Sırtı avımızda gelen balıklar. 15 Nisan 2011 Sivrice Sabah esen sert ve karışık rüzgarlar öğleden sonra yerini sakin bir havaya bırakınca, karada durmanın hiç bir manası yok dedik ve tekneye bindiğimiz gibi açık mavi sulara. Deniz gerçekten insanı mutlu ediyor, yaptığım her balık avı benim için değişiktir, her zaman aynı balıkları yakalasamda ben her avda o değişik heyecanı yaşarım, önemli olan benim denizde olmam ve balık avlamam, bugünlerde denizlerimizde palamut var ben takımları Torik için dizayn ettiysemde ne yazıkkı toriği alamadık, Conta kaptan ve ben saatlerce dolaştık aklımızda devamlı torikler var, öyle yerlerden gidiyoruzki torik olsa küüt oltada,,, fakat torik hala denizlerimize gelmemiş, halbuki daha evvel yapmış olduğum torik avlarımın tarihleri bu günlerde çok torikler yakaladığımızı göstermekte ama gene yok, bu arada aniden bir vuruş aldım, ama çok sert bir vurş ....Tamam kaptan geliyor Toriği aldım diye bağırıyorum, bu arada balık birazda sert yapıyor, artık bu toriktir diyorum hiç acele etmeye gerek yok Conta kaptan takımlarını topluyor ben de balıkla uğraşıyorum ve balığı gördük geliyor fakat torik değil bir palamut bu ilk başta biraz üzülüyoruz sonra sevinmeye başlıyoruz neden mi.......akşam balığımız çıktı...hemen Toriği bu akşam nasıl yapalım diyorum, Conta kaptan da Orhan baba usulü palamut kapama.......diyor. Epeyden beri dolaşıyoruz, balık yok...sonra karar verdik rapalalarımızı değiştirdik, ben siyah 13cm. yozuri ile barakuda düşünüyorum, kaptanda 12 cm X Rap Rapala ile oda palamut düşünüyor, ve olan oldu bir palamut daha aldık, fazla kalmayada gerek kalmadı, takımlarımızı topladık tatlı suyla yıkadık, takımlarımızın gamını aldık ve limana döndük. Bu akşam Conta kaptan palamut kapama yapacak, o balığı hazırlayıp pişirecek bende fotoğraflayacağım, Orhan baba usulü Palamut kapamayı, yapılış tarifini ve pişirilişini sonra burada yayınlayacağım, sizlere, ben ve Conta kaptan selamlarımızı, sevgilerimizi ve saygılarımızı gönderiyoruz, hoşçakalın. Orhan baba usülü Palamut kapama. Palamutu temizleyip ortadan flato çıkarıyorsun parçaları iki parçaya veya üç parçaya bölüyorsun, tuzlayıp bekletiyorsun. Bir tavaya biraz zeytin yağı, kıyılmış soğanları kavuruyorsun, içersine tuz, karabüber atıyorsun, sağanlar kavrulunca balıkları tavaya diziyorsun, kavrulan soğanlarıda balıkların üzerine gelecek şekilde koyuyorsun,bir kaç dilim yuvarlak kesilmiş limonu en üst tarafına koyup, bu şekilde en kısık ateşte, tavanın kapağınıda kapatarak 8 dakika pişiriyorsun ve dinlendiriyorsun, bu zaman zarfında kapağı hiç açmıyorsun. Afiyet olsun. Uploaded with ImageShack.us
Abi her zamanki lezzette bir anlatım, güzel balıklar, güzel fotoğraflar. Eline, diline sağlık. Yalnız bu "takımların gamını almak" işi nasıl oluyor, ben bilmiyorum. Kısaca değinirseniz memnun olurum.
Orhan Bey, Mayıs - Ağustos arası Altınoluk'ta olacağım, sizinle tanışmak ve bilgi almak istiyorum. Sivriceyi çok merak ediyorum bu av raporlarınızdan sonra
harika bir rapor daha ellerinize emeğinize sağlık.. şimdiden afiyet olsun avlarınızın devamını dilerim..
Sevgili Muharrem kardeşim, sizler de her zamanki gibi güzel yorumlarınız ile beni çok mutlu ediyorsunuz, çok sağolun, çok teşekkürler, takımın gamı, Takımın , veya misinanın gamını almak, ben tekne ile avlandığım için şöyle bir bir başlık iyi olacaktır, zira çeşitli şekillerde misinanın gamı alınır, Teknede misinanın gamı alınması ise şu şekilde, takım zamanla gam yapar ya bir hannos yapışmıştır yada bir naylon parçası, kaliteli olmayan sahte balıklarda takıma gam yaptırır, bu hallerde rapalayı kesersin takımdan kurşunları çıkartırsın bütün takımı suya birakısın ve hızlı yol verirsin bu şekilde beş dakikada takım eski haline döner,, misinanın gamı alınmış olur, sevgiler, hoşçakal.
Orhan Abi tebrik ederim; İnşallah havalar güzel olursa ve bir aksilik çıkmazsa 30 Nisan sabah 07:15 te Ayvacık otogarında olurum.Okan motel'den Hüseyin kardeşim rezervasyonumuzu yaptı biletleri de ayırttım.Eşime güzel bir doğum günü planlıyorum bakalım kısmet.İnşallah beraberce hoş sohbetinizle güzel bir gün geçiririz.Şartlar uygun olursa balığa da çıkarız. Görüşmek üzere hoşcakalın
Orhan Abicim tebrikler,ellerinize sağlık.Yine güzel bir av geçirmişsiniz,gözümüzü gönlümüzü şenlendirdiniz.Yeni çıkacağınız avlar için şimdiden rastgele,saygılarımla...
Çok teşekkürler Bülent kardeşim, elimden geldiğince sizlerle paylaşmaya ve faydalı olmaya çalışıyorum, sevgiler, hoşçakal.