Sırtı yapmak

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında babil tarafından paylaşıldı.

1. babil

babil İrfan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan 4,5 kg.
    Arkadaşlar sırtı yapmak demek teknenin veya botun arkasından oltanın gezdirilmesi demek diye bir sonuç çıkartdım doğrumudur , bu doğruysa mesafe konusunda yani tatlısuda nekar arkadan gelmesi gerekmektedir öğrenmek istiyorum.

2. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    İrfan Bey, evet en basit tanımıyla sırtı su üstündeki bir araç üstünden oltadaki yemin sürüklenmesi şeklinde yapılan avdır. Çok zevklidir. Yormaz, sohbeti yakalaması tatlı, kaçırması acı olur. Sırtı için biz elektrikli motorları tercih ediyoruz tatlısularda. Hem daha sessiz balıkları motor gürültüsü ile kaçırmıyor hem de hız çok daha düşük limitlerde tutulup sahtenin düzgün aksiyonu için istenilen seviyeye çekilebiliyor. Sırtıya başladığınızda hemen oltanızı açmayıp dipteki işilkenlerden yeteri kadar uzaklaştığınız kanaati hasıl olunca misinanızı salın. Eğer düşük hızlarda ya da rüzgarlı havalarda sırtı çekecekseniz bence misina uzunluğunuz fazla olmasın. Aksi takdirde derinden gelen yeminiz dibe takılır ve malzeme kaybı yaşadığınız gibi balıkların yemlenme sınırında olan su seviyesinin daha altına da indirerek av şansınızı da düşürümüş olabilirsiniz. (Özellikle gökkuşağı alabalıklarının suyun üst tarafından yemlendiği zamanları varsayıyorum) Bunun yanısıra misinanızı ne kadar açmanız gerektiğini botun arkasındaki suyun dalgalanması size söyler. Bu dalganın içinde kalan yeminiz düzgün aksiyon vermez ve balık şansınız tesadüflere kalır. Birkaç denemeden sonra sanırım ne dediğimi daha iyi anlarsınız. Yemin daha derinden gelmesi için daha çok açın, yüzey için daha kısa tutun. Dediğim gibi suyun dip ilişkenlerinin yoğunluğu ve balıkların hangi saatte suyun hangi kısmında olduğunu iyi tespit etmelisiniz. Kolay gelsin..

3. PACO

PACO Umut DEMİR

İrfan bey,sorduğunuz sorunun cevabı,kullandığınız yem,hedeflediğiniz tür,kullandığınız motorun yakıtlı yada elektrikli olması gibi bazı önemli ayrıntılar ile daha net cevaplanabilir.Fakat örnek vermek gerekirse hedef turna ise kullanılan motor da elektrikli ise 25-30 mt. yeterlidir.Yakıtlı motorda bu mesafe en az 50-60 mt. olmalı.Rastgelsin

4. babil

babil İrfan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan 4,5 kg.
    Benim bot 300 m civarında elektrikli minkota 40 motor kullanıyorum , Adapazarı Molllaköyde denedim Turna için 2 seferdir deniyorum , 40 m ile 20 m arasaında mesafe bıraktım ve 2 m ile 5 m arasındaki derinlikte silikon , sahte yem ve 5 numara gibi büyük kaşıklar denedim muvaffak olamadım.

5. PACO

PACO Umut DEMİR

Söylediğiniz yerde avlanmadım,fakat resimlerini incelemiştim,hafızam beni yanıltmıyorsa oldukça otluk,bol sazlık bulunan bir yerdi.Amaç turna yakalamaksa herzaman sırtı diye bir şey yok.Sazlık önlerine olta atabilecek mesafeye olabildiğince sessiz girip ilk atışınızı 18 gr. renksiz cleo ile yapınız,ilk atış önemlidir, balık varsa ilk atışta bilemedin ikincide atlar yoksa birkaç atış daha deneyip yer değiştirmenizi öneririm.
    yem olarakta diğer seçenekler;
    -9-11 cm Red Heat rapala (SIRTIDA BUNU DENEYİN!! )
    -karpuz desen rapala
    -14 gr.kırmızı zokalı beyaz sasi
    -18 -21 gr cleo
    -4 yada 5 no meps aglia
    bunlar iş yapmazsa hiçbirşey iş yapmaz.
    Sonuç bildirirseniz sevinirim.
    Rastgelsin

6. kpax

kpax alihan uygun

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    50 gr karagöz
    abi senin bot çok büyük(300 m) onun içn başarılı olamamışsın.:D

7. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Botunuz 300metre ise enaz 800 metre misina bırakmalısınız..:D :D :D

8. babil

babil İrfan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan 4,5 kg.
    Bazen klavyeler böyleşeyler yapıyor , bensistemciyim istatistiklere göer normal kullanıcılardan 60 kez dahafazla klavye kullanıyorum bot anlamış olduğunuz gibi 3 metre motorda çok sessiz bazı sazanlar üstlerine gelene kadar haberleri bile olmuyor , kardeşim bunları avlamak için birdahaki sefer zıpkınla gelelim demişti.