Cumartesi gecesi gruptan Ferit Yücetürk ile birlikte Sirkeci'de oltalarımızı yemleyip suya bıraktık. Çinekopa niyetliydik, pek tuhaf bir şekilde sürekli vuruş almamıza rağmen bir türlü tasmalayamadık. Balıklar küçük boylu herhalde diyerek iğneleri küçültünce aşağıdaki zatı muhteremin istavrit olduğunu anladık. Hemen 11 numara mustad 2 köstekli dip oltasına bir dönüş... Sonrası geldi zaten... Yem olarak istavrit kullandık, yanımızda hamsi veya özellikle karides olsaydı keşke... Herkese hayırlı bayramlar dilerim..... Linaffe kovamın ana gövdesi düşünce bir çözüm buldum, alt kısmındaki fazlalık sorun olmuyor, tam aksine balıklara daha fazla oksijen alanı sunuyor...
Hüseyin tebrik ederim, hakikaten oltaya hep azmanlar gelmiş. Afiyet olsun kardeş, güzel avlarının devamını dilerim. İçerdiği kurşun nedeniyle zehirleyici etkisinden dolayı gazete kağıdı ile balıkların temasını zaralıdır diye biliyorum. Aman dikkat.
İstavritler baba maaşallah keşke o akşam orada olsaydım diyemeyeceğim çünkü o sırada ben de at çek yöntemiyle rapala ile aldığım 2,750 kg'lik levreği yorarak kıyıya alma telaşındaydım. Hikayesini bilahare mufassal bir rapor ile neşredeceğim.
Gün kardeşlerin günüymüş desene. Raporu beklemeden peşinen tebriklerimi sunmuş olayım. Tadında avlarınız daim olsun Hasancım.
Maşallah Hüseyin abi, avın daim olsun. Hasan abi senin de raporunu dört gözle bekliyoruz. İyi bayramlar.
heralde Trofe İstavrit de böyle olsa gerek bence denizin en lezzetli balığı istavrit mükemmel eti var hamsi leş gibi kokuyor nezaman yesem midemi bozuyor yada hastanelik ediyor ama istavrit öyle değil yedikçe yiyesim geliyor midemede hiç dokunmuyor
tebrikler. geçen sene böyle azman istavritleri yakalayıp sarıkanata yem yapmıştım.ç başta kıyamadım kesmeye ama sarıkanat o kadar seri yaptı ki oltayı diplemeden balık vuruyordu
Sezai kardesim.Bence senin yedigin hamsi bayattir Yani ben ilk defa hamsi hakkinda boylesine kotu bir yorum goruyorum. Istavritin yeri ayri,hamsinin yeri ayridir bence. Daha dogrusu hepsinin yeri ayridir. Benim sahsi dusuncem ise hamsinin yenilebilecek en guzel baliklardan bir tanesi olmasi.Ozelliklede misir unu ile kizartilmis yagli hamsiler kesinlikle tadilmasi gerekenlerdendir diye dusunuyorum. Rastgele
Bu arada konu hakkindaki dusuncelerimi yazmayi unuttum Cok tesekkurler guzel rapor icin. Devamina rastgele insallah.
Tebrikler Huseyin guzel bir av olmus. Baliklar sahane canim cekti vallahi. Bu arada Emrahinda cani hamsi istedi herhal Toz kondurmamis hamsiye
Abi hic aklima getirme yahu! Inan olsun burnumda buram buram tutuyor Bak...Tamda ac zamanima denk geldi simdi bu soyledigin Rastgele...
Abi Bizim çorum'a hamsi taze gelmesi imkansız en azındna 2 günlük balık ancak geliyor burnumuzun dibinde samsun varolmasına rağmen bizim balıkçılarımızda biraz çok şerefli olduğu için şoklayıp satıyorlar Taze yemek hiç nasip olmadı pişirincede ortalığı bi koku alıyor artık evden 2 gün çıkmaz o koku ama istavrit öyle değil mükemmel bir balık Allah Özenerek yaratmış hayvanı
Maşşallah çok güzel bende geçen hafta köprünün üzerinden yarımkilo kadar istavrit aldım yemli takım kullandım karidese 4 adet büyük boy istavrit geldi diğerleri ise normal boylardaydı suyun pis olmasına rağmen güzel balık vardı gecesinede çinekopa döndü ben sadece 1 adet aldım ama epey alan vardı...