Sevgili arkadaşlar artık balık mevsimi yaklaşmaya başladı bende sizlere bildiğiniz gibi sırtı avlarımda kullanmış olduğum sahte yemlerimi göstermeye çalışacağım, bu fotoğraflardaki sahte yemler, aynı anda tutulmuş balıklarların sahte yemlerle beraber olarak bazılarını göreceksiniz. Sırtı avlarımda kullandığım sahtelerin türlerinin sayısı 10 u geçmez, sizlere de bir uyarıda bulunmak istiyorum sadece iş yapan sahtelerinizi kullanın, boşu boşuna her hoşunuza giden sahte yemlere para vermeyin, bu balıkları tutan sahte yemlerin modası geçmiyor, zaten ben balıkların da ben modayı takip ettiklerine inanmıyorum, işte lafın kısası sırtı avlarımda kullandığım sahteler ve tuttukları balıklar, bu raporumda marka adı vermek istemiyorum nedeni ise reklam olmasın diye. ,Selamlar sevgiler bu güzel sahtelerle sizlere de güzel sırtı avları dilerim. Bu arada sahte balık ile sırtı avları konusunda birkmiş olan bilgi ve tecrübemi her zaman sizlerle paylaşmaya hazırım ve sorularınızı bekliyorum. http://de.tinypic.com/m/ff8f1s/3
Sevgili arkadaşlar kullandığım sahtelerin markalarını yazmıyorum ama beni özelden arasanız sizlere hepsini bildiririm sevgiler hoşça kalın.
Üstadım ben aliağa bölgesinde avlanıyorum bir iki palamut haberi geldi size bazı sorularım olucak; 1)Palamut avının saati havası varmıdır 9 -11 cm sırtı mavi yesil siyah sahteler uygunmudur? 2)Bizim burda uskumru ve kolyozu 5 cm lik beyaz rapalalar ile yatık havada kursunsuz su üstünde avlıyoruz.Peki aynı durumda capari yapsak balık su üstünde oldugu zamanlar balık alabilirmiyiz yine? 3)Palamut için takımın biri su üstünden 5 digerini 15 metre derinlikten cekmek istiyorum sizce uygunmudur?
Görsel şölen oldu yine, ellerine sağlık Orhan Baba Benim merak ettiğim konu bu sahtelerin iğneleri. Ben bu tür avlarda kullanacağım bazı seçilmiş sahtelerimin iğnelerini, üzerinde gelenlerden daha kaliteli, daha sağlam, az daha irice iğnelerle değiştirmek üzere bu amaca uygun bir takım iğneler aldım. Amacım sinarit, grida ve bizim yörede sizinkine göre biraz daha fazla çıkan kuzunun bu iğneleri sert mücadelelerde dahi açamaması. Hatta Allah izin verirse direk iri balık avında dip sırtısında kullanacağım birkaç sahtenin iğnesini tekli jig iğneleriyle değiştirsem mi diye düşünmekteyim, fakat aksiyonu bozar endişesi taşımaktayım. Sen bu sahtelerle akdeniz kılıcı bile çektin. Bol sayıda iri ve güçlü balıkla mücadelede galip geldin. İğnelerde herhangi bir değişiklik yapıyor musun?
Sevgili Adil kardeşim, palamut avının havası biraz kapalı olmalı ve denizin üstü gümüş rengini almalı biraz yağmurlu havayıda palamut çok sever, sabah erkenden de yeme sararlar, denizin üzerindeki kuşlar palamutların habercisidir, arada sırada palamutları su yüzeyinde de görmek mümkündür hareketleri ise takla atar gibidir.11 cm. mavi, yeşil gümüş renkli ve siyah alt tarafı parlak olan sahteler iş görür. Yatık havalarda veya biraz dalgalı havalarda balığı su üzerinden ve biraz yani 5 metre kadar altından alabilirsin, eğer balık yatak yaptıysa o zaman derinden çekebilirsin zaten balık dipte ise orta suya kadar sahte yeme saldıracaktır, uygundur sen zaten palamut konusunda bir hayli ileriye gitmişin, palamut çaparisi hakkında fazla bir şey yazmak istemiyorum, ben tek tek palamut almaktan çok zevk alıyorum, sana da güzel avlarda güzel palamutlar diliyorum sevgiler hoşça kal.
Çok teşekkürler Erkan kardeşim biraz evvel denizden geldim, bugün sadece sırtı çektim ilk başta torik ve palamuta baktım yoktu sonra barakuda rapalamı taktım ve barakudamı aldım, sana da güzel avlar dilerim sevgiler hoşça kal.
Çok teşekkürler sevgili Aykut kardeşim, çok güzel bir konuya girmişin, Sahte balıkların iğneleri her şeyi ile sahteye göre ayarlanmıştır, her yapacağın yalnış bir değiştirme sahtenin aksiyonunu bozacaktır, en büyük markalarda zaten bildiğiniz gibi biz de 32 kiloluk balığı işte bu iğnelerle çektik, burada önemli olan hedef balığın bütün enerjini düşünceni örneğin orkinoza veya kılıça veriyorsan ve bu balıkların peşinde koşuyorsan o zaman gerçekten çok sağlam ve çok kaliteli iğneler kullanmalısın ama benim yaptığım sırtı avları torik, palamut, barakuda, akya sarıkuyruk, sinarit balıkları için kulladığım galvaniz VMC üçlü çarpma iğneleri yetiyor, tekli iğne o balığın bütün özelliğini bozar ama iki iğne desen olabilir, birde iğneler av esnasında fazla dikkat çekmemesi de önemli bir faktördür, birde büyük iğne de her zaman avantajlı değildir bazen balık büyük iğneyi ağzına alamaz çarpar ve balığı kaçırırsın, benim yaptığım avlarımda genelde balık iğneyi tam ağzına alıyor buda çok sağlam oluyor ve balığın buradan kurtulması bazen pense ile bile çok zor oluyor, üçlü iğneleri balığın ağzında çıkarmakta bir sorrun, ama siz siz olun çok dikkat edin, yoksa elinde bir balıkla hastahane kapılarında dolaşırsınız, sevgiler hoşça kal.