sırtı takımında misina seçimi

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında dalyan balıkçısı tarafından paylaşıldı.

1. dalyan balıkçısı

dalyan balıkçısı yiğit toygar

Herkese selamlar arkadaşlar,ben İzmir Çeşme'de yaşıyorum kendime sırtı avında kullanmak için çok değişik markalarda çeşitli rapalalar aldım(silikon,askıda kalan,su fışkırtan,batan)...Rapala konusunun bölgeye,denizlere hatta güneş ışığında bile farklılık gösterdikleri için birçok çeşit alıp kendim tecrübe etmek istedim.Sanıyorum rapalalar balıkların değil insanların zevkine göre yapılıyor malum sayısız çeşit var.
    Benim sormak istediğim bu sırtı takımlarımı hazırlarken çok sağlam olsun kaçan balık büyük olmasın diye düşünüp oskar ultra invisible 0.60 mm misina kullandım fakat bana biraz kalın gibi görünüyor.Sizce misina kalınlığı ne kadar olmalı?0.60 mm misinayı bedende mi kullanmalıyım?Elimde farklı kalınlıklarda misinalarda var(sufix 45mm,Nippon multicolor cougar 35mm,Pelikan extra soft 38mm).
    Şimdiden teşekkürler...

2. alcedo

alcedo ümit

Favori Kamış:
    Abu Garcia 2.40 7-28 gr
    Favori Makine:
    Abu Garcia Cardinale 3
    En İyi Avı:
    5,5 Kg aynalı sazan, 2,250 Levrek
    Yiğit Bey rapalaya bağlayacağınız misina biraz daha ince olmalı. Ben genelde 0.30-0.40 arası kaliteli misina kullanıyorum. Daha sonra fırdöndü ve daha kalın misina. Orhan Küçükbiçmen abimizin bu konularla ilgili çok detaylı açıklamaları var. Okumanızı tavsiye ederim. Selamlar....

3. dalyan balıkçısı

dalyan balıkçısı yiğit toygar

Ümit Bey,cevabınız için teşekkür ederim.
    Saygılar...

4. Mehmet Demirörs

Mehmet Demirörs Mehmet

Favori Kamış:
    Oltanın her türü
    En İyi Avı:
    Hatırlamıyorum öyle çok ki
    bencede kaliteli misina 30 luk...yalnız misinanın gam yapmaması için bilyalı fırdöndü kullanın.. hatta 2 adet olabilir. ben 2 fırdöndü kullanıyorum...