sırtıda suya bırakılan misina miktarının önemi nedir

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında reha81 tarafından paylaşıldı.

1. reha81

reha81 reha kızıl

1)suya bırakılan misina arttıkça rapalanın derine inme miktarı artar mı ?
    2) ne kadar misina bırakılmalıdır
    3) çok misina bırakırsak daha faydalı olmaz mı ? ( balık tekneden ürktüğü için)

2. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    tatlısuda ben arkalardan 59mt yanlardan iste 65 70mt arası bırakıyorum aklında olsun.

3. baskentli1

baskentli1 İsmaiL

Favori Kamış:
    En ucuzu :)
    Favori Makine:
    Honda CBR 600F :)
    En İyi Avı:
    Turna 9,5 KG
    Ben tam usta olmamakla birlikte 20-30 mt den az olmamalı diye düşünüyorum ayrıca oltaylada pırıltı mı denir neyse çeşitli atraksiyonlar yapmak lazım (bence)

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    rapala için belli bir mesafeden sonra derinlik değişmez pek.

velakin daldırıcı kullanılması başka mesele.

aslen bırakılan misina ne kadar fazla ise o kadar iyidir. velakin salmak kolayda birde toplamak var misinayı.

5. grida35

grida35 cem ünlü

Favori Kamış:
    d.a.m. steelpower
    Favori Makine:
    Penn 114 H2SP Speial Senator
    En İyi Avı:
    bluefin tuna 280kg
    ne yakamayı planlıyorsun ava göre değişir??

6. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    İlaveten :

Salınacak misna neye baglıdır ?

- teknenin hızına
    -çok derin avlarda isen dipteki akıntıya
    -yalancının agırlıgına
    -yalancının gaga yapısına şekline ve büyüklüğüne.
    - hedef balıgın hangi derinlikte olduguna

bu konu en saglıklı olarak tecrübesi olan bir kişi ile beraber ava çıktıgında bu maddeleride kafanda tutarak öğrenilir.. hatta birden fazla birliktelik ile..

7. reha81

reha81 reha kızıl

orkinos ve torik yakalamak istiyorum

8. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok doğru bütün cevap bunu içersinde Cem kardeşim hoşçakal.:) :) :)

9. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Reha kardeşim Orkinos yakalamak biraz zor ben hiç yakalamadım ama toriğe gelince yapmış olduğum torik avlarında yakalamış olduğum sayısız toriklerle bu konuda biraz bilgi verebilirim.
    İlk başta sırtı avında teknenin arkasından salınacak misinanın ne kadar olduğunu söyelemiştin, biraz evvel Cem kardeşime yazdığım gibi balığa göre değişir, sevgili Reha bundan sonra yazacakların sadece kendi tecrübelerimden edindiğim bilgilerdir, yani benim yoğurt yiyişim böyledir misali, başka arkaşlarında değişik fikirleri ve bilgileri olabilir onlarada her zaman olduğu gibi saygı duyarım.
    Eğer lüfere veya palamuta sırtı çekiyorsan tekneden en fazla uzaklığı 20 metreyi geçmemeli, sebeblerinden biri, balıklar teknenin dümen suyuna çok gelirler eğer lüfer veya palamut sürüsündeyseniz teknenin arkasından geldiklerini görebilirsiniz, bu arada lüfer çok hırçın bir balıktır ona fazla çırpınma şansı verirsen suyun üzerine çıkıp sıçratarak kaçırma ihtimali olabilir, çok uzun bırakılan misinalar bunla genelde sürü balıkları olduğu için bu balıkları ürkütebilir, birde sahte balığın çok sağlıklı olarak yüzmesini de hem sağlıyabilir hem de elinde hissedebilirsin, bunu yanında balık sürüsünün üzerine gelebilecek gibi 90 derecelik dönüşlerde balık sürüsünü fazla ürkütmeyecektir, Palamut ve Lüfer için şimdilik aklıma gelenler bunlar.
    Gelelim torik avına bu avda palamut avı gibi 20 metre kadar tekneden salarsan elindeki makinayıda alır mantarıda, zaten hemen misinayı patlatır, torik avında en az 50 metre kadar salmalısın, bunun en önemli faydası torik yeme vurduğu zaman misinanın uzun olması o anda misinanın esnemesini sağlayacaktır, buda nereden baksan iki , üç metre kadar bir yumuşamayla balığın bu çok sert vuruşunu biraz hafifletecek ve bu arada sana biraz fırsat verecektir sende bundan sonra kalama bıraktığın misinadan harcıyarak balığı ilk başta sakin bir hale getireceksindir, bir ikinci önemli faydası ise toriklerin bulunduğunu hissettiğin yerlerde onların yakınlarında geçmeyerek, yani onları rahatsız etmeden, motor sesinden olsun, misinanın görüntüsünden olsun onlardan çok uzaklarda fakat gene rapalanı balıkların olduğu yerden veya yanından geçirerek sadece tek balık hissini vererek bu toriği bu şekilde yakalayabilirsin.
    Sevgili Reha kardeşim, işte böyle her balık için bu uzunluk değişebilir, bence bunları en güzel öğrenmenin yolu kendi yapacağın avlarda tutacağın balıklar bilgi ve tecrübe sahibi olmak aynı zamanda balık tuttuğun yerleri unutmamdan oraları kendi meraların haline getirmeninde çok önemli olduğunu söyeleyebilirim, birde benim sebelerden beri öğrendiğim bir şey var balıkçılık öğretilmez balıkçılık yaşamakla öğrenilir aynı bisiklete binmek gibi, sevgiler sana şimdiden sırtı avlarında başarılar dilerim, haydi rast gele, sevgiler hoşçakal.:) :) :)

Not: Sevgili Reha kardeşim sırtı ile avlar hakkında yöntemlerim ve kullandığım takımlar için, beni her zaman arayabilir sorular sorabilirsin hoşçakal.:)

10. reha81

reha81 reha kızıl

orhan abi çok teşekkür ederim. Aklımda o kadar çok soru var ki ... bir kaç tanesini sıralayım
    senin kendi deneyimlerine göre ;
    1) torik için en iyi av ayları hangileridir ?
    2) torik için en (sana göre) en verimli rapala hangisi ve renk ne olmalı ?
    3) rapala uzunluğu ne olmalı
    4) torik için rapala hangi derinlikten gelmeli ?
    5) tekne hızı ne olmalı ?
    6) hızlı teknelerde ( saatte 9 - 10 yada 12-14 km) torik nasıl tepkiler veriyor

11. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Reha kardeşim, ben en çok torikleri Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Ekim Kasım, aralık aylarıda avlamışım, yani bizim Kuzey Egede bu aylarda torikler av veriyorlar, birde yerli toriklar vardır bunlar genellikle açıklarad bulunur ve arada sırada meralarına gelirler yani az da olsa diğer aylardada aldığımız torikler olmuştur, eski ustaların bir lafı vat bu suların toriği bitmez derler.

Bana göre torik için en verimli ve iş yapan bir kaç rapala gösterebilirim.

Rapala uzunluğu 10.5 ve 13 cm benim avlarımda kullandıklarım.

Torik için rapala hangi derinliklerde gelmeli bu soruna tek bir cevap veremeyeceğm, denizin o anki durumuna göre, havanın sıcak ve soğukluğuna göre, toriklerin ve kuşların hareketlerine göre, hangi alanlarda hangi meralarda avlandığına güre derinlikler çok değişik olabilir bunu zamanla en güzel sen kendin öğreneceksin.

Tekne hızı da çok değişken olabilir açık denizlerde genellikler 10 12 km veya üzerinde olabilir, Torik hızı çok sever bir sferinde tam gaz giderken bile bir torik aldığımı hatırlıyorum, ama en önemlisi o anda merada yem için hangi balık varsa o balığın hızında gidilmesi çok doğrudur, tabi birde mesela ben hiç bir zaman aynı hızda gitmem bazen durma noktasına kadar gelirim ve ani hareketlerle toriği kıskandırırım, tabi bunlar zamanla öğrenilecek yöntemler bilgiler.
    Eğer av yapılan yerde torikler varsa hiç affetmezler, bu konuda soruları her zaman beklerim sevgiler hoşçakal.:) :) :)

12. reha81

reha81 reha kızıl

Orhan abi çok teşekkür ediyorum. ellerine sağlık.

13. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili reha nerede avlanacağını yazmamışın onuda bildirirsen sana başka arkadaşlarımızda yardımcı olacaktur, sevgiler hoşçakal.:) :) :)

14. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Reha kardeşim şu anda teknen nerede, hangi denizlerde avlanacaksın, bunlarıda bilirsek ben ve diğer arkadaşlarımız da sana yardımcı olabiliriz, sevgiler hoşçakal.:) :) :)

15. reha81

reha81 reha kızıl

Orhan abi Kuşadası'nda avlanıyorum. Ben tekne arkasından parlak Çelik kasık ve onun uç kulaç arkasına bağlanmış zeytin büyüklüğünde kasık ile çok palamut yakaladım. Fakat hep aynı balık . Başka tür yakalayamadim. Acaba rapala kasıktan daha mı avcidir diye düşünmeye başladım. Bu araştırmalarım bu sekilde başladı. Kullandığım misına oskar fc 0.45 lik 35 kilo çekeri var. Sizce yeterli mıdır ? Aslında yurt disından berkley whiplash getirtmek istiyorum. Fakat ebay dan biraz cekniyorum. Birde kredi kartı dısında direk posta havalesi kullanmaması sorun. O sekilde alışverişi tercih ediyorum çünkü. Elimde yeni aldığım rapala husky , rapala x rap ve rapala magnum var 12-13-14 cm boyları. Bunları kullanırken 4 kulaç geriye ağırlık takmalı miyim ? Yoksa bu ürünler gagaları sayesinde kendileri dalıyor mu ?

16. reha81

reha81 reha kızıl

Düzeltme " zeytin büyüklüğünde ağırlık "

17. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Kuşadası'nda avlanıyorsan güzel meralar var, tabi palamutları tuttuğun yerde
    dolaşmaya devam et palamut için tek kurşun yeter,genelde zaten suyun üzerinden gelen balıktır, bu takıma o35 misina yeter, zaten balık en fazla 1 kilo,
    X raplara ağırlık takmana gerek yok onlar 5 metre kadar dalıyorlar palamut içinde yeter, hoşçakal.:) :) :)

18. reha81

reha81 reha kızıl

orhan abi misina içinde bir tavsiyede bulunur musun ?

19. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Reha asso 035 duman renginde bu misinayı palamut avında kullan rapaladan sonra 10 metre kadar sonra bir fırdöndü ve sonra ana misinanı bağla sonra 5. metreye bir kurşn tak yani rapaladan 15 metre sonraya toplam olarak 25 metre civarlarında teknenin arkasından sal, sevgiler hoşçakal.:) :) :)

20. alperm

alperm Alper

Favori Kamış:
    Lineaffe Turnafresh 3.90
    Favori Makine:
    SHIMANO NEXAVE 6000
    orhan abi tekneden palamuıt için bahsettiğin rapala sistemi şölemi oluyor yani?

rapala====-5mt misina ========kurşun ======-5mt misina ====-fırdondu-ana misina(15 mt daha salınacak)

rapalam husky jerk 10cm ve 10gram kırmızı baş, şeffaf gövde
    kurşun olarak kaç gram kullanmayı tavsiye edersin ?