01.01. 2009 Sivrice. Sevgili Balıkçı Arkadaşlar, Çok güzel geçen bir yılbaşından sora, yeni yılın ilk balık avı, havanında çok güzel olması, beni gene dinize itti, Ben ve Sevgili Erol kardeşim,Saat 15.00 da denize açıldık, Daha evveldende kullandığım palamut takımımı başladım açmaya, Yozuri- Tomibaru, Yeşilimsi renkli, 10.5 cm. palamutların bulunduğu yere gelir gelmez, hemen yapıştı, çingene, arkasından beni seven çingenelerden diğeride bana sarıldı, sonra bir müddet balık vurmayınca, hemen başka bir meraya, iki mil yol aldıktan sonra, çok güzel bir vuruş, 20 metre çektim,takım boşaldı, balık kaçtı, ama yer belli bırakırmıyım, dört adet bizlere yeter dedik, Ben 2009 senesinin şlk siftahını yaptım, inşallah bu sene çok güzel avlar yaparız, tabi ki hepimize rastgelsin. Hoşçakalın. Palamut takımı ve palamut avının denizdeki taktik ve uygulamaları hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen kardeşlerimiz, bana her zaman sorularınızı yöneltebilirsiniz, sizlere yardım etmeye çok isterim.
Orhan Abi, Tebrikler... yine başarılı bir avınızı zevkle okuduk... =) Yeni yılda hepimize keyifli avlar olur inş. Orhan abi palamut için sadece rapalanın damağı oranındamı dalıyo rapala ? yoksa birkaç kulaç ilerisine kurşun takıyormusunuz ? Palamut hangi derinliklerde daha çok gezer ? Cevaplarsanız sevinirim. Şimdiden Teşekkürler... Rastgele !
abi denizde balık bırakmadın.. her gün başka çeşitler,farklı avlar..boğaz gerçekten bu kadar bereketli ve de cömert. artık ilk fırsatta senin yanına gelip elini öpmek farz oldu bana.saygılar..
Sevgili Ufuk kardeşim, İlk başta, sana çk teşekkür ederim, Genel orarak sırtı avımda, Sinarit, barrakuda, torik, palamut akya ve diğerleri, rapalanın arkasından gelerek üçlü iğneyle birlikte kuyruktan dalarlar ve hissedersin, bir vuruş yaparlar ve geriye doğru yaylanırlar, işte bu an eb zevkli tarafıdır, bazende, onda bir diyelim, yan taraftan dalarlar, bu dalışı en çokta torik yapar, o zaman balığı tekneye alırkende çok zorlanırsın, yan olarak, tekneyi gördüğü an fişekler, böyle belki on defadan sora yurulur ve suyun üzerine kadar getirirsin, sudan kafasını çıkarttığın an balık, Torik hiç hareket etmezi gakzamalarında dikkatlice girip balığı alırsın, torik avında kepçeye gerek kalmaz. Hoşçakal sevgili Ufuk,
Sevgili Volkan kardeşim, Şu anda hava çok bozuk, dişarda dalgalı bir deniz ve lodos var, haliyle denizede çıkamıyorum, evvelde başka balıkçı sitelerinde yayınladığım avlarımı, buradada sizlerle ğaylaşıp bir arşiv oluşturacağım, yaptığım bütün avlarımın, Yerini ve tarihini üst sırada belirtiyorum. av hakkında sorularınızı beklrim. hoşçakal, tabi senide Sivrice'ye bekleriz.
Güzel av olmuş Orhan abi Çapari yapsan alamazmısın rapala yı zevk için yapıyorsan rastgele ozaman ...
Sayın Orhan Abi, Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Aslında benim sorum balığın rapalaya dalmasından çok rapalanın derinlik olarak denize dalmasıyla ilgiliydi... yani rapalaya kurşun takıp bir miktar derinden yüzmesini sağlamalımıyız yoksa rapala üzerindeki damak yardımıyla dalması yeterlimidir ? ( Hedefimizdeki avcı balıklar genellikle hangi derinliklerde yüzer ) ve Avcıların sahteye en çok yöneldikleri saatler nelerdir ? şu anda denemelerimi Princess 9 cm mavi siyah rapala ile yapıyorum. 40 lık yeşil misina var üzerinde... misinayıda değiştirmeyi düşünüyorum... Önerilerinizi almak isterim... Selam ve Saygılar... Rastgele !
Sevgili Alparslan, Torik avinda veya palamut avında çapari kullanmıyorum, Rapala ile tek, tek ihtiyacım olan balığı alıyorum, banada yetiyor, ayrıca benim en çok zek aldiğim sırtı avınıda yaşamış oluyorum, hoşçakal, kafana takılan bir şeyler vaesa bana sorabilirsin.
Sevgili Ufuk, Önemli olan, o anda hangi balığı tutmayı tasarlıyorsun, eğer palamut sa yanlız rapala ilede dolaşırsın, benim yaptığım gibi, beş metre kadar suyun altındanda çekersin, eğer balıklar dipte, yatak yapmışsa, daha fazla oğırlı bağlayıp, mümkün olduğu kadar balıkların içersinden geöçersin, her geştiğin zamanda sürüden bir balık kaparsın, tabi balığın yatak yaptığı yeri bilmen lazım. Unutuyordum, misina palamut için gündüz, 035 Asso double strength, yani çifte kuvvetli, başka, sorular yokmu, canımız sıkılıyor, bekliyorum.
maşallah maşallah abi ellerine sağlık çok güzel balıklar. yeniyıl da bereket getirir işallah, rasgele.
Teşekkür ediyorum Orhan Abi... Balıkların yatak yaptıkları yerleri malesef bilmiyorum =) Deniz kazan ben kepçe misali... =) sanırım rapalayı orta su düzeylerine indirmek benim için en mantıklısı böylece daha çok avcının dikkatini çekme şansım olur diye düşünüyorum... İlginize ve cevaplarınıza tekrar teşekkürler...
orhan abi saygılar.. Güzel bir sırtı avında güzel balıklar yakalamıssın tebrikler... saygılar Rastgele
Sağol sevgili Ufuk kardeşim, Bende bilgimi ve tecrübelerimi sizlerle paylaşmaya geldim, Bana görede doğru, zira benim yaptığım avlarda, orta sularda yaşayan balıklarıda tutma şansına sahip oluyorum, bence av sırasındada üst, orta ve alt sularıda denemek lazım, kurşun eksilterek üst sularda da arama alternatifini unutmamak lazım, hoşçakal.
Sağol, sevgili Ali kardeşim, Bence , balıkçılıkta en önemli unsurlardan biride, sabırdır, ben inanıyorumki, devam edersen en kısa zamanda balığına kavuşacaksın, hoşçakal.
selamlar tuttuklarınızı afiyetle yemissinizdir inşallah.resimle bizimle paylaştığınız için de nice bol balıklı avlar dilerim.