şiraz ve tatlı su kefali avım

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında fikret maden tarafından paylaşıldı.

1. fikret maden

fikret maden Fikret

dip oltası ve solucan kulandım.yanımda tavuk ciğeri de vardı fakat yapısı itibariyle pek kullanışlı bir yem türü değil.şiraz da fena balık değil.tadı kötü değil.lakin çay tatlı su kefali kaynıyo.hem de çok irileri var.0,25 misina kullanmama rağmen irilerini tutamadım.herkese bol şanslar.

Son düzenleme: 11 Ekim 2010
  2. LapinCash

LapinCash

Resimdekiler sazan.

3. matti

matti murat

emre ufak olan balığın sazan olduğuna eminmisin?

4. stillborn19

stillborn19 Sezai

Favori Makine:
    Kamış:Linaffe,Captain,Remixon makina:Virax Charizma
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg
    ufak olan balığın yavrusunu bugün yakaladık sudağa yem yaptık türünü bilmiyoum ama kefal familyasından sanırım dierleri Sazan kefalle alakası yok

5. fikret maden

fikret maden Fikret

en üstteki tatlı su kefali.diğer ikisi ise şiraz denen balık.4er adet küçük bıyıkları var.fotoğraf sazana benziyor ama değil.

6. fikret maden

fikret maden Fikret

sazanda da 4 adet bıyık varmış.sanırım alttaki iki balık sazan olabilir.

7. konevii

konevii veysel

şansın daha bol olsun kardeş.
    diğer arkadaşlara katılıyorum. üstteki kefal, alttakiler sazan.

daha iyilerine rastgele..

8. sillurace

sillurace Ruşen

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2.10
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV30
    En İyi Avı:
    Yayın (8 kg)
    Yukarıdan aşağı sırasıyla: tatlı su kefali, sazan, sazan :)

Alttaki iki balık kesinlikle siraz değil.

9. LapinCash

LapinCash

Söylediğim bu üsttekinin kefal olduğuna kanaatımız varda diğer ikisinin sazan olduğunu kastetmiştim.

10. nedim gürler

nedim gürler Nedim Gürler

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    3-4 kg sazan
    Alttan ikisi de sazan.

11. sehzadem82

sehzadem82 H Barış KEDELEŞ

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    dostum güzel av olmuş keşke biraz ayrıntıya girseydin , allayıp - pullasaydın güzel olurdu ama güzel av... Bence resimleri kaldır limitler tutmuyor gibi..cünki diğer arkadaşlara katılıyorum sazan var 2 tane...

12. fikret maden

fikret maden Fikret

allayıp pulla derken ne demek istediğinizi tam anlamadım.sazanın yasal boyutlarını bilmiyordum.daha doğrusu tuttuğum balıkların sazan olduğunu bilmiyordum.şiraz diye almıştım onları.acemi olunca böyle oluyor ne yazık ki.

13. stillborn19

stillborn19 Sezai

Favori Makine:
    Kamış:Linaffe,Captain,Remixon makina:Virax Charizma
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg
    Allayıp,pullayıp derken yapmış olduğun avı detaylı bir şekilde ballandıra ballandıra karşı tarafın kokurken hencanlanacağı bi hikaye olmasını kast etmiş biz av hikayelerini okumaktan büyük zevk alırız yaptıpımız avlarıda detaylıca anlatırız balığı olan sevgimiz özlemimizi bi biraz tatmin etmiş oluruz olay bu
    Limitlere gelince Önemli değil kardeş yeterki sen forumu takip et limitleri öğren bidaha kine daha dikkatli olursun olur biter zamanında bende limit altı sazanları alı koydum ama artık sazan geliyor oltama geri salıyorum limit üstü olsa bile avcı balıklar daha ilgimi çekiyor sazan göller açısındanda çok faydalı olduğundan avlamayada kıyamıyorum hayvanı tabi sizlerede illede sazan avlamayın demiyorum herkesin kendi kararı :)
    Limitleride böyle Forumlardan öğrendim daha bilinçli av yapmaya gayret ediyorum
    resimide kaldırmana gerek yoktu bence

14. LapinCash

LapinCash

Limit olayına hiç dikkat etmemiştim :D

15. sehzadem82

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    Balık tutmak bir aşk tır bence bir tutku , acemiliği de güzeldir ustalığıda :)
    allamak pullamak tan kastım daha detaylı bir rapor yazman , hani şöyle bir hazırlık yaptık , bir anda zil çaldı şöyle oldu görmeliydiniz falan , bazen gidemiyoruz av a raporlarla azda olsa kendimizi frenlemeye çalışıyoruz. Sazan limitlerini formumuzda bulursun ama ön bilgi olarak 42 cm altı limit altı oldugundan yasaktır. Bizler avlanırken hem limitleri - hem geleceğimizi düşünüyoruz. Küçük bir sazanı bıraktığın zaman kazanacakların onu yemekten daha fazla zevk verecektir insana. Çünki bu gun 18 - 30 cm bıraktıgın balık yarın 50 cm lık bir dev olarak gelir heyecan artar ve geleceğe yatırım yapmış oluruz. Acemi olmanı küçümseme bu forum gerçek tutkuyla avlanmak isteyeni zamanla ! usta yapar.

16. sehzadem82

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    :rolleyes: