şeye.. Elimizde bir bu zevk var..napalım ondan da vazgeçeriz artık. soğuklar gelince azalır diyorduk bu kargaşa;ancak daha da arttıidk
Yok benim bu ülke insanından iyice ümidim kırıldı. Artık meraların afedersiniz ama içine edildi. Arkadaşların bahsettiği gibi mobilize ekipler var artık. 1 balık görünce hemen sağı solu arayıp bi kamyon adamı anında iştimaya diziyolar. (Kamyon la gelenleri gördüm abartı değil gerçek)
Boğazdan avlanmak en kısa zamanda belgeye bağlanmalı.. belgesi olmayanın avlanmasına kesinlikle izin verilmemeli ve çok sıkı denetim olmalı.. kovalardaki balık boyları ve miktarı bile limitler çerçevesinde denetlenmeli.. Hayal ama belki birgün gerçek olur.. böylece meralar sadece gerçek avcılara kalır, ipini koparan gelemez..