Sırtı için kıçtan takma motor tavsiyesi

Konu, 'Motorlar' kısmında engincolak tarafından paylaşıldı.

1. engincolak

engincolak Engin COLAK

6,5 m boy 2,10 m en yarım kamaralı 600 kg fiber teknem var.Tekeneyi sadece gölde sırtı için kullanacağım.Minimum kaç Hp motor takmalı?
    Trolling durumunda ne kadar yakıt yaktığı çok önemli çünkü yazdığım gibi tekneyi sadece sırtı için kullacağım.Teşekkürler

2. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    mercury çok yakıyor. sağlam ve basit motordur ama çok yakıyor. evinrude da çok yakıyor. jhonsonda. japon motor pek kullanmadım. galiba japon motorlar az yakıyor. kullananlara sormak lazım

3. engincolak

engincolak Engin COLAK

Yakıt ekonomisi anlamında tavsiye edilen motor honda ama görüştüğüm bayiler o kadar tutarsız rakamlar verdiler ki kafam karıştı.1000 devirde kimi 600 gram kimi 1,5 litre yakıyor diyor.En güzelini kullanan bilir dediğin gibi hasan kardeş,inşallah bilen ,kullan arkadaşlar yol gösterirler.

4. 33orfoz

33orfoz Mustafa

Favori Makine:
    Makina kullanmam , balık ile aramda misinadan başka bir şey istemem...
    En İyi Avı:
    Ceylan - 6,5 kg , 8 Tane Barracuda
    bana sorarsan 4 zamanlı honda al :)
    sadece sırtı için diyorsun ama bu işin fırtınası rüzgarı var , 40 beygir bir motor bence işini çook rahat görür . sırtıyı zaten yaparsın o motorla , kaçman gereken durumda da kaçarsın bence ...
    (40 lık honda nın ne yaktığını net olarak söyleyemem ama bir çok motordan az yaktığını net bir şekilde biliyorum , kağıt üstünde yazanlarla denizde yakılan yakıt genelde birbirini tutmuyor)