Sırtı İle Balık Avını Çok Seviyorum. İşte Bu günkü avım. 5 Haziran 2014 Sivrice

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında orhan kucukbicmen tarafından paylaşıldı.

1. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Genç balıkçı kardeşlerim,
    Sizlere bu günkü sırtı avımdan bahsetmek istiyorum.
    Sabahtan işlerimi halletmek için Edremite gittim, Kuzey egenin meşhur balık avı malzemesi satan Kayalar Ticarete uğradım,Tekne ile balık avının
    eski ustalarından Hüseyin abimla buluştuk sabah kahvelerimizi yudumladıktan sonra balıkçı sohbetlerine devam ettik.
    Mehmet kardeşim ile Mercan takımlarımızdaki yenilikleri tamamladıktan sonra, hergün taze yem Sulunezlerin İzmirden günlük olarak getirdiklerini öğrendim.
    Öğleden sonra da Sivrice'nin yolunu tuttum.
    Biraz siesta yaptıuktan sonra denizin bana seslendiğini duyar gibi oldum.
    Tekneme bindiğim gibi doğru Toriklere Yeşil tobi maruyu taktım dolaşamaya devam.
    Deniz ana beni kırarmı bir palamut ardından bir tane daha işte iki balık, ben Allahın çok sevilen bir kulu olduğum için bir de yalan söylemediğim için Allah baba beni çok seviyor, ben de Allah babayı çok seviyorum..
    Deniz ananın sizlere de bol bol vermesini dilerim, hoşça kalın sevgili kardeşlerim.

2. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tebrikler Orhan abi güzel balıklar, sırtı avı fırsatım ve tecrübem hiç olmasa da eminim çok keyifli bir av türü olsa gerek :rolleyes:
    Allah avlarınızın bereketini daim eylesin, nice keyifli avlara üstadım :)

3. benbulentim

benbulentim Bülent

Favori Kamış:
    Penn
    Favori Makine:
    Shimano Saragosa
    En İyi Avı:
    Akya 1.5 Kg
    Merhaba orhan abi

Yeşil renk tobimaru yerine,
    mavi renkli 105 mm C59 mavi renkli tobimaru ile de palamut alabilirmiyiz
    Ben bu rapalayı yeni aldım, şansım nedir sence abi
    teşekkürler

4. gelibolu

gelibolu Tezcan

Tebrikler Orhan amca.Çok güzel balıklar.Ne mutlu size.

5. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sırtı avı ilk başta çok heyecan verici bir av, tabi bu av bir avcının ilk balık avlarını tamamladıktan sonra yani kıyıdan balıkçılığı, ondan sonra bir de sandal alarak denizlerde avlanmaya devam etmesi ile başlar tabi hiç durmaz, her belığın bir mevsimi vardır, aynı zamanda denizde torik için dolaşırsın akya gelir, barakuda gelir , zenginlik dolu bir avdır, buna alıştığın zaman başka avları yapmak sanki insana vakit kaybediyormuş gelir, gerçekten insana alışkanlık yaptıran bir avdır.
    Bir de bu avı değişik yöntemlerle de yapabilirsin, ben genelde sahte yem yani Rapala adını koyduğumuz kandırıcı balık.
    Bir de canlı yemle uzun olta tabir ettiğimiz yöntem bu yöntem balıkçılık tarihimizde en eski olan balık avlarımızdan dır hala büyük ustalar bu avdan vazgeçmezler, tabi çok çok başarılı da olurlar, balık avı güçlü insanların işidir hedefe varmak için uğraşan kişiler bu işte çok başarılı olmuşlardır.
    Bir kişide sabır, cesaret, azim, istikrar, beceri, zaman ayırma, imkan ve en önemlisi denizi ve balık avlamayı sevmek......gibi değerlerin hepsi varsa, iyi bir balıkçı geliyor demektir.
    Gerçekten iyi bir balıkçı olabilmek için insan kendinden biraz fazla bir şeyler vermesi gerekli.
    Gelelim tekrar sırtı avlarımıza, iki türlü avı beraber yaparsak o zaman şansımız daha da artacak ve çok büyük balıklar avlama imkanlarımız oluşacaktır, ben bir kaç sefer denesemde çabuk havlu attım halbuki bizim yöremizde zargana, kefal, kolyoz, istavrit çok çıkan balıklardan dır, pekala tutulup canlı yem de tedarik edilir, ama bundan sonra biraz vaktimi canlı yem ile sırtı avlarına da ayırmak istiyorum.
    Ben de uzun senelerden beri olta ile balık avlarım ama her avı bilmek başka yapmak başkadır, onun için bazı balıkçılar kendi alanlarında uzmanlaşmıştırlar, belki ben de Rapala ile sırtı avında, çok çeşitli balıklar tutarak bir hayli yol aldığımı söyleyebilirim.
    Sevgili İsa kardeşim her işte olduğu gibi sırtı avında da çok konsantre olmak lazım, hatta teknede tek başıma olduğum zamanlar daha da çok kendimi ava vererek daha da çok başarılı olduğumu görüyorüm, av esnasında vereceğin kararlar, aniden aklına gelen bir şeyi hemen uygulaman, denizin üzerindeki balık caddelerinden geçerken, caddeleri değiştirmek bazen aksi istikamete gitmek balığı almama neden olduğu yaşamakla, o günkü av planını hür irade ve düşünce ile sadece teknenin motorunun sesi üzerine hızını ayarlayrak, tam balığın istediği bir hızda giderek ve de biraz sağa doğru dümeni çevirerek o anda o muhteşem vuruşu taaa omuzuna kadar sarsıntısını hiseetmek, o andaki heyecan, o andaki zevk, o andaki adrenalin zirva yapması kadar güzel bir duygu ve o anda yaşamak bu işte diyebilmek.......Ne kadar güzel bu sırtı avı ile balık avlamak.

Sevgili İsa kardeşim sabahları erkenden çalışma masamın başına oturur gelen mailllere cevaplar veririm, ne hikmetse sabahları bu saatlerde içinden çok güzel yazılar yazmak geliyor, her halde seninle yaptığımız bu sohbetin içersinde özellikle Denizde tekne ile Sırtı avına çok ayırıntılı olarak girdim, bu yazılarımı inşallah uzun zamandan beri hazırlamakta olduğum uygulamalarım adlı olta balıkçısı kitabımda göreceksiniz.
    Sana da bana bu ilhamı verdiğin için çok teşekküğr ederim sevgiler.:)

6. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Penn regiment,ShakespeareUglyStikCustom
    Favori Makine:
    Penn Conflict,DAMQickRetro,SproZALTARCXS
    Orhan abi, her zaman güzel avlara imza atıyorsun, deneyimlerini paylaşıyorsun, elinden geldiğince herkese cevap veriyorsun, raporlarda yalan dolan yok;) Ne diyeyim tam bir gönül adamısın. Avlanamadığımız zamanlarda ilaç gibi geliyor senin raporların. Sağlık ve muhabbetle kalmanı dilerim. Allah'a emanet ol. Rastgele.

7. joqu

joqu koray

Favori Kamış:
    okuma sea salina 10-40
    Favori Makine:
    okuma trio 40S
    En İyi Avı:
    sazan 5kg,levrek 1.5 kg kofana
    Tebrik ederim orhan baba sizin gibi büyüklerimizden inanın çok şeyler öğreniyoruz hernekadar sırtı şansımız olmasada birgun mutlaka deneyeceğim avlarınız daim ömrünüz uzun olsun

8. Uğur09

Uğur09 Muammer

Favori Kamış:
    Mitchell Mediterranee 430 Surf
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer nose pover
    En İyi Avı:
    740gr ve 480gr.(2)'si aynı anda ÇUPRA
    Tebrikler ustam keyifli ve bereketli avlar dilerim... Rastgele :)

9. faruk 1905

faruk 1905 ömer faruk akpınar

Favori Kamış:
    remixon telesurf smart 420
    Favori Makine:
    remixon ultra surf 6500
    En İyi Avı:
    40 cmlik kefal
    Tebrikler orhan amca bilgi ve tecrübelerinizide paylaştığınız için ayrıca teşekkür eder başarılı avlarınızın devamını dilerim

10. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Rapala, Canlı Yem ile gezmeyi seven bir amatör olarak Tebrik Ederim Orhan Amca
    Kimileri bu avlara vakit kaybı der boşuna masraf der yaktığın benzine mazota değdimi diyen bile çok gördüm ama hiçte öyle değil gerçekten çok zevkli uzun geniş bir merada gezmek gibisi yok Üstat Musa Eroğlu`nun dediği gibi Bilen Gelsin :)

11. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Bülent kardeşim sizlerle uzun senelerden beri beraberim, her zaman sizlere gerçekleri ve doğruları yazmayı hedefledim, burada marka belirtmemmem gerekir ama sadece önemli ve çok tesirli bir malzemeyi de sizlerle paylaşmanın çok doğru olduğuna inanıyorum, senelerden beri bu sahte ile balıkları genelde Torikleri avlıyorum, sizlerin çok sahte satın alıp boşu boşuna para vermenizi de istemem, modası geçmiş diyenler de var, ama şunu bilmeliler ki hala balık avldığına göre hatta tek sahte 50 tanenin üzerinde av yapmış üzerindeki renkleri yok olmuş ama hala av yapıyor, mavi renklisi ise zaten benim torik avımda kullandığım renk ama fazla bir şey değişmiyor ikisi de aynı rengin yani bu iki rengin arasında aşırı bir fark yok.
    Sana yeni Tobimarun ile güzel bereketli torik avları dilerim sevgiler.

12. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler sevgili Tezcan kardeşim, son günlerde havaların rüzgarlı gitmesi ile yemli mercan avlarına çıkamadım, fakat sırtı da kapalı havada çok iyi randıman alıyorum. Sana da bereketli güzel avlar dilerim, sevgiler, selamlar.:)

13. Uveysi

Uveysi Taner

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire
    Favori Makine:
    Okuma Avenger 30B
    En İyi Avı:
    Levrek 43cm
    "Allah baba" , "deniz ana " gibi tabirler yanlis tabirlerdir, kullanmamanizi temenni ederim. Aviniz icinde tebrik ederim.

14. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Niyetin din konusu açmak ise , yanlış bir platformdasın. İyi günler.:)

15. Uveysi

Uveysi Taner

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire
    Favori Makine:
    Okuma Avenger 30B
    En İyi Avı:
    Levrek 43cm
    ozel bir konu acma amacim yok. Balik tutmani tebrik ettigim gibi , yanlis kullandigin bir tabirde de uyardim, duzeltmek yada duzeltmemek sizin bileceginiz is. iyi avlar

16. Gokmen07

Gokmen07 Gökmen

En İyi Avı:
    tutmak nasip olmadı daha
    Uveysi kardeşim samimi ve içten gelerek yazıldıgı belli olan bi cümleden lütfen polemik çıkartmayalım.hayırlı günler hayırlı avlar dilerim.Orhan üstadımada bu güzel av raporu için teşekkür ederim.

17. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Günaydın sevgili Armağan kardeşim,

Gönül adamı diyorsun....ben de yaşam filmimi şöyle geriye doğru sardım,
    Çocukluğum Karagümrük semtinde geçti, o zamanlar İstanbul'u kabadayıları ile yöneten bir semt ben de o semtin has çocuğuyum, orada sevgi, saygı, yardımlaşma, arkadaşlık , dostluk, delikanlılık her ne kadar ön planda ise, insanlar uyanık ve gözü açık olmalarını daha çocukken öğreniyor.

Gençliğim ise Fatih Yavuzselim de geçti orada ki çok mükemmel insanların içersinde yetiştim, Futbol oynadım, uzun saçlarım ile o zamanın modası yani çok güzel ve renkli bir gençlik geçirdim.

1974 ver elini İsviçre , oraya işçi olarak gittim, çok güzel bir İsviçre'li kız ile tanıştım sonra evlendim, iki güzel kızımız oldu, iş hayatımda değişiklik yaptım ticarete atıldım, bir hayli yol katettim. Okul aile başk. Futbol takımlarının kurucusu olarak çeşitli sosyal faaliyetlerde bulundum.

1989 Türkiye ye kesin dönüş yaptık, Ankarada Harika dondurulmuş ürünler firmasını abim ile kurdum ve Bütün Türkiye ye hitab ettik mallarımız ulusal ve uluslararası bütün AVM.de satıldı. 2011 senesinde firmayı Çalışan üst düzey yöneticilere devrettim ve tam emekli olarak balık avlarıma devam ettim.

Bu arada iki kızımız yüksek okullarını ve lisanslarını bitirip , biri ÜNİ. hoca, diğeri ise Bilgi sayar mühendisi oldu.

Şimdi torunlarım var ben ve eşim dünyanın en mutlu insanlarıyız, hayatta her şeye sahip olduk ve sadece kendi işimiz ile uğraşıyoruz, bundan sonra kendimizi kabul ettirecek bir hareketimiz olmaz, hiç bir konuya kafa yoracak halim de yok, vaktim de, tek düşüncem teknem ile balığa çıkmak , gelen dostlarımı balığa çıkartmak, balıkçılık hakkında bilgilerimi ve tecrübelerimi yeni gelen yeni nesile aktarmak , onlara Balık avı konularında yardımcı olmak.

Sevgili Armağan kardeşim işte böyle bu hayatı yaşamam bana çok şeyler verdi, çok şeyler öğretti... ehhh ben de gönül adamı payesini senden almış oluyorum Çok teşekkürler.:)

Yalan dolan, işim olmaz , işte hayatım, hiç de olmadı, bence doğruluk dürüstlük bir bütündür, doğruysan yalan söylemeyeceksin, hırsızlık yapmayacaksın, ha 10 lira çalmışın ha milyonları götürmüşün kimse görmese, duymasa bile sen kendi nezdinde bir hırsızsın, bir yalancısın, geri dönme şansında yok, o zaman gururun da , haysiyetin de şerefinde kalmaz. bir gün gelir yanındo bir dostun bile olmaz. zavallının biri biri olursun.

Her sabah bir sohbet......e bu sefer de sen arkadaşım oldun. Sevgiler , güzel günler.

18. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Koray kardeşim, inşallah benim yaşıma geldiğin de sen de senden sonra gelecek nesillere bilgi ve tecrübelerini aktarmanı dilerim.
    Sırtı avlarını da inşallah fırsatın olduğu zaman yaparsın tabi Çapari ve mercan avlarının da çok zevkli ve değerli olduğunu söyleyebilirim. Sana bol balıklı avlar dilerim, sevgiler.:)

19. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Uğur kardeşim çok teşekkürler sana da güzel ve bereketli avlar dilerim, sevgiler.:)

20. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Böyle güzel yorumların ile beni mest ettin, şimdi anlıyorum ki uzun senelerden beri denizlerde verdiğim mücadelemin, her balık avımı sanki akşam postasına yetiştirecekmiş gibi bazen çok yorgunda olsam, bazen başım klavieren üzerine de düşşe, sizlere bikmadan usanmadan balık avı raporlarımı yetiştirmek için yorulmamın artık karşılığını alıyorum, çok emekler verdim, karşımda her zaman çok güzel insanların olduğunu düşünerek her kelimeme, her cümleme çok dikkat ettim, hatta bazen beni sıkan yorumlarla da karşılaştığım da , hep sizleri beni seven , beni sayan, benim avlarımı okuyan, avlarımdan , tecrübelerimden azıcık ta olsa bir şeyler öğrenen kardeşlerim ve çocuklarım için yalnış bir kelime yazmaktan sa hiç bir şey yazmamayı uygun gördüm.
    Neyse zaman her şeyin ilacıdır diyelim ve esas konumuz olan bu güne kadar çalışmamın meyvalarını sizlerin ilginizle toplamaya başladım. En fazla balık avı raporu yazan arkadaşların içersinde olduğum için de çok mutlu ve gururluyum.
    Sevgili Faruk kardeşim sana tüm kalbimle teşekkürlerimi sunarım, sana da güzel avlarda gönlündeki balıkları avlamanı dilerim, sevgiler.:)