Arkadaşlar kıyıdan levrek sırtısı için canla başla elimdeki imkanlar dahilinde mücadele ediyorum ne yazıkki bütçem spin yada baitcasting gibi sahte yemlerle levrek avına elverişli sistemler kurmaya yetmiyor,gelelim asıl konuya... 1-Surf kamışla kıyıdan levrek sırtısı yapmak için nasıl bir düzenek kurulmalı kurşun-ağırlık topu kullanılmalımı(malum sadece sahte ve misina olduğunda 3-5 metreden öteye fırlatılmıyor) 2-Havanın rolü nedir hangi saatlerde nasıl bir havada işte levrek sırtısı vakti budur ! deyip oltamızı kaptığımız gibi atçek yapmaya başlamalıyız? özetleyecek olursak reeling surf(sıradan ) kamışla levrek sırtısı yapmaya mahkum arkadaşların bir nevi sesi olmak istiyorum burada maksadım yoktan varetmek varmış gibisinden elde olanla bişeyler yapmaya çalışmak , teşekkürler...
okuma marka 20 tl ye aldığım 4.5.1 (üstünde yazıodu şu an makine ve kamış yazlıkta o yüzden bakamıyorum) makine ve 3 metre yine 20 tl lik alasca marka bi kamış iç içe geçen tip ,bu güne kadar hep elle avlandım ilk kamış takımım bu oldu reeling mrsparkle takımı internetten arasam bulamıorm made in china dandirik bi takım yani...
zannediyorum şuanda sahip olduğun sistem surf değil, biraz daha amatörce genel amaçlı kullanılabilecek tiplerden. bu yüzden elindeki sistemin yapmak istediğin şeye daha yakın olduğunu düşünüyorum. surf kamışla sahte kullanmak zor oluyor, imkansızlıktan dolayı denedim ve baya uğraştırdı en sonundada misina makinanın mekanizmasına dolandı çünkü surf makinalar bol miktarda misina boşaltmaya eğilimli makaraya sahip ama sahtenin ağırlığı buna müsade etmiyor, halbuki 30 liralık uyduruk kamışımla neredeyse aynı mesafeye attım ve çok daha rahat bir şekilde sahte kullanabildim. eğerki elindeki kamış surfse ve imkanın yoksa ucuz, atarı düşük ve daha kompakt bir kamış edin, yok surf değilse zaten kullanabilirsin imkan dahilinde. işin teknik kısmına ise tecrübeli kişiler yardım edecektir, bu konuda daha emekleme aşamasında bile sayılmam birde aklımdayken sorayım sırtı avı sadece tekneden yapılan birşey değilmi? kıyıdan sırtı nasıl oluyor?
1. Makinene ince misina sar. 0,20-0,22 gibi. Bu kalınlıktaki misinalarla sahteni daha ileri atabilirsin. 2. Gündüz avlarında deniz çarşaf gibi olmasın. Sabah ve akşam suları, yağmurlu havalar, nispeten rüzgarlı havalar iyidir levrekte.