Sırtı Avı İle Nasıl Balık Avlanır, işte avımız. 28. Mayıs 2014

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında orhan kucukbicmen tarafından paylaşıldı.

1. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sırtı avı ile nasıl balık avlanır, sizlere son yaptığımız sırtı avında hem yaşayarak hem de gösterek anlatmak istiyorum.
    İsvicre de kaldığım seneler sevgili arkadaşım Namık ile beraberliğimiz burada da devam ediyor, arada sırada da beraber balığa çıkarız, ben İstanbul Karagümrük doğumlu o da İstanbul Koca Mustafapaşalı, bu semtlerinin çocukları olarak denizin kenarında büyüdüğümüzden balık ve balık avını da çok severiz.

Hava biraz dalgalı ve biraz da kapalı, bu havada sırtı avı yapacağız :
    Torik veya Palamut avlayacağız.
    Takımlarımızı çıkardık, hangi sahteleri kullanacağımıza karar verdik, ilk başta 0.40 ön ince misinayı yeniledik, kullanacağımız ağırlıkları tesbit ettik, ben dip tarafı oda üst ve orta tarafı yani orta suları arayacak.

Her avımızda olmazsa olmaz sahtelerimizi teknenin yanından yüzdürmeye başladık, gerçekten canlı balık gibi yüzdüklerini gördük.

Sahteler yüzerken misinalarımızı salmaya başladık, onda iki adet kurşun vardı ağırlık olarak 200 gr civarındaydı, sahte balıktan sonra 10 metre 0.40 misinadan sonra bir fırdöndü ve ana misina , ana misinanın 5. metresine 50. gr bir kurşun ve 5 metre sonra ikinci 150 gr bir kurşun.

Ben de ise aynı şekilde dizili olan 50.gr- 150 gr. 150 gr ve 200 gr toplam 600 gr ağırlık vardı.

Avımıza başladık, bu arada teknemizde bulunan su ısıtma ( Kettel) cihazını çalıştırdık ve kahvelerimizi içiyoruz.
    Bugünkü hedef balığımız palamut ve torik, benim her zaman gönlümdeki balık zaten torik.:) Toriklerin bulunduğu alana doğru rotamızı çevirdik, Toriklerin ve palamutların bulunduğu meramız 4 adet sığlıkların olduğu bir bölge , haliyle küçük balıkların emniyetli olarak sığındığı bir yerlerden biri, denizde balık bulucumda çok yem olduğunu görüyoruz, yemler genelde diplerde ve orta sularda , üst sularda da küçük balık oynaklarını görmekteyiz, her geçen saniye bizleri heyecanlandırmaya başlıyor, burada mutlaka toriğe ve palamuta rastlayacağımıza inanıyoruz ve dolaşmaya devam.

Sırtı ile Torik avında Toriklerin gelebileceği denizleri senelerden beri artık sayısını bilemediğim yüzlerce avımdan edindiğim tecrübe ile ezbere dolaşıyorum.

Sırtı avı tekne ile yapılan balık avlarının yani Çapari, Yemli dip balığı avlarından sonra öğrenilen ve yapılması gerçekten çok zor ve çok zaman, sabir isteyen bir av türü, işte ben bu avda istisna bir zevk alıyorum, zaten bütün balık avlarını çok iyi bir şekilde yaptığımı söyleyemem , ama sırtı avında artık belirli bir seviyeye geldiğimi ben de hissediyorum, iyi ki sırt avına çok ilgi göstermişim, bir işi tam olarak yapacaksın sözü doğruymuş, dile kolay 18 senede hiç ara vermeden fırsat bulduğumda her zaman sırtı avına çok ilgi gösterdim, çok zaman ve emek harcadım, balığı her avladığımda yeni yöntemlerle kendimi geliştirdim.

Sırtı avını yapmaya devam ediyoruz bu arada birer elma yemeye başladık ama avımıza tam inanarak devam ediyoruz.

Epey bir zaman geçti ava devam, açık sığlıkların ynından geçerken teknenin dönüş hareketinde oltamda iki geri çekiş hissettim ve bağırmaya başladım..TAMAM Namık tamam balık oltamada ama çok büyük diyorum ve, Namık kardeşime oltasını tekneye toplamasını söylüyorum.

Namık hemen kepçeyi eline alıyor, acele etme diyorum bu balıkla biraz gezintiye çıkmamız lazım, öyle oluyor hep beraber elimizde de balığımızı çekerek denizde dolaşıyoruz, arada sırada çekişinden 8 kilo falan diyorum, aradan bir hayli zaman geçti bu arada balığı ikimizde görmeye çok heves ediyoruz, aman bir göreyim de isterse kaçsın, duygumu dile getiriyorum Namık da onaylıyor.

Balığı tekneye alma başlıyor, oltamı tekrar sararak kurşunlara kadar geldim balıkta fazla bir hırçınlaşma yok itiraz etmeden geliyor, kurşunları güzelce istifleyip son kurşunu da tekneye aldıktan sonra balığın parladığını görüyorum ilk başta bu sinarit diyorum, balık sakin sakin geliyor ve bir akya sarıkuyruk olduğunu görüyorm, balığı kepçeleyen Namık Sarıkuyruğu tekneye alıyor, balık çok yorgun bu arada bizim tahminimizden küçük, fazla yaşamadı pes etti,gene fotoğrafını çektik, ıslak bir beze sararak gölge bir yere koyduk.

Avımıza devam, oltalarımızı denize bıraktık ve dolaşmaya başladık, bu sefer Namık Tamam ben de aldım deyince hemen takımımı toplamaya başladım bu arada ...Bu toriğe benziyor demesi kendisini doğruladı ve teknemize gelen palamutla daha da mutlu olduk, bu balıklar bize yeter dedik ve limana dönüş başladı.

Balıkları Muhammer ustamıza verdik masamızda sevgili Şener albayımız ve onu sınıf arkadaşı emekli Albayımız masamızı şenlendirdi Akya Muammer usta tarafından tavada buğlama şeklinde pişirilerek servis yapıldı yanında yeşil ve domates soğanlı bir salata, biraz koyun peyniri ile çok güzel bir akşam üstünü güzel dostlarımı arasın da yaşadık, bu arada balıkların av öyküsünü de onlara heyecanlı bir şekilde anlattık, işte bizler bu güzellikler için yaşıyoruz.

Balık avlamak ne kadar güzel , Allah şükrediyorum ki bu güzel denizi be güzel balıkları ve bu güzel yaşantıyı bizlere sağlıyor.

Sizlere de çok güzel balık avları dilerim, sevgiler rastgele.:)
    Misafir olarak katılan kardeşlerimi de tanımayı ve onlardan da bir yorum gelmesini çok isterim, bir de yorumlarınızda fazla iktisat etmeyin ki Balık avlarına verdiğimiz değer ve ilgi belli olsun.
    Sedece yorum yapmayanlar için, sevgiler.:)

2. berkerbaris

berkerbaris berker baris

Orhan Agabey tebrik eder ve detayli paylasiminiz icin tesekkur ederim. Afiyet seker olsun. Kazasiz belasiz avlar dilerim.

3. tncr

tncr tuncer

Afiyet olsun. zevkle okudum, keyifli avlar dilerim. derinlik tam olarak ne kadardı?

4. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Penn regiment,ShakespeareUglyStikCustom
    Favori Makine:
    Penn Conflict,DAMQickRetro,SproZALTARCXS
    Orhan abi, değerli bilgiler için teşekkürler. Sağlıcakla kal.
    Rastgele.

5. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Shimano Spin Power 425 bx
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
    Torikler, Kofanalar - Levrekler Vs. Vs.
    Orhan Amcacığım Maşallah,

Keşke Marmara sularıda böyle beraketli olsa, Ancak nisan mayıs, eylül ekim arası sırtıya birşeyler geliyor çinekop lüfer palamut vs. ama sonra ise kısır dönem gez gez hiç bir şey yok.

Avlarının devamını dilerim.

6. Mehmettolga

Mehmettolga Mehmet Tolga

Favori Kamış:
    Lineaeffe 240 surf, 180 bot
    Favori Makine:
    Ryobi Oasys 6000
    En İyi Avı:
    Tailor 3,5
    Hem eğitici bir yazı hem de zevkli bir av olmuş. Tebrikler ve teşekkürler

7. Gokmen07

Gokmen07 Gökmen

En İyi Avı:
    tutmak nasip olmadı daha
    yazı güzel yazan güzel ne denir ki.paylaşım için çok teşekkürler..

8. mehmetcelik33

mehmetcelik33 mehmet celik

orhan baba avlarıyın devamını diliyorum.akdenizde ne sinarit nede palamut kaldı.artık kurbağaya sırtıya gidiyorum.

9. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Tebrikler Orhan amca, balıklar da ortam da şahane. Aynen devamını dilerim. :)

10. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Berker kardeşim ben de sana güzel yorumların ve yapmış olduğum sırtı avıma göstermiş olduğun ilgiden dolayı çok teşekkür ederim inşallah diğer genç arkadaşlara iyi bir örnek olur, yoksa biz çalacağız biz oynayacağız. Ben de sana güzel ve bereketli avlar dilerim, sevgiler hoşçakal.:)

11. yasinim

yasinim Selçuk

En İyi Avı:
    CEYLAN
    Tebrikler Orhan abi. Sevgi ve saygılar..

12. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    Yazılarınızı keyifle okuyorum Orhan Amcacım. Tebrik ederim ve güzel avlarınızın devamını dilerim. Sağlıcakla kalın, saygılarımla :)

13. yhy

yhy Yahya

Çok güzel bir av raporu olmuş Üstadım, balıklar teknede de,masada da güzel durmuş, muhabbetiniz bol olsun.

14. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Böylesi değerli bilgiler için teşekkürler, balıklar için tebrikler Orhan abi :thumb:
    Benim içinde değerli olan; yapılan avda balığın niceliğinden çok niteliğidir.Bu yüzdendir ki sizin nitelikli avlarınızı büyük bir keyif ve hayranlıkla takip etmekteyiz.Nitelikli avlarınız daim olsun, rastgele üstadım :)

Bu arada "sinarit sırtı takımı" düzeneğinde dikkatimi çeken, balık geldiği zaman son 25 metrenin elle çekilmesi oldu.Kurşun 600 gr. balıkta en az kilo üstü olsa, yaklaşık 2 kg. yu 25 metre boyunca elle çekmek, Allah kolaylık versin. :rolleyes:

15. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    İlk başta bu güzel yorumların için çok teşekkürler Tuncel kardeşim, sizlerden gelecek yorumlar hepimiz için çok önemli, o kadar emek vererek yaptığımız avların balıklarını sizlere sunmak , sizlerle paylaşmak bu işin en önemli zevk ve şevk aldığımız kısmı, bu işi kim yaparsa yapsın bunun paylaşım sonunun sonucunu okurlarından ve paylaştığı arkadaşlarından almasıdır.

Ben de sizlerin aranızdan çıkmış biriyim, her ne kadar iki senede bir, bir sene ara vererek sizlerle beraber olsam da sonuçta en fazla av raporu yazan balıkçıların arasındayım bunun için de bir beklentimin olması da çok normal.

Balık avında gurubumuzda 43.000 üye, olta balıkçısı var son günlerde bakıyorum da ben ve balık avı raporu yazan arkadaşlara fazla ilgi yok, burada bizler hepimiz, hepimiz için burada bulunmaktayız.

Sevgili Tuncel kardeşim, senin yazdıkların, ava olan ilgin, avcıya olan saygın ve avcıyı motive edip yeni bir av sunmasını , tabiri caizse gaza getirmasini ve tekrar paylaşmasını çok güzel bir şekilde göstermişin, ben, senin vasıtan ile genç kardeşlerimize de bir seyler söylemek istiyorum, buraya Balık avına yeni katılan arkadaşlar bizler sizlere bilgi ve tecrübelerimizle yaptığımız avları sunuyoruz, sizler de okuyorsunuz, gerçekten beğendiğiniz ise iki güzel kelimeyi neden yazmazsınız, ben ve benim gibi arkadaşlarımın da bu küçük ödülü sizlerden beklediğimizi ve hak ettiğimizi düşünüyorum, bizler burada yazmak ve paylaşmak için buluşuyoruz, bunlar da benim isteklerim olsun, sizleri hiç bir zaman kırmak istemem bu sadece sizlere dürüst olarak hislerimi anlatmaktı. hepinize çok güzel avlar dilerim.:)Sevgiler.

Bir de sorun vardı onu unutmuşum, Tuncel kardeşim Toriklerin olacağı büyük ve geniş bir alan, bu alndaki sığlıkların kenarlarında giderek, daha evvel Torikleri avladığım caddelerim dediğim yollardan geçerek 17 metre ve 20 metre derinliklerde avlanırım, balığı da o metre sularda aldım, sevgiler.:)

16. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    Tebrikler orhan abi.Finale kadar her şey süper :)

17. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler sevgili Erdem kardeşim, aynı zamanda çok sevindirdin beni, önemli olan bu güzel yorumları almak ama gerçekten hak etmek, ben de bu yüzden elimden geldiğinin daha fazlasını yapmaya çalışıyorum.Sizler oldukça bizler mutluluklar içesinde yaşamaya devam edeceğiz, sevgiler.:)

18. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Furkan kardeşim balıkçılıkta en önemli 3 unsur , Yer, Yem ve Takım.işte 1. unsur yer ben de o kadar şanslıyım ki Kuzey ege denizinin kıyısı olan Sivrice de yaşıyorum ve avlanıyorum, tabi dile kolay 18 sene aynı kıyılarda avlanınca , yeri de iyi tanıyorum, yemleri de çok iyi öğrendim ve takım olarak da çok basit olarak kullanabileceğim takımları kendim oluşturuyorum, ama herkese tavsiye etmem gerçekten dededen kalma usullerle avlanıyorum, beni böyle kabul ederseniz de çok mutlu olurum sağladığı takımları kullanmasını öneririm.

Burada Sırtı ile avlarda hangi balıklar avlanır, bu balıklar hangi takımla tutulur ve bu avlarda hangi yemler kullanılır bu konularda bir hayli yol katettiğimi söyleyebilirim eğer alçakgönüllü olarak cevaplarsam yalan söylemiş olurum, zaten çok yakında bu konuda sizlere bir sürprizim de olacak, sizlere kurallara ve limitlere uygun güzel avlar dilerim.:) Sevgiler.:)

19. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Mehmet kardeşim bu raporumu beğendiğin için ve benim sevincime ortak olduğun için sana çok teşekkür ederim.

Hayat, yaşam içersinde insana çok şeyler öğretiyor, benim de hayatım hep öğrenmekle geçti ve hala öğreniyorum......:) Tabi bu öğrendiklerimin arasında da şunu da öğrendim, bilgi, tecrübe ve becerini saklama bunu diğer kişilerin de öğrenmelerini sağla ...zira son yazdığı vakit diğer tarafa götürecek hiç bir şeyin kalmaz... Hatta bir tek çorabını bile götüremiyorsun....

İşte bu gerçekse o zaman bizler de birikmiş bilgilerimizi, tecrübelerimizi, uygulamalarımızı bizlerden sonra gelenlere hediye etmemiz onları gizlemememiz gerekiyor.

Sevgili Mehmet kardeşim inşallah gün gelir yüz yüze de beraber oluruz, hatta balık avına bile çıkarız, yakıtları .:):):) getirmeyi unutma.:) Sevgiler sizlere olsun.:)

20. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler sevgili Gökhan kardeşim bu senin terbiyenden ve kültüründen yani güzel bir insan olduğundan.

Ben de sana bana , raporuma ve avıma vermiş olduğun değerden yani paylaşımından dolayı çok memnun oldum, inşallah bir gün gelir şahsen de görüşürüz.

Sivrice den selamlar, sevgiler, hoşça kal.:)