Sırtı avımda gelen Sinaritim. Kuzey Ege 11 Mayıs 2010

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında orhan kucukbicmen tarafından paylaşıldı.

1. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili arkadaşlar,
    Çok güzel bir gün, deniz çok sakin, gökyüzü masmavı, işte benim mabetim denizim beni bekliyor, denizde olmak bana her zaman huzur vermiştir, tekneme atladım ve açık denizlere doğru yol almaya başladım, gene sessizlik sadece motorun sesi ve suyun sırıltısını duyuyorum, ilk başta yemliya, mercana bakacağım, yem olarak sardalya var, hemen hannoslar gelmeye başladı, mercan ne zaman gelecek iki saat oldu hala mercan alamadım, halbuki kerterizim çok doğru, son günlerde diğer arkadaşlarda mercan cıkmadığını söylüyorlar doğruymuş, birazda çapariye baktım oda yok, son olarak sırtıya bakmak istiyorum, takımda mavi Yozuri tobimaru takılı 10.5 cm,
    torik ve barakuda için ideal, devamlı dolaşıyorum yok, yok, sahteyi değiştirmek istiyorum, biraz daha derinden gidip sinarite bakacağım, kurşunları üçledim, 250 gr kadar oldu, her zamanki meralarımda, daha evvel sinaritleri yakaladığım caddelerimde dolaşıyorum, sırtı ile balık avlamak birazda keyif işi, hem portakalımı yiyiyorum hemde sırtı çekiyorum, işte tam bu sırada bir vuruş ve inanılmaz bir çekiş, bir hafta evvel iki tane büyük balığı kaçırmıştım, biri akyaydı diğeride akya olduğuna inanıyorum, fakat bu çekişi ile akyaya benzemiyor, hem geliyor hemde çekiyor, yol istiyor, hiç hayır dermiyim, balık oltamda hemde çok iri bir balık, yarım saat oldu rolantide gidiyorum, balığı açık sulara doğru götürdüm, aşağı yukarı 300 metre misina saldım, tekrar geri çekiyorum artık bir saate yakın bir zaman oldu, balığı çekmeye başladım kurşunları topluyorum, ince 035 asso misinaya geldim balık havalanmış suyun üzerinden geliyor, gördü, gördüm sinarit bu hemde benim sinaritim, beş saatten beri dolaşıyorum, bir saatten beride beraber dolaşıyoruz, tekneye yaklaşınca gene hırçınlaştı gene misinayı istediğikadar saldım ve tekrar çekmeye başldım, kepçem elimin altında balık havalandı teknenin yanında hemen kepçeledim, ohhhhhhhh dünyalar benim oldu, hemen çömeldim ve oturdum,biraz dinlendim, yanıma fotoğraf makinamı almamıştım, telefon ile çektim ama nasıl yollanacağını daha bilmiyorum, takımlarımı topladım, teknede kocaman bir sinarit ve ben o bana bakıyor, ben ona bakıyorum, limana geldim, emekli öğretmen İlhami hoca yanıma geldi , oooooo bu ne diyerek sevincime ortak oldu, arabadan fotoğraf makinamı getirdi ve işte benim sinartim, sizlerede güzel sırtı avlarında böyle sinaritleri tutmanızı dilerim, benim sevincime ve mutluluğuma ortak olmanız beni her zaman olduğu gibi daha da mutlu edecektir, şimdiden hepinize çok teşekkür ederim,
    Hoşçakalın sevgili arkadaşlar.

2. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    İşte olay bu sevgili Orhan kardeşim.
    Muammerde otururken önümde durup heyecanla balığını bagajdan çıkarıp bana göstermen ne kadarda masumaneydi.
    Aksine daha on gün evvelinde benim trofe balık tutmamdaki abartımı bence bahane edip hemen her foruma artık yazmama kararı aldığını belirtmen ve sebeplerini sıralaman hiç yerinde bir hareket değildi.
    Ben etrafımdakilere hep söyledim.İlk iri balığında yazdıklarından ve söylediklerinden anında vazgeçecektir ve forumlara yollayacaktır.Hatta iddiaya bile girdimdi.Zira seni iyi tanıyorum.
    Sonuç gayet olumludur.Bu amatör camianın sana ve anlatımlarına ihtiyacı vardır.Bir duayen avcı olarak elinden geldiğince anlatımlarda bulunmalı ve artık sebepler ne olursa olsun öyle çocukca vazgeçmelere kalkmamalısın.Bu durum ayrıca İmzandaki''Yalancının mumu yatsıya kadar''deyişinede ters düşer bilesin.
    Devamını diliyorum
    Sevgiyle kal

3. modena

modena

haftasonu eşim tam üç tane sinarit palazı hatta palazının palazını yakaladı...üçü de itina ile denize iade edildi...balık çok güzel...tebrikler...afiyet olsun...

Son düzenleme: 11 Mayıs 2010
  4. Goldarrow

Goldarrow FATİH ALTINOK

Favori Kamış:
    EUROSTAR CARBON TOLEDO 3.90
    Favori Makine:
    zamanla daha iyisi olacak
    En İyi Avı:
    henüz yok (lüfer 600 gr)(sazan 1 kg)
    müthiş bir sabır ve müthiş bir balık fotoğrafta böylesine güzel görünüyorsa canlısı kim bilir nekadar şahanedir.elinize bileğinize sabırınıza sağlık.Tebrikler afiyet olsun ayrıca.

5. Burak Karadeniz

Burak Karadeniz burak

Favori Kamış:
    Prologıc-Savager
    Favori Makine:
    Shimano Symetre 4000 FI
    En İyi Avı:
    Sinarit 7 kg
    Orhan Ağabey'cim çok güzel bir sinarit yakalamışsın seni canı gönülden kutlarım.Sinariti sırtı çekerek yakalaman avın değerini bir kat daha arttırıyor.Devamının dahada güzel olması dileklerimle sevgi ve saygılar

6. SARIKIRMIZI

SARIKIRMIZI OZLEM

Muhtesem Bir Donus Orhan Baba Sanada Bu Yakisirdi
    Saygilar......sinan...

7. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    :) :) :) :) :)
    Sonuç gayet olumludur.Bu amatör camianın sana ve anlatımlarına ihtiyacı vardır.Bir duayen avcı olarak elinden geldiğince anlatımlarda bulunmalı :) :) :)

Çok teşekkürler, sevincime ortak olman çok güzeldi, ben emekli olduktan sonra balık tutmaya başladım, her balık tutuşumda çocuklar gibi sevinirim.:) :) :) hoşçakal.:) :) :)

8. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Turgay kardeşim, çok doğru yapmışsınız, ben de bir tane tuttum, hemen takımlarımı topladım, bana da yeter, dostlarımada,:)
    İnşallah sizlere de büyük sinaritler nasip olur, hoşçakalın.:) :) :)

9. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler sevgili Fatih, sırtı ile balık avlamak beni her zaman çok mutlu ediyor, o anda merada hangi balık varsa onuda tutma şansında olur, hele balığın ilk vuruş anı ve gelirken mücadelesi yokmu.:) :) :)
    Sana da güzel balık avları dilerim, hoşçakal.:) :) :)

10. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Burak kardeşim, çok teşekür ederim, sırtı avı bizlerin yapabileceği çok zevkli bir av, sen de çok iyi bir sırtıcısın birde uzun olta ile avlanmak senin işin, sana da sırtı avlarında güzel sinaritler dilerim, hoşçakal canım kardeşim.:) :) :)

İstanbul'daki Hammam kafe buluşmasına katılamayacağım, bu günkü tel. görüşmemiz ile biraz olsun hasret giderdik, seni, sizleri çok özlemişim, tekrar hoşçakal.:) :) :)

11. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler sevgili Özlem kardeşim, ben de sizler gibi gayet norman amatör bir balıkçıyım, sırtı çekerek bu sinariti yakalamam beni çok sevindirdi.:) :) :)
    Bu internet ortamına bir türlü alışamadım,:) birde her tarafa ulaşmak mümkün değil, yoksa her zaman karınca kararınca ben de kendime göre küçükte olsa amatör balıkçılığa bir şeyler vermek istiyorum.:)
    Çanakkale'den selamlar, sevgiler, hoşçakal.:) :) :)

12. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    tebrikler orhan abi çok güzel balık av ve iki üstadın dostluğuda ayrı bir güzel ..:)

13. 3182

3182

kuzu kuzu maşallah. Daha bereketli avlar diliyorum sizlere. Sivrice de atışmaya ve balığa devam.

14. DrEjO

DrEjO Tamer

Çok tebrik ederim, özlemiştik avlarınızı ve anlatımlarınızı, beklediğimize de deydi, devamının gelmesi dileğiyle, rastgelsin.

15. Yakamoz

Yakamoz MUSTAFA

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 3.90
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR55 MAKİNE
    En İyi Avı:
    DOSTLARIM
    Orhan baba harika bir balık avı şöleni Tebrik ederim devamının gelmesi dileğimle

16. LapinCash

LapinCash

Bende konu açmayı düşünüyorum Orhan dede nerde diye.
    YÜzünü gören cennetlik büyük usta.Özledik seni.Ava zaten laf bulamıyorum.
    Tebrikler...

17. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    Güzel bir balık.Günün boşa geçmemiş orhan usta.Valla bu güzelliklerin kıymetini tam olarak bilmek lazım.Bizler hayal kurmaktan öte gidemiyoruz. buralarda adeta çürüyoruz.Tabi oradan bakılınca istanbul tarafı cezbediyor bazı özelliklerinden ve imkanlarından dolayı.Ancak sizlerin bulunduğu yerler bir cennet.Denizi ile, balığı ile. Hele bir de ustalık mertebesine ulaşılmışsa, denizi, havayı bilirsen, kaptanlıkta tamamsa mutlu olamamak zor derim.Tabi her şeyde deniz ve balık demek değil.Aile, arkadaşlar, komşular da lazım. Onlarada ihtiyaç var.Yani sizin oralarda hepsinin var olduğunu buradan görebiliyorum hiç değilse kendi adıma. Vedat abi ile olan arkadaşlığınız ve diğerleri ile. Arada biraz didişmeler olsada bunların hepsi normal, doğal. Tatlı bir rekabet olmazsa olmaz.Hangimiz yapmıyoruzki. Kardeşler arasında bile rekabet, kıskançlık ve yarışlar olmuyormu. Hayatın , yaşamın tuzu biberi. Sizlere allah uzun uzun ömürler versin. Hastalıksız bir ömür. Bizlerde sizlerden gün olur nemalanırız.Sivriceye ve oradaki tüm abilerimize kardeşlerimize selamlar.
    Birde abdullah abiyi ( hayalim ) görürseniz selamımı iletiverin. Gerçi bu aylarda gökçeada da olabilir kolyoz ve uskumru zamanı geldi.

Son düzenleme: 11 Mayıs 2010
  18. modena

modena

orhan amca sizin gibi büyüklerimizin avları herkes tarafından takip edilir...ne kadar hoş bir davranış...allah hep böyle güzel tadında avlar nasip etsin...av raporlarında listemde her zaman sizin kılıç balığı avınız en baştadır...:)

19. emrmtn

emrmtn Emrah Metin

En İyi Avı:
    kayıtlara geçecek birşey arıyor :)
    muhteşem..tebrik ederim..darısı bizlerin başına inşallah....

20. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Sevgili Orhan Baba,
    Senin güler yüzünü, sıcak ve samimi ifadelerini özlemişiz. Burada balık avlamaktan ziyade, sanki karşılıklı oturmuş sohbet eder gibi hissediyor insan kendini. Gerçekten, bu işin duayeni olarak görmekte haklı insanlar. Bu avlarda, Doğaya saygı var, insana saygı ve sevgi var, paylaşım var ve huzur var. Senin yerin ayrı be abi. Sevgiyle ve dostça.....