sırtı avim ve yine lahoz

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ethr tarafından paylaşıldı.

1. ethr

ethr emirhan

Favori Kamış:
    daiwa saltiga jig rod
    Favori Makine:
    shimano torium 30
    En İyi Avı:
    lahos (grida 9 kg)
    Merhaba istanbulda 15 gün kadar bir süre işim olmadığımdan kendimi eşimle birlikte datça akturdaki yazlığımıza attık.Geleli bir hafta olmasıda rağmen havaların hala yaz gibi olması ötürü raporlanacak bir av yapamamıştım.Bizim burada dip yapısı kayalık ve ereşte olduğundan.Genellikle bulunan balıklar lahoz ve orfozdur.Son 3 avımda toplam 4 tane rapalayı denize bıraktım tekinin denizin ortasındaki kayalık yukseltiye kurban gitti diğerleride tahminimde sahteme takılıp kayaya kaçan orfozlardı.Burdaki orfozlar dalgıç arkadaşlarımdan öğrendiğim kadarıyla 10-30 kg arasında olduğunu duydum.Gelelim bugunki avıma yine umutsuzca açıldım suya, barracuda ve torik aramasına geçtim.Martılara bakığımda hepsi kayaların ustunde duruyorlardı.İçimi yine umutsuzluk kaplamıştı.herzaman barracuda yakaladığım meralarda gezerken bir yandanda dip sırtısı hazırlıyordum.İlk başta 2 tane 150 gramlık kurşun taktım ve 10 metrelerde gezdim sonuç alamadım sonra birtane daha 150 gramlık kursun ekledim 13 metrelere geldim ama tahminimce oltayı dipe indiremedim daha sonra sığlık bir bölgeye girdim o anda oltamda ufak bir hareket oldu bende ereşteye takıldı diye rapalayı temizlemek için çektim ve oltamda kum mezgiti vardı.Takım biraz karıştı tekneyi kontrol etmiyordum.arkadanda su ustu sirtısı geliyordu benim favori strike pro'm takılıydı.Ben oltadaki karışıklığı çözerken bir anda çıkrığın cırtlamasıyla irkildim ve hemen ilk olarak bulunduğum derinliğe bakmaktı. 6.2 metre yazıyordu bu derinlikte dipe takılmamıştı.Balığın geliş ve asılışıyla barracuda desemde çektiğimde yanıldığımı gördüm ve daha önce yakaladığım trofe lahozun sığlıklarından bu sefer daha ufağını yakalamıştım bu seferki 2 kg geldi .Teknede tek kişi olduğumdan o an çok resim çekemedim ancak daha sonra evde çektim.
    kullanılan takım:
    kamış: albastar çıkrık kamışı
    makina: Shimano torium 30
    ip: daiwa saltiga
    sahte: strike pro (metal gagalı) : altı turuncu üstü mavi 13 cmlik
    saat: 18:30 civarı
    http://imageshack.us/f/171/lahoz1.jpg
    http://imageshack.us/f/846/lahoz2.jpg
    http://imageshack.us/f/713/lahoz3.jpg

2. NedimBugrul

NedimBugrul nedim

Favori Kamış:
    Albastar
    Favori Makine:
    70 lik Sheaskpere
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık karagöz
    güzel av .

3. ethr

ethr emirhan

Favori Kamış:
    daiwa saltiga jig rod
    Favori Makine:
    shimano torium 30
    En İyi Avı:
    lahos (grida 9 kg)
    teşekkürler

4. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Emirhan kardeşim, ellerine sağlık çok güzel bir rapor hazırlamışın inanılmaz bir Lahosu da avlamışsın ama sadece mutfakta çekilen fotoğraflar bence bu avın değerini biraz düşürmüş, fotoğraflar av esnasında teknede veya kıyıda balık canlıyken çekilmeli üzerlerinde tarih ve saat yazılmalı, o zaman daha çok değer kazanacktır,:) ben bunu bundan böyle her zaman yazacağım,:) sevgiler hoşçakal.:) :) :)

5. JOHNY GUITAR

JOHNY GUITAR Deniz Erdeniz

Emrah Kardeşim,
    Güzel Baliktir Lahos, Güzel Av Olmuş, Daha Iyileri Rast Gelsin,
    Tebrikler.

6. ethr

ethr emirhan

Favori Kamış:
    daiwa saltiga jig rod
    Favori Makine:
    shimano torium 30
    En İyi Avı:
    lahos (grida 9 kg)
    Tesekkurler sadece ilk resmi teknede cekebildim havanin ruzgarli onumun kayalik olmasi nedeniyle hemen teknenin kontrolunu almam gerekti o eksigi bende fazlasiyla hissettim bu arada bakik mutfaktayken hala canliydi yaklasin 3 saat canli kaldi bu arada size sormak istedigim birsey var ben 5.5 km hizla giderken uc tane 150 gramlik sirti kursununu 5 metre arayla takmamam ragmen meraktan 15-13 metrelerede erestelere girdigimde hicbirsekilde dibe ulasamadigimi farkettim sizin yazilarinida 2 tane 100 gramlik kursunun yeterli olacagini yaziyor ancak bir turlu istedigim derinliklere inemiyorum amacim 25-30 metre arasi ama henuz ulasamadim bizim burda sinaritler genellikle 25-30 metrelerde ama daha bikere bile nasip olmadi sizin raporlariniza bakip hevesleniyorum ancak bir turlu yakalama sansi bulamadim.

7. ethr

ethr emirhan

Favori Kamış:
    daiwa saltiga jig rod
    Favori Makine:
    shimano torium 30
    En İyi Avı:
    lahos (grida 9 kg)
    Tesekkurler isallah sizlerle paylasacak daha iyi avlara imza atarim :) iyi gunler

8. seyyah38

seyyah38 Hamza Doğan

Bu balık Lahoz mu.? Lahoz ve Lagos aynı balık mı.? Ben balığı Eşkinaya benzettim. O yüzden soruyorum. Lahoz ve Lagos aynı mı, değilmi, cevaplarsanız bilgilenmiş olurum.

9. ethr

ethr emirhan

Favori Kamış:
    daiwa saltiga jig rod
    Favori Makine:
    shimano torium 30
    En İyi Avı:
    lahos (grida 9 kg)
    Merhaba bu balik lahoz , lagoz , grida olarak biliniyor normalde grouper familyasindan bir baliktir.orfozla akraba bir baliktir