arkadaşlar 31.05 günü saat 08 civarında Fethiye körfezinden adalara doğru kendi yaptığım 5 li kalamar sıtısını aniden (benim arkamda kaldığı için göremedim) devasa bir balık kesti ama karşımda oturan arkadaşlarım bile tam olarak göremedikleri balığın dalgasına hayretler içerisinde bakakaldılar 80 lik msinayı nasıl bir balık ksesbilir ki??
Büyük beyaz ya da çamgöz köpekbalığı rahatlıkla kesebilir. Balık türlerinden çok zor. 20 kiloluk bir lüfer azmanı olsa yine anlattığınız şekilde de zor. Palaska balığı olması da muhtemel. Ancak yüzeye yakın yarı yüzer bir vaziyete duran ağır bir yatay sivri cisime takılıp kesilmesi daha kuvvetli ihtimal gibi duruyor. Takılma esnasında cisim bir an dönüp balık şapırtısı gibi bir görüntü vermiş olabilir. Çünkü balık olsa bile kesmeden önce en azından belli bir mesafe çırpınıp sürüklenirdi. Ancak anlamadığım bir nokta var beden mi 80 likti köstekmi 80 likti? 80 lik köstek olamadığını farzedersek, sanırım ana bedenden kesilmiş. Balık olsa daha ince olan köstekten keserdi diye düşünüyorum. Tabi bunlar havada tahminler sadece..
5 li kalamar sırtı kullandığınıza göre sırtı işinde yenisiniz galiba ya da balonla tanışmadınız. 200 lük misinayı kestiği için bisiklet firen teli kullanıyoruz. daha ince çelikleride kesiyor. hemde hissettirmeden
balon balığını buralarda çok olduğu için iyi biliyorum genelde de balon dipte olur ama bu sırtı yüzeyden geliyor ve beden de köstek de 80 lik, o canlı veya meteryal her neyse artık kösteği kestikten sonraki çarşaf gibi denizdeki çıkardığı dalga da bi acayipti..Ortalama derinlik 50-60 m arasında idi.. ama şimdi çelik telden aynı sırtıyı yapıp yola devam edeceğim...İnşallah sizlere güzel bir rapor sunmak nasip olur....
Makas ve bıçak gayet güzel kesebilir.. Çoğu zaman misinaya böyle bir şey darbe yapar. O zamanda ufacık bir şey, 1-2 kg'luk bir şey mesela en fazla gelir, misinayı oradan koparıp gider..
Çelik telleri kendiniz mi yapıyorsunuz? Eğer öyle ise 100cm uzunlukta kesin ve bunu ikiye bükün, her iki ucunuda çelik tel burcu ile kapatın, çiftli bir çelik beden oluşturmuş olacaksınız. Bu şekilde sağlamlığı iki kat artacağı gibi, telin biri kesilse bile, diğeri sağlam kalacaktır. Bu kesen Serdar abinin dediği gibi bir balık ise, diğer tel kesilmeden balığı tekneye alırsınız muhtemelen.
7 li yada 10 lu sübye sırtısı diyorsanız palamut yada orkinoz çaparisidir elinizdeki. Muhtemelende 5kg üzeri bir yazılı orkinos koparmıştır takımı.
Hüseyin kardeşim bir soru sormuş çok önemli .... ona cevap verilirse bir yaklaşımda bulunmak mümkün olabilir..
Takim nerden kesildi? __________________ H.Alp Arslan, Auckland-Yeni Zelanda 1968, 0 rh+ "Balikci baliga gitmez, ait oldugu yere doner." Balık avı raporlarım | Makalelerim | Anılarım | Gurbette Amatörlük | Araştırmalarım & Çalışmalarım sayın Hüseyin abim bu sorunuza şöyle cevap vereyim ,,, sırtı anten kablosundan kendi yaptığım ve ilk defa denediğim araları yaklaşık olarak 40cm olan, yaptığım sübyelerin boyu yaklaşık 7-8 cm olan, ve yine yaklaşık toplam 2 m uzunluğunda 80 lik misina köstekli bir sırtı idi...tam olarak bütün sırtının en başındaki sübyeyi ve dolayısı ile bütün sırtıyı götürdü her neyse o ... yani bi meteryal olması çok zor çünkü su üzerinde durması zor...yaklaşık olarak sırtı çektiğim derinlik ise 50-60 m derinlikte neyse insallah simdi 60 lık çelik telden yaptım insallah bu pazara iş tamamdır...