bodrumda çalıştığımdan kaptan arkadaşlarla sabah sırtıya çıktık hedef av turnaydı ben alışılmış olta takımı olan sahte balıkla tutmaya başladım ama tık yok bu arada bodrumlu arkadaşlar ise sahta yem yerine büyükçe iğnenin ucuna bildiğimiz karides takıp öğle çekiyorlar çok şaşırdım ama tuttukları turnaları görünce hayretler içinde kaldım ve bende sistemi değiştirip ava başladım ve saat 9 30 da dönerken 25 parça büyük boy turnayıda bulmuştuk valla ben artık sahte rapala kullanmıyorum inanın bir kez deneyin ve sonucu görün....tayfun kaptan..
Abicim heryerin farklı bir avlanma tekniği ve sitili vardır ve çok da doğal ve mümkündür. Bu yöntem benim duyduğum ilk bende sizin şaşırdığınız kadar şaşırdım Taktir edersenizki lüfer kardenizde hamsi ile avlanırken istanbulda boğazda , marmarada istavrit, Çanakkalede, Egede sardalya tırsi ile avlanmaktadır. Ha diyerlerini yemzmi , yer neden yemesin ama dedimya bölgesine göre balık yemsecer Egede sardalyaya vurduğu gibi istavrite vurmaz. Boğaz da lüfer karadenize çıkarken Boğazın balıkçılarıöyle bir takım geliştimişlerki (asansör)o takımı kullanman için o yapıda bir yer bulman lazımki yemin iş apsın tekne arkasında sırtı çekermiş gibi zargan sallansın. Sizden ricam takımı detaylı şekilde resimli yada fotoğraflı olarak anlatırsanız daha makbul olur özellikle iğnleerin büyüklüğğü ve yemin takılış şekli bu avda anladığım kadarıyla püf noktası olan yer
Arkadaşlar, balığın ne yediği önemli değil. Bizim balığı yememiz önemli. Tutalım da nasıl olursa olsun.
tayfun abi daha detaylı bilgi versen. bende bodrumdayım ve at çek ile uğraşıyorum ama istediğim sonuca ulaşamıyorum. takımı daha detaylı anlatırmısın. misina ne, çelik tel varmı, kanca ne, ucunda ağırlık kurşun birşey varmı yokmu
Bende yazın balık yakalayamamaktan sıkılmıştım. Aldım çimçimi spin oltaya taktım attım cektim attım çektim attım zargana geldi. Tabiki olmaz diye birşey yok işte balıkçılıkta değil mi?
''' dönerken 25 parça büyük boy turnayıda bulmuştuk ''' lütfen günlük avlanma sınırlarına dikkat edelimki gelecek senelerde aynı türden balıkları yakalayabilme imkanımız olsun, anlayışınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
selam ali kemal sana katılıyorum geçenlerde takriben 1 veya 1.5 ay önce manavgat'da sık takıldığımız bir avlak'da canlı yemle (bırakma takımla) tahminimce 2kg üstü lüferi (bu arada manavgat'da lüfer çıktığınıda ilk defa gözlerimle gördüm inanamadım) kıyıya çıkardılar ve canlı yem olarak alabalık yavrusu ve sazan yavrusu kullanıyorlardı şaştım kaldım biz habire at-çek yaptık ama nafile diyeceğim benim'de gönlüm yavaş yavaş canlı yeme kaymaya başladı ...