Sabah hava biraz essede, böyle bir denizde balık olur Conta kaptan diyorum, oda inşallah diyor ve denize açılıyoruz, iki günden beri kolyoz alıyoruz, alıştık kolyozlara, ver elini kolyoz merası, takımı suya bırakarak açıyoruz, meramıza gelince bir kurşun bağlayıp takımı denize sarkıtıyoruz en son gelen ucunada ana misinayı büyük fırdöndüden geçirerek başlıyoruz radarımız ile kolyozları aramaya bir ufak sinyal gördük takımı bıraktık fakat görünen sinyal kolyoz değilmiş sonra gene dolaşmaya başlıyoruz bu sefer sinyal ve görüntü güzel, dipte balıkları yazıyor takımı tam yerine indirdim fakat balığı alamadım aynı yerde daire çizerek dolaşıyorum, burada dikkat edilecek husus kurşunu dibe takmamak bende tam dibin üstündeki balıkların arasında dolaşıyorum, Bu arada önemli bir bilgiyide burada vermek isterim, çapari takımındaki kurşunu bağlarken misinanın bedenden daha ince olmasına dikkat edin, olur ya dibe takılan takımdaki kurşunun misinası hemen kurşunu bağladığımız yerden koparsa takımı yani çapariyi kurtarmış oluruz, aksi halde bütün takımı kaybedebiliriz, çapari takımını kaybetmeden bu bilgiyi kaydedin.... Balığı aldığımı hissediyorum takım ağırlaşa ağırlaşa yukarı doğru geliyor devamlı yukarıya doğru çekerek takımı dolduruyorum, burada gene önemli bir noktayı anlatmak istiyorum dipte veya orta suda aldığımız balık kolyoz ise hızlan yukarıya doğru çekmek lazım, takım yukarıya doğru gelirken, diğer balıklar çapariye saldırarak takımın dolmasını sağlarlar , balık takıma vurduğu an aşağı yukarı oynamadan hemen ara vermeden yukarı çekiyoruz , yani istavrit gibi veya uskumru gibi değil, neyse balıklar çapariyi doldurdu, fotoğrafları çektik, hava gün doğusundan çok sert eserken biraz azaldı ve poyraza döndü bu sefer hemen yeni bir karar vererek sırtı ile palamuta bakalım dedim, çapari takımımızı topladık, hazır olan sırtı takımlarımızı suya bıraktık ben her zaman olduğu gibi pozitif olarak bu havada çok balık olur diyerek palamutları olursa torikleri aramaya başladık, ilk balık çok sert bir şekilde vurdu kocaman bir balık geliyor ama çuval gibi, her halde denizden pislik aldık diye konuşurken balığı gördük yan olarak yakalanmış palamut gene bizleri şaşırttı..... ikici palamutu da aldık, karnımız acıktı birazda yorulduk, bu günlük bu kadar dedik ve doğru limana , iki palamut ve yarım kova kolyoz, akşama Contanın küçük evinde bayram var İstanbul'dan gelen Esat kardeşimiz ve diğer arkadaşlarla beraber güzel bir Sivrice Akşamı bizleri bekliyor, sevgiler, hoşçakalın.
Tebrikler orhan abim.Çok güzel av ve balıklar.Palamuta sırtı çekerken tahminen kaç metre derinlikteki yerlerde geziyorsunuz ? Palamut sırtısı için başka kriterler var mı ?
orhan abicim ne zaman bu siteye girsem senin o güzel baliklarla olan fotolarini görüyorum... allah sana uzun ve saglikli bir ömür versin de biz de bu güzel fotolardan mahrum kalmayalim... bizim yapamadiklarimiz bizim yerimize yaptigin icin tesekkürler... afiyet bal seker olsun abicim...
İstanbulda, buzlu Norveç uskumrusuna talim ediyoruz Orhan Abi. Fakat lezzeti süper. Sizlere afiyet olsun.
Sevgili Hasan kardeşim, bu sefer iki kişi birden çektik iki palamutuda 14 metre derinlikteki suyun 10. metresinde aldık ben dipten Conta kaptan üst sudan çektik balıklar benim takıma vurdular, balık hala suyun alt tarafında taşların aralarında dolaşıyor, çok balık olduğu iki balığıda çarpma olarak aldığımızda. Balık çok ama daha yeme saldırmıyor iki hafta kadar daha geçmesi lazım, hoşçakal.
Teşekkürler orhan abi. Dip sırtısı dediğiniz lüfer için kullanılan uzun olta şeklinde mi oluyor,ucuna önerdiğiniz sahtelerden bağlıyarak ? Ben tekirdağda yaşıyorum,bu mevsimde tekirdağ bölgesinde palamut olma ihtimali varmıdır ?
Çok teşekkürler sevgili mehmet kardeşim,inşallah izine geldiğinde seni Sivrice'ye bekleriz, selamlar, sevgiler, hoşçakal.
Orhan Abicim,yine harika bir av gerçekleştirmişsiniz ellerinize sağlık...Verdiğiniz bilgiler içinde ayrıca teşekkürler.Saygılarımla...
Çok teşekkürler sevgili okan kardeşim, emekliliğimi çok güzel bir şekilde geçiriyorum, bu arada da bilgilerimi ve tecrübelerimi sizlerle paylaşmanın gayreti içersinde bulunmaya çalışıyorum, fakat çok enteresan burada balık avından başka hangi konuyu yazılsa çok ilgi görüyor, hele biraz münakaşa ve tartışmalar çok ilgi görmekte,sedece balık avları demode olmuş gibi, ama bizler elimizden geldiği kadar bu konuda yardımcı olamaya çalışacağız, oltayla balık tutuyoruz olmuyor, ağzımızla kuş tutsak bakalım neler olacak, sevgiler, inşallah sitemize girecek genç balıkçı kardeşlerimizin ilgilenmeleri ile biraz olsun bu güzel siteye dinamizim getireceklerdir, sevgiler, hoşçakal.