sırtı için yardım???

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında bilal07 tarafından paylaşıldı.

1. bilal07

bilal07 bilal

Favori Kamış:
    shimano
    En İyi Avı:
    lagos 8 kg
    yarın ilk defa tekneyle sırtı deneyeceğim sevdalılar lütfen yarıdm edin.elimde yeterli malzeme olsa da kararsız vede bilgisizim bu konuda.size en güvendiğim iki sahtenin fotosunu gönderiyorum antalyada liman açıklarında sizce hangisi gider.ve bunlar dalıcı rapalalar olsa da kurşun takmak gerekir mi.sahtelerin üstünde bir gezer kurşun var 30-40 gr sanırım o yeterli midir yeterli değilse kaçlık takmalı sarmısak kurşun olur mu hadi onu da geçtim sarmısak da olsa rapalayla arası kaç kulaç yada metre olmalı şimdiden teşekkürler:eek:

2. sfenksant

sfenksant

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    PALAMUT 2kg
    arkadaşım bende bugün zargana rapalası aldım pazar antalya falezlerden sinarit ve lambukaya deneyecem bu sırtılarda güzel ben balık olsam yerdim:)

şaka b yana eyer lambukaya atacaksan hiç bişey takma direk denize sal ama açılacam diyosan o zaman derinliğe derinliği tesbit ettikden sonra 5 10 meter yukarıya çek ve ağır ağır sırtı çek rapala direk bağlanır ama bazen duruma göre 2 meter arayla köstek hazırlanır

Son düzenleme: 25 Temmuz 2008
  3. sfenksant

sfenksant

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    PALAMUT 2kg
    kardeş ben falezlerden deneyecem bilgin varmı o tarafta

4. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    çeşitli kamış ve makineler
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    Eğer avlanacağınız yerde sinarit bulunuyorsa kırmızı rapala iş görebilir... Ancak levrek için bence mavi olan daha dikkat çekici.....................................................................

Su eğer çalkantılı olursa dikkat çekmesi açısından yine kırmızı rapala derim ustalarımın affına sığınarak....................:eek:

5. sfenksant

sfenksant

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    PALAMUT 2kg
    kardeşim bende tekneyle çıkacam falezler dediğim o tarafa gidecem tahmini kıyıdan 2025 meterden tarama yapacam

ayfrıcaa minanırada kıbrıs oltaları salacam 5 6 tane ekmekle sence iş yaparmı dersin

6. sfenksant

sfenksant

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    PALAMUT 2kg
    abi artık sıkıldım ben dibe olata atıp çekmekten o da güzel tabi ama neticede biraz büyük balık için uğraşmak istiyorum ama minanıra hastayım sargoz oda güzel bi ustasını bulamadım şçeyle adfam akıllı yer verip akıl verecek teknede var ama bilmeyince gelincik tutuyosun:)

7. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Falezlerde şansını sabah denemelisin, ben oradayken 9 gün boyunca denedim, sadece sabahları sahteye vuruş alınabiliyor, önde 70 gr kurşuna 20 cm çift kat misinadan beden yapın, sahteye 2 kulaç fc misinayla beden yapın diğer tarafa ufak bir fırdöndü takıp kurşun ve sahtenin olduğu bedeni makinadaki klipsli fırdöndüye takarak kullanın, sahtenin boyu 6-7 cm yi geçmemeli, renk olarak olabildiğince beyaza yakın metalik renkler seçin, sahtenin ortasındaki iğneyi çıkarıp halkasını arkadakine ekleyerek arka iğnenin mesafesini uzatın, sabahları yazılı orkinos palazı ve torik alma ihtimaliniz var. Sahtem kalmadığında saaat 10-12 arasında ,kullandığım ağır jig-kaşık arası malzemenin arkasına 2 kere 5-6 kg civarı olduğunu tahmin ettiğim kuzu takıldı ama vurmadı zira jig in boyu 12 cm civarındaydı. Özellikle strike pro markasının jl serisinde 6-10 cm arası 005 kodlu beyaz ve üzeri lazer kaplamalı sahteyi şiddetle tavsiye ediyorum. Lİnkten sahteyi inceleyebilirsiniz.
    http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=24-JL-132F
    Bu arada Bilal, seninle Antalya da tanıştığımıza çok memnun oldum, umarım tekrar görüşme imkanımız olur.

8. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Alttaki sahteye ağırlık kullanırsan dibi iyi tanıdığın bir noktada sinarit alabilirsin, ağırlık takmadan kullanırsan turna hayır demez, ortasuda gezdireceksen 5 kulaç önden bir fırdöndü ve arkasına 80 gr gezer kurşun kullan, sinarit olayı biraz zor gibi, zira birden fazla kurşunu derinliğe göre 5er kulaç arayla kullanman gerekebilir. Özellikle sabah 4:30 suyunu kaçırmamanızı tavsiye ediyorum, motorunuz çok gürültülüyse salma mesafesini 70 metreye kadar çıkarın, oynak görürseniz direkt içine dalmayın etrafından dolaşarak sahteyi ortasından geçirin. Bununla tecrübe edindikten sonra da canlı yemle sırtı çekersiniz artık.